ΚΛΕΦΤΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΝΔ

Αγαπητοί μας ασφαλισμένοι,

στα πλαίσια των συναντήσεων που διενεργεί το σωματείο με τις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων, λάβαμε πρόσκληση και συναντηθήκαμε κατόπιν εντολής του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με τον υποψήφιο βουλευτή Α’ Αθήνας της Ν.Δ. Αλ. Μωραΐτάκη, τον Αναπλ. Γενικό Διευθυντή της Ν.Δ. Θ. Δραβίλλα και τον Προϊστάμενο Νομικής Υπηρεσίας του κόμματος Στ. Στάικο.

Στη συνάντηση εξετάστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι ήταν ασφαλισμένοι στην «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ».

Η Νέα Δημοκρατία διαβεβαίωσε το Σύλλογο Ζημιωθέντων Επενδυτών και Ασφαλισμένων του Ομίλου «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ» ότι έχει την πολιτική βούληση να δώσει λύση στο πρόβλημα. Έχει συγκεκριμένη πρόταση, την οποία θα συζητήσει με την Τράπεζα της Ελλάδος ως εποπτική αρχή. Θα προτείνει νομοθετικά, διαπραγματευόμενη ειδική χρηματοδότηση, όχι μόνο για το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά και για την ενίσχυση της ασφαλιστικής αγοράς και τη θωράκισή της έναντι παρόμοιων περιπτώσεων στο μέλλον.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία προτείνει τη μετατροπή του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής σε ασφαλιστική επιχείρηση, που θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο όλων των ασφαλιστικών επιχειρήσεων ζωής, που έχουν πτωχεύσει ή τελούν σε ασφαλιστική εκκαθάριση. Μία λύση που ακολουθείται και στη Γερμανία.

Θα αναζητήσει ειδική χρηματοδότηση των ανοιγμάτων, στο μέτρο που το ανοίγματα αυτά δεν θα μπορούν να καλυφθούν από τις σημερινές εισφορές των ασφαλιστικών επιχειρήσεων προς το Εγγυητικό Κεφάλαιο. Έτσι τα χαρτοφυλάκια δεν θα ρευστοποιούνται –γεγονός που θα απαιτούσε άμεσα τεράστια ποσά- αλλά θα συνεχίζεται η ασφάλιση και τα κεφάλαια θα απαιτούνται μόνο για κάλυψη τυχόν ελλείψεων σε τεχνικά αποθέματα, τα οποία -καθώς θα εντατικοποιείται η εποπτεία- θα είναι ολοένα και λιγότερα. Επιπλέον, θα δίδεται πρώτη προτεραιότητα, σε περίπτωση χρεοκοπίας, στην κάλυψη των περιουσιακών στοιχείων των ασφαλισμένων. Το επίσημο δελτίο τύπου βρίσκεται στο σύνδεσμο:

Επίσημο Δελτίο Νέας Δημοκρατίας

Αναμένουμε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για οριστική λύση του προβλήματος μετά τις εκλογές. Ενημερώνουμε επίσης ότι η πολιτική ηγεσία του κόμματος πασοκ παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας για συνάντηση δεν καταδέχτηκε να μας συναντήσει. Προφανώς οι πολιτικές του προτεραιότητες του ήταν και είναι άλλες. Ο κόσμος καταλαβαίνει και τα συμπεράσματα δικά σας.

16 σχόλια:

  1. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ12 Ιουνίου 2012 στις 9:08 μ.μ.

    ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ

    ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΜΕ ΤΟYΣ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ "ΑΣΠΙΣ"

    Συνάντηση με το Προεδρείο του Συλλόγου Ζημιωθέντων Επενδυτών και Ασφαλισμένων του Ομίλου «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ» είχαν σήμερα ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθήνας της Ν.Δ. Αλ. Μωραΐτάκης, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής...
    της Ν.Δ. Θ. Δραβίλλας και ο Προϊστάμενος Νομικής Υπηρεσίας του κόμματος Στ. Στάικος.

    Στη συνάντηση εξετάστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι ήταν ασφαλισμένοι στην «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ».

    Η Νέα Δημοκρατία διαβεβαίωσε το Σύλλογο Ζημιωθέντων Επενδυτών και Ασφαλισμένων του Ομίλου «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ» ότι έχει την πολιτική βούληση να δώσει λύση στο πρόβλημα. Έχει συγκεκριμένη πρόταση, την οποία θα συζητήσει με την Τράπεζα της Ελλάδος ως εποπτική αρχή. Θα προτείνει νομοθετικά, διαπραγματευόμενη ειδική χρηματοδότηση, όχι μόνο για το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά και για την ενίσχυση της ασφαλιστικής αγοράς και τη θωράκισή της έναντι παρόμοιων περιπτώσεων στο μέλλον.

    Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία προτείνει τη μετατροπή του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής σε ασφαλιστική επιχείρηση, που θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο όλων των ασφαλιστικών επιχειρήσεων ζωής, που έχουν πτωχεύσει ή τελούν σε ασφαλιστική εκκαθάριση. Μία λύση που ακολουθείται και στη Γερμανία.

    Θα αναζητήσει ειδική χρηματοδότηση των ανοιγμάτων, στο μέτρο που το ανοίγματα αυτά δεν θα μπορούν να καλυφθούν από τις σημερινές εισφορές των ασφαλιστικών επιχειρήσεων προς το Εγγυητικό Κεφάλαιο. Έτσι τα χαρτοφυλάκια δεν θα ρευστοποιούνται –γεγονός που θα απαιτούσε άμεσα τεράστια ποσά- αλλά θα συνεχίζεται η ασφάλιση και τα κεφάλαια θα απαιτούνται μόνο για κάλυψη τυχόν ελλείψεων σε τεχνικά αποθέματα, τα οποία -καθώς θα εντατικοποιείται η εποπτεία- θα είναι ολοένα και λιγότερα. Επιπλέον, θα δίδεται πρώτη προτεραιότητα, σε περίπτωση χρεοκοπίας, στην κάλυψη των περιουσιακών στοιχείων των ασφαλισμένων.
    ΣΤΙΣ 16:57

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ12 Ιουνίου 2012 στις 10:06 μ.μ.

    Παρεμβάσεις ζητά η Κ. Σιδέρη πρόεδρος του Συλλόγου Ασφαλισμένων της Ασπίδας Μέγεθος γραμματοσειράς
    μείωση μεγέθους γραμματοσειράς μεγένθυση γραμματοσειράς Συντάκτης / Λάμπρος Καραγεώργος Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 11:16 Tweet it Απάντηση του κ. Ι. Παπαδάκη στον ΣΕΜΑ για τον Τειρεσία-Αποκλειστικό Στην ασφάλιση κατοικίας δίνει έμφαση η Interamerican Ο κίτρινος κρίνος της Ροδόπης ανθίζει τον Ιούνιο δίνοντας ελπίδες στους ασφαλιστές… Interamerican:Για τις αξίες που πρεσβεύει ο Μ.Θεοδωράκης Διάκριση στα βραβεία myclimate για την INTERAMERICAN

    Να γίνουν οι ενδεικνυόμενες παρεμβάσεις από την πολιτεία για την εξασφάλιση της δανειοδότησης του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στο σκοπό για τον οποίο ιδρύθηκε, ζητά με ανοικτή επιστολή της η πρόεδρος του Συλλόγου Ασφαλισμένων του ομίλου Ασπίς Πρόνοια, κα Αικατερίνη Σιδέρη. Η επιστολή έχει ως εξής:

    Με αυτή μας την επιστολή το Σωματείο των ασφαλισμένων ζημιωθέντων του Ομίλου Ασπίς Πρόνοια θέλει να τονίσει –ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΑΛΛΩΝ: τον πρόχειρο, ΑΣΑΦΗ ΚΑΙ ΔΥΣΕΡΜΗΝΕΥΤΟ, ΧΡΗΖΟΝΤΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΡΜΗΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΩΝ, τρόπο συντάξεως νομοθετημάτων αφορώντων μας, την πολιτική ανευθυνότητα διαχείρισης του επί υλοποιήσιμου και βιώσιμου σχεδίου εφαρμογής τούτων των νομοθετημάτων, την αναλγησία με την οποία αντιμετωπιζόμεθα ακόμα και μέχρι σήμερα από τους υπεύθυνους πολιτικούς που ΟΦΕΙΛΑΝ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΑΜΕΣΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΟΥΝ ΕΝ ΤΗ ΓΕΝΕΣΕΙ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΥΤΩΝ ΑΣΦ. ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ και τη μη δοθείσα δέουσα προτεραιότητα ΣΕ ΜΙΑΣ ΤΟΣΗΣ ΣΗΜΑΙΝΟΥΣΑΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ, ΕΝΟΣΟΝ ΕΠΕΤΡΑΠΗ ΠΟΙΚΙΛΟΤΡΟΠΩΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΣΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΑΤΩΝ ΖΩΗΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΑ 650.000.000 ΕΥΡΩ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΗΡΤΗΜΕΝΗ ΤΥΠΙΚΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΠΟΠΤΗ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΟΠΤΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ.


    ΚΑΙ παρά ταύτα, μη υλοποιούμενος σε κάποια σημεία ο νόμος 3867/2010 σε συνδυασμό με τον Ν.4002/2011 άρθρο 17, από αυτές τις αρμόδιες αρχές του ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΤΗΡΟΥΝ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗ, όπως τροποποιηθείς επί 2 φορές ( την 2η μάλιστα και εκτός χρονικού επιτρεπτού σημείου), μεταξύ των άλλων παρέτεινε αυτήν την προθεσμία προσπάθειας ΑΝΕΥΡΕΣΗΣ αναδόχου εταιρείας/ών ΜΕΤΑ32!!!ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΕΞ ΑΥΤΩΝ!!!! και δη προεκλογικά, ΕΝΕΚΕΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ.


    Με φυσική συνέπεια και βεβαιότητα μετά την πάροδο τόσων ετών ΝΑ ευρισκόμεθα στο σημείο Μ Η Δ Ε Ν.


    ΚΑΙ ΕΝΩ ΟΦΕΙΛΕ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ Δ.Ε.Ι.Α ΝΑ ’ΧΕ ΕΚΔΩΣΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΜΗ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΑΝΑΔΟΧΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ Δ Υ Σ Τ Υ Χ Ω Σ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΩΣ ΤΗΝ 31/5/2012, ΟΥΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΑΧΘΕΙ μέχρι σήμερον τουλάχιστον..

    ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝ!!! ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΥΡΕΣΗΣ ΒΙΩΣΙΜΩΝ ΛΥΣΕΩΝ ΕΣΤΩ ΑΡΧΙΚΑ ΒΑΣΕΙ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΕΣΤΩ ΝΟΜΩΝ…ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΨΑΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ.

    ΑΛΛΑ ΕΙΣ ΜΑΤΗΝ..

    ΤΟΣΟ Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΟΤΕ!!! ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΕΧΘΗΚΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ Ως ΣΩΜΑΤΕΙΟ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΤΟ, ΜΕΤΕΘΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΑΠΩΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΜΗ ΑΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΤΟ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΑΜΠΟΛΛΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕ ΑΥΤΟ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΟΣΜΟ, ΠΛΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ12 Ιουνίου 2012 στις 10:07 μ.μ.

    ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ
    ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ
    ΑΝΑΡΩΤΩΜΕΘΑ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ: ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ;;;


    ΠΑΜΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΜΑΣ, ΠΟΙΚΙΛΟΜΟΡΦΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ, ΠΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΜΕ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΕΩΣ ΧΛΙΑΡΗ/ΜΗΔΑΜΙΝΗ/ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ, ΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ.


    ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ, ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ, ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΟΠΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΡΑΦΕΙ ΠΟΛΛΑΠΛΩΣ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΕΥΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΕΚ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ;;;


    Εκ των όσων εξετέθησαν ανωτέρω:

    ΔΙΑΠΙΣΤΟΥΤΑΙ ΣΥΝ ΤΟΙΣ ΑΛΛΟΙΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.



    ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕ, ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Κ. ΠΑΝΤΕΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (ο οποίος παρά τις επίμονες εκκλήσεις μας προς συνάντηση ποτέ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΔΕΧΘΗ), ΠΡΟΕΒΗ, ΑΥΤΟΑΝΑΙΡΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΘΕΝΤΑ Ν.3867/2010 ΑΡΘΡΟ 2 ΕΠΟΜ. ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 17 ΤΟΥ Ν. 4002/2011, ΣΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΕ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟΤΙΜΗΘΕΙΣΑΣ ΑΞΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ, ΠΟΥ ΗΔΗ ΗΧΘΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΝΟΜΟΝ, ΑΠΟ 1/6/2012 ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ, ΑΝΕΥ ΒΕΒΑΙΩΣ ΑΚΟΜΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ/ΤΥΠΙΚΗΣ/ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΕΩΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ Ελλάδος ΜΕΣΩ Δ.Ε.Ι.Α ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΚΤΕΘΕΝΤΑ, από την προϊόν της οποίας αυτής ασφαλιστικής εκκαθάρισης ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΘΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΑΤΩΝ ΖΩΗΣ, ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΥΜΜΕΤΡΩΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΜΑΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ (ενόσον ο Υπουργός Οικονομικών πριν λίγο καιρό κάτι τέτοιο περί αποδέσμευσης επέτρεψε στις άλλες πτωχευμένες ασφ. Εταιρίες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ12 Ιουνίου 2012 στις 10:08 μ.μ.

    ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ
    ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΘΕΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝ. ΔΗΜΟΣΙΟΥ Η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ (ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ) ΗΔΗ ΑΠΟ 21/9/2009 ΚΑΙ 26-2-2010 ΑΣΦ. ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ!!!!


    ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑΛΥΟΝΤΑΙ ΤΕΛΙΚΩΣ!! ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΝΟΜΑΣΤΕ.

    ΟΛΩΣ ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ, ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝ ΛΟΙΠΟΝ.


    ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΖΩΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ, κατά την εκδίκαση των δύο προσφύγων στις 11/6/2012 στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, με τις οποίες ο Κώστας Βλαχογιάννης, εκκαθαριστής ΑΣΠΙΔΟΣ C/V, ζητά ΤΗΝ αποδέσμευση της περιουσίας ΜΑΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΘΑ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΜΕ ΣΥΜΜΕΤΡΩΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΜΑΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ Ν.Δ 400/1970.


    ΠΟΙΑ Η ΘΕΣΗ και η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΣΚΗΝΗΣ ΚΑΙ ΔΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ εμποδίσει πλέον την από 1/6 αρχόμενη διαδικασία ασφαλιστικής εκκαθάρισης.


    ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ:

    ΑΜΕΣΩΣ μετά τις εκλογές, η νέα κυβέρνηση να εξετάσει τη δυνατότητα αναστολής της περιόδου εκκαθάρισης που ξεκινά από 1/6/2012 με παράλληλη ουσιαστική προσπάθεια για την επιτυχία της διαδικασίας αναδοχής.

    Εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό ή αποτύχει η διαδικασία αναδοχής να ληφθούν όλα τα απαραίτητα νομοθετικά μέτρα που θα επιταχύνουν τις διαδικασίες εκκαθάρισης προκειμένου σε εύλογο χρονικό διάστημα (και όχι μετά από πολυετείς διαδικασίες) να ικανοποιηθούν οι ασφαλισμένοι. Ενδεικτικά αναφέρονται μέτρα που πρέπει να αποβλέπουν στην ακύρωση των άσκοπων καθυστερήσεων, λόγω επανάληψης ελέγχων και συλλογής στοιχείων από τον εκκαθαριστή, όταν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια τα στοιχεία και οι έλεγχοι που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από τους επόπτες εκκαθάρισης και χαρτοφυλακίου Ζωής. Επίσης μέτρα που θα προβλέπουν την ταχύτατη διεξαγωγή των δικαστικών διαδικασιών που επιλύουν διαφορές ασφαλισμένων-εκκαθάρισης κ.λ.π.

    ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ: Να γίνουν οι ενδεικνυόμενες παρεμβάσεις από την πολιτεία για την εξασφάλιση της δανειοδότησης του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στο σκοπό για τον οποίο ιδρύθηκε. Ταυτόχρονα να διερευνηθούν και εναλλακτικοί τρόποι χρηματοδότησης του ( π.χ. μέσω του Συνεγγυητικού ταμείου των τραπεζών κλπ).

    Να ληφθούν οι αναγκαίες αποφάσεις και να γίνουν με ευθύνη του Δημοσίου οι απαραίτητοι σχεδιασμοί, προκειμένου να αξιοποιηθεί καλύτερα και αποδοτικότερα η περιουσία των υπό εκκαθάριση εταιριών, έτσι ώστε να μεγιστοποιηθεί η απόδοση από την εκμετάλλευσή τους και τα έσοδα να χρησιμοποιηθούν για την τμηματική ικανοποίηση των υποχρεώσεων προς τους ασφαλισμένους.

    Να γίνουν, εφόσον είναι αναγκαίες, οι απαραίτητες ρυθμίσεις προκειμένου να υλοποιηθεί από την εκκαθάριση η διαδικασία τμηματικών καταβολών των οφειλομένων προς τους δικαιούχους.

    ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΓΙΑΤΙ: Η μη εύρεση αναδόχου ασφαλιστικής εταιρείας ενεργοποιεί άμεσα τον νόμο 3867 άρθρο 2 παρ.5 προκειμένου να αποδοθεί το 70% των υποχρεώσεων των ασφαλιστικών εταιρειών στους ασφαλισμένους από το εγγυητικό κεφάλαιο ιδιωτικής ασφάλισης ζωής, ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 17 ΤΟΥ Ν. 4002/2011, ΚΑΤΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ, ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΜΕΝΟ ΤΟΥΤΟ ΕΝΤΟΣ ΤΡΙΕΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 3/8/2010, ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2013 ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ, ΜΕ ΙΔΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ, -ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΤΟ ΕΓΓΥΗΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΖΩΗΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΤΟΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΑΣΦ. ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ.

    Και πλην των όσων ειδικότερων άλλων ακόμα:

    Το προϊόν της ασφαλιστικής εκκαθάρισης μπορεί να ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΣΥΝ ΤΟ ΧΡΟΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ ΝΑ περατωθεί η διαδικασία αυτής, η οποία είναι ιδιαίτερα μακροχρόνια. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ δανειοδότηση ΜΕΣΩ ΤΟΥ Ταμείου της Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, για να διευκολύνει και τη σταθερότητα του ασφαλιστικού πυλώνα ανακτώντας έτσι τη χαμένη εμπιστοσύνη συμπολιτών μας στην ασφαλιστική αγορά.

    Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΛΥΣΗ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η Ν.Δ ΕΙΝΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΗ Η ΟΧΙ?
    ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙ ΤΑΧΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΜΕ?
    ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟΚΟΦΟΡΙΑ ΜΕ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ?
    Ή ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ?

    ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕ ΣΑΧΙΝΙΔΗ ΚΑΙ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΝΕΕΙ ΤΑ ΛΟΙΣΘΙΑ.
    ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΣΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ.

    Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΗΞΕΡΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
    100.000.000.- ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ..
    ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΠΡΟΤΟΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΠΙΣ ΜΠΑΝΚ
    ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ Μ.Κ.Ο ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΒΡΑΔΥΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ.

    ΕΜΕΙΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!
    ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑ ΜΑΣ.
    ΑΣ ΜΕΤΡΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΠΟΣΕΣ ΕΧΟΥΝ ΝΑΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΠΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΛΥΚΙΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗ Ν.Δ .ΑΣ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ. ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΛΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η Ν.Δ.,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ? ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ,ΟΠΟΙΕΣ ΚΙ'ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ,ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΙΣΩΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥ.
    ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΙ'ΑΥΤΟΙ.
    ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΡΑΤΟΣ,ΝΑ ΤΟΝΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΑ,ΝΑ ΝΟΙΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ,ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΧΑΣΑΜΕ ΚΑΘΕ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΝ Η ΝΔ ΕΧΕΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ.
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Δ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ?
    ΓΙΑΤΙ Ο ΣΚΑΙ ΠΟΥ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕ ΤΟ ΟΘΕΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ,ΔΕΝ ΕΚΑΜΝΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥ?
    ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΤΕ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ.
    ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΙ. ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ...ΜΙΑ ...ΔΕΣΜΕΥΣΗ..ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ, ΓΕΛΑΣΤΗΚΑΝ.

    ΔΥΝΑΤΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΟΠΩΣ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ..ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΝ.
    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ..
    ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ.
    ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ.
    Ν Α ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝ.
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΑ Η ΕΥΚΟΛΗ ΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΩΡΙΜΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.
    ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ..
    ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΥΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΓΓΥΗΤΙΚΟ ΟΥΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΛΥΜΜΕΝΟΙ ΜΕ ΝΟΜΟ.

    ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ Ν.Δ
    ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ..

    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΚΟΜΑ ΑΚΟΥΩ ΤΟΝ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΑΧΙΝΙΔΗ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΤΑΜΙΟΕΥΣΕΙΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΟΥ.
    ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ Η ΟΜΑΔΑ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ...
    ΚΑΙ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟΥ.
    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ...................
    ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΜΑΣ. ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΒΙΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ13 Ιουνίου 2012 στις 11:53 π.μ.

    Αρχική Εκπρόσωπος Αναπληρωτές Εκπρόσωποι Διευθυντής Αρχείο Επικοινωνία Αρχική σελίδα Επικοινωνία Εγγραφή Είσοδος
    Η ΝΔ έχει την πολιτική βούληση να δώσει λύση στο πρόβλημα, έχει συγκεκριμένη πρόταση12|06|12

    Δελτία Τύπου-Δηλώσεις-Ανακοινώσεις
    ShareThis

    ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012


    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


    Συνάντηση με το Προεδρείο του Συλλόγου Ζημιωθέντων Επενδυτών και Ασφαλισμένων του Ομίλου «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ» είχαν σήμερα ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθήνας της Ν.Δ. κ. Αλ. Μωραΐτάκης, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Ν.Δ. κ. Θ. Δραβίλλας και ο Προϊστάμενος Νομικής Υπηρεσίας του κόμματος κ. Στ. Στάικος.
    Στη συνάντηση εξετάστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι ήταν ασφαλισμένοι στην «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ».
    Η Νέα Δημοκρατία διαβεβαίωσε το Σύλλογο Ζημιωθέντων Επενδυτών και Ασφαλισμένων του Ομίλου «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ» ότι έχει την πολιτική βούληση να δώσει λύση στο πρόβλημα. Έχει συγκεκριμένη πρόταση, την οποία θα συζητήσει με την Τράπεζα της Ελλάδος ως εποπτική αρχή. Θα προτείνει νομοθετικά, διαπραγματευόμενη ειδική χρηματοδότηση, όχι μόνο για το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά και για την ενίσχυση της ασφαλιστικής αγορά και τη θωράκισή της έναντι παρόμοιων περιπτώσεων στο μέλλον.
    Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία προτείνει τη μετατροπή του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής σε ασφαλιστική επιχείρηση, που θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο όλων των ασφαλιστικών επιχειρήσεων ζωής, που έχουν πτωχεύσει ή τελούν σε ασφαλιστική εκκαθάριση. Μία λύση που ακολουθείται και στη Γερμανία.
    Θα αναζητήσει ειδική χρηματοδότηση των ανοιγμάτων, στο μέτρο που το ανοίγματα αυτά δεν θα μπορούν να καλυφθούν από τις σημερινές εισφορές των ασφαλιστικών επιχειρήσεων προς το Εγγυητικό Κεφάλαιο. Έτσι τα χαρτοφυλάκια δεν θα ρευστοποιούνται –γεγονός που θα απαιτούσε άμεσα τεράστια ποσά- αλλά θα συνεχίζεται η ασφάλιση και τα κεφάλαια θα απαιτούνται μόνο για κάλυψη τυχόν ελλείψεων σε τεχνικά αποθέματα, τα οποία -καθώς θα εντατικοποιείται η εποπτεία- θα είναι ολοένα και λιγότερα. Επιπλέον, θα δίδεται πρώτη προτεραιότητα, σε περίπτωση χρεοκοπίας, στην κάλυψη των περιουσιακών στοιχείων των ασφαλισμένων.
    Έχοντας υπόψη το κοινωνικό και συστημικό ζήτημα που έχει ανακύψει στην αγορά από την πτώχευση αυτού του ομίλου, θα στοχεύσουμε στην πλήρη κάλυψη και με χρονικό ορίζοντα το ταχύτερο δυνατό, για να μην απομειώνεται η αξία του ασφαλιστικού χαρτοφυλακίου.
    Τομείς Πολιτικής Ευθύνης
    Γραμματείες
    ΝΟΔΕ
    Οικονομική Στήριξη
    Multimedia DatabankTag Cloud

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ

    http://www.nd.gr/web//guest/press/-/journal_content/56_INSTANCE_c6UH/12001/1011728

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δελτίο τύπου 13/6/2012





    ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ «ΑΣΠΙΣ»


    Η διαχρονική πλημμελής εποπτεία των εταιρειών του Ομίλου «ΑΣΠΙΣ» από τις κατά περίοδο αρμόδιες Εποπτικές Αρχές, το Υπουργείο Ανάπτυξης, το Υπουργείο Οικονομικών και την ΕΠΕΙΑ, καθώς και οι αδιαμφισβήτητες ευθύνες του τότε αρμόδιου Υπουργού Γιάννη Παπαθανασίου, υπήρξαν η βασική αιτία για την κατάρρευση των εταιρειών του Ομίλου, την απώλεια των αποταμιεύσεων, των συντάξεων και της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων, οδηγώντας τους κυριολεκτικά σε απόγνωση.


    Για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος και για την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον, οι «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» έχουν συμπεριλάβει στην «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ» συγκεκριμένα μέτρα για την τόνωση και εξυγίανση της ασφαλιστικής αγοράς και, επιπλέον, δεσμεύονται στα εξής:



    •Ανασυγκρότηση και εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου για τον τρόπο λειτουργίας της νέας εποπτικής Αρχής υπό την Τράπεζα της Ελλάδος (ΔΕΙΑ), η οποία κατ’ ουσίαν αποτελεί συνέχεια της καταργηθείσης ως «αποτυχημένης» ΕΠΕΙΑ.
    •Άμεση και ουσιαστική χρηματοδότηση του Εγγυητικού Ταμείου Ζωής, ακόμη και με εναλλακτικούς τρόπους, προκειμένου αυτό να μπορεί να ανταποκριθεί στην αποστολή του, που είναι η διασφάλιση των συμφερόντων των ασφαλισμένων και η καταβολή των αποζημιώσεων, δεδομένου ότι σήμερα παραμένει ακόμη ανεφάρμοστη η σχετική διάταξη του Ν. 3867/2010.
    •Στελέχωσή του Εγγυητικού Ταμείου Ζωής με εξειδικευμένα στελέχη της αγοράς.
    •Ποινική διερεύνηση και τιμωρία όλων ανεξαιρέτως των εμπλεκομένων (άμεσα ή έμμεσα) στο σκάνδαλο «ΑΣΠΙΣ», συμπεριλαμβανομένης και της ευθυνόμενης για την κατάρρευση του Ομίλου Πολιτικής Ηγεσίας.
    •Έρευνα στο εξωτερικό για την ανακάλυψη και διεκδίκηση χρημάτων των ασφαλισμένων που υπεξαιρέθηκαν από τα ταμεία του Ομίλου.
    •Άμεση νομοθετική παρέμβαση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της εκκαθάρισης, τα οποία είναι επί το πλείστον νομικά, με σκοπό την επιτάχυνσή της.
    •Πλήρης και επωφελής για τους ασφαλισμένους αξιοποίηση όλων των περιουσιακών στοιχείων του Ομίλου και των δεσμευθέντων περιουσιακών στοιχείων μετόχων και διευθυνόντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΟΛΟΙ ΤΑΖΟΥΝ,ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. o skai, ο χατζηνικολαου,το πρωτοθεμα, βημα, νεα ,εθνος κλπ
    ΓΙΑΤΙ ΓΑΡΓΑΡΑ?????
    μονο με το ΣΥΡΙΖΑ ασχολουνται?
    αυτο μονο τους καιει?
    μπας και τους δημευσει τις περιουσιες τους?
    \Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΣΤΟΝ ΨΥΧΑΡΗ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΥΙΟ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ?
    Ή ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΕΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΦΩΝΑ Ή...
    ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ.
    ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΣ 1000 ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΥΣ ΑΝΤΙ ΤΩΝ 250 ΟΟΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝΤΗΣΑΣΠΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επιστολή Βίτσα στον Προβόπουλο
    Πρώτη καταχώρηση: 14/06/2012
    13:48Εκλογές 2012

    Επιστολή προς τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλο, απέστειλε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Βίτσας, σχετικά με την προσπάθεια εξεύρεσης αναδόχου εταιρείας για τα χαρτοφυλάκια κλάδων Ζωής των εταιριών ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ και COMMERCIAL VALUE, η οποία απέβη άκαρπη.

    Ο κ. Βίτσας σημειώνει ότι άποψη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι μετά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης η Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΔΕΙΑ) της ΤτΕ θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία έτσι ώστε, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας (ΕΑΕΕ), τους επόπτες εκκαθάρισης και διαχείρισης χαρτοφυλακίου Ζωής καθώς και με την συνδρομή των ασφαλισμένων στις δύο εταιρίες, σε σύντομο χρονικό διάστημα να εξετασθεί διεξοδικά κάθε πιθανή δυνατότητα εξεύρεσης αναδόχων .

    «Με δεδομένα την ιδιαίτερη οικονομική κοινωνική και πολιτική διάσταση του θέματος και τον χρόνο που ήδη έχει παρέλθει εκτιμούμε ότι θα πρέπει να εξαντληθεί και το ελάχιστο χρονικό περιθώριο για λύση σε μια θετική κατεύθυνση. Για τον λόγο αυτό παρακαλούμε να μεριμνήσετε τόσο εσείς όσο και ο αρμόδιος υποδιοικητής κ. Ι. Παπαδάκης, ο οποίος προΐσταται της ΔΕΙΑ, ώστε να αναβληθεί για βραχύ χρονικό διάστημα η λήψη σχετικής απόφασης της ΔΕΙΑ περί έναρξης της διαδικασίας εκκαθάρισης του χαρτοφυλακίου Ζωής», σημειώνει ο κ. Βίτσας.

    Tags: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΠΙΣΤΟΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ14 Ιουνίου 2012 στις 5:38 μ.μ.

    ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

    ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ

    Και όλα τα ανωτέρω εκδοθέντα ΕΠΙΣΗΜΑ/ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ των τριών ως άνω πολιτικών κομμάτων, καθώς και η σημερινή επιστολή εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, προς την Τράπεζα της Ελλάδος, ΕΞΕΔΟΘΗΣΑΝ και επετεύχθησαν μαζί και με άλλα πολλά, επόμενες σκέψεις βήματα ειδικώτερα, κατόπιν των ΔΙΑΡΚΩΝ, πολλαπλών και κατ' επανάληψιν συνενοήσεων και συναντήσεων της ίδιας της Προέδρου μας: Κας Κατερίνας Σιδέρη μετά του λοιπού Δ.Σ του Σωματείου μας, -εμάς δηλαδή των """"καμμένων""" απλών ασφαλισμένων που μας ΠΟΝΑΕΙ το άυτο ακόμα θέμα της αποζημίωσής μας, της ΙΔΙΑΣ ΜΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ-, ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΝΩ ΑΥΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ), ΚΑΤΟΡΘΩΝΟΝΤΑΣ έτσι ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ εν τέλει, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΟΥΤΩΝ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΝΗΡΤΗΜΕΝΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΚΑΣΤΟΥ ΤΟΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ και ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΚΑΤΙ. ΟΜΩΣ Η ΝΔ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΣΧΕΔΟΝ 6 ΜΗΝΕΣ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΣΗΜΕΡΑ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΟΘΕΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΟΧΗ ΤΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΩΝ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ;
    ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΧΟΝΤΡΑ ΌΣΟ ΧΟΝΤΡΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ-ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή