ΚΛΕΦΤΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Αγαπητοί μας ασφαλισμένοι,

παραθέτουμε το επίσημο δελτίο τύπου του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Είναι το τρίτο κόμμα έπειτα από το ΣΥΡΙΖΑ αρχικά και έπειτα από τη ΝΔ το οποίο δεσμέυεται προεκλογικά να ενδιαφερθεί και να βοηθήσει.  Το Σωματείο κατάφερε με τα πενιχρά μέσα που διαθέτει αλλά με μεγάλη προσπάθεια και πίστη να αποτανθεί σε όλα τα κόμματα, να εκθέσει το θέμα και να πείσει τα 3 μεγάλα αυτά κόμματα να ενδιαφερθούν και να δεσμευτούν. Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

"Η διαχρονική πλημμελής εποπτεία των εταιρειών του Ομίλου «ΑΣΠΙΣ» από τις κατά περίοδο αρμόδιες Εποπτικές Αρχές, το Υπουργείο Ανάπτυξης, το Υπουργείο Οικονομικών και την ΕΠΕΙΑ, καθώς και οι αδιαμφισβήτητες ευθύνες του τότε αρμόδιου Υπουργού Γιάννη Παπαθανασίου, υπήρξαν η βασική αιτία για την κατάρρευση των εταιρειών του Ομίλου, την απώλεια των αποταμιεύσεων, των συντάξεων και της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων, οδηγώντας τους κυριολεκτικά σε απόγνωση.

Για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος και για την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον, οι «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» έχουν συμπεριλάβει στην «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ» συγκεκριμένα μέτρα για την τόνωση και εξυγίανση της ασφαλιστικής αγοράς και, επιπλέον, δεσμεύονται στα εξής:

• Ανασυγκρότηση και εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου για τον τρόπο λειτουργίας της νέας εποπτικής Αρχής υπό την Τράπεζα της Ελλάδος (ΔΕΙΑ), η οποία κατ’ ουσίαν αποτελεί συνέχεια της καταργηθείσης ως «αποτυχημένης» ΕΠΕΙΑ.

• Άμεση και ουσιαστική χρηματοδότηση του Εγγυητικού Ταμείου Ζωής, ακόμη και με εναλλακτικούς τρόπους, προκειμένου αυτό να μπορεί να ανταποκριθεί στην αποστολή του, που είναι η διασφάλιση των συμφερόντων των ασφαλισμένων και η καταβολή των αποζημιώσεων, δεδομένου ότι σήμερα παραμένει ακόμη ανεφάρμοστη η σχετική διάταξη του Ν. 3867/2010.

• Στελέχωσή του Εγγυητικού Ταμείου Ζωής με εξειδικευμένα στελέχη της αγοράς.

• Ποινική διερεύνηση και τιμωρία όλων ανεξαιρέτως των εμπλεκομένων (άμεσα ή έμμεσα) στο σκάνδαλο «ΑΣΠΙΣ», συμπεριλαμβανομένης και της ευθυνόμενης για την κατάρρευση του Ομίλου Πολιτικής Ηγεσίας.

• Έρευνα στο εξωτερικό για την ανακάλυψη και διεκδίκηση χρημάτων των ασφαλισμένων που υπεξαιρέθηκαν από τα ταμεία του Ομίλου.

• Άμεση νομοθετική παρέμβαση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της εκκαθάρισης, τα οποία είναι επί το πλείστον νομικά, με σκοπό την επιτάχυνσή της.

• Πλήρης και επωφελής για τους ασφαλισμένους αξιοποίηση όλων των περιουσιακών στοιχείων του Ομίλου και των δεσμευθέντων περιουσιακών στοιχείων μετόχων και διευθυνόντων."

2 σχόλια:

  1. Αναμένουμε τη στήριξή σας...Προσωπικά σας θεωρώ αξιόπιστη δύναμη στη Βουλή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΜΟΝΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή