ΚΛΕΦΤΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες - Γιώργος Χατζημαρκάκης

Αγαπητοί μας Ασφαλισμένοι,

το σωματείο ήρθε σε επαφή με τον κύριο Γιώργο Χατζημαρκάκη έναν γνήσιο Έλληνα με σθένος και δύναμη να αλλάξει πράγματα στη χώρα μας μέσω του νεοϊδρυθέντος κόμματος του "Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες".

Η καταγωγή του κύριου Χατζημαρκάκη είναι από την Ιεράπετρα Κρήτης, ζει μόνιμα στη Γερμανία μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον, και την Κυριακή διεκδικεί την ψήφο των Ελλήνων πολιτών για να ακουστεί δυνατά η φωνή της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο. 

Ο κύριος Χατζημαρκάκης είναι άριστος γνώστης των ευρωπαϊκών θεμάτων ως Ευρωβουλευτής από το 2004 μέχρι σήμερα ως εκπρόσωπος του γερμανικού Ελεύθερου Δημοκρατικού κόμματος. Διακρίνεται για το ήθος του, την μαχητικότητα του, τον πατριωτισμό του, την απλότητα του, απαλλαγμένος ωστόσο από τις εγγενείς αδυναμίες και νοοτροπίες της ελληνικής κοινωνίας είναι αποφασισμένος να δώσει μάχες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την χώρα μας.  

Όταν του μεταφέραμε το καυτό θέμα της Ασπίδος, έδειξε την επιθυμία του αλλά και την πρόθεση του να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις για μια δραστική λύση. Τόνισε ότι η Ιδιωτική Ασφάλιση μπορεί να προσφέρει στην ελληνική οικονομία και επέρριψε ευθύνες στο κράτος για το γεγονός ότι δεν έχει αποζημιώσει ακόμα τα "θύματα" όπως είπε της "Ασπίς".

Το σωματείο ενθαρρύνει όλους τους ασφαλισμένους να ενισχύσουν με την ψήφο τους στις επερχόμενες ευρωεκλογές τον κ. Χατζημαρκάκη  και το κόμμα των "Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών" αφού πρώτα διαβάσουν τις θέσεις του στην φωτογραφία και αφού ακούσουν με προσοχή την διακαναλική συνέντευξή του μέσω του παρακάτω συνδέσμου:


Καλή επιτυχία κύριε Χατζημαρκάκη!!

1 σχόλιο:

  1. Παρεμβάσεις υπέρ των ασφαλισμένων της Ασπίς και Commercial Value ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

    Πιο συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του το ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

    "Η παρατεταμένη, σχεδόν πεντάχρονη πλέον, εκκρεμότητα επίλυσης των προβλημάτων που προέκυψαν από τις ανακλήσεις των αδειών των ασφαλιστικών εταιρειών "Ασπίς Πρόνοια" και "Commercial Value" έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκονται σε ομηρία 250.000 ασφαλισμένοι των δυο εταιρειών από το 2009.

    Οι συνέπειες είναι καταστροφικές για τους χιλιάδες κατόχους ασφαλιστικών συμβολαίων λόγω της διακοπής της καταβολής συντάξεων γήρατος ή αναπηρίας, και της αδυναμίας πρόσβασής τους σε νοσηλευτικά ιδρύματα, αλλά και της απώλειας των μελλοντικών προσδοκιών τους για συντάξεις ή εφάπαξ. Χωρίς καμιά δική τους υπαιτιότητα οι συνθήκες ζωής χιλιάδων συνανθρώπων μας έχουν επιδεινωθεί δραστικά.

    Πέρα απ’ την εγκληματική συμπεριφορά των πρώην βασικών μετόχων των εταιρειών, οι ευθύνες βαραίνουν πριν απ’ όλα τους κρατικούς μηχανισμούς ελέγχου και εποπτείας της ασφαλιστικής αγοράς, καθώς η πλημμελής άσκηση των καθηκόντων τους είχε ως συνέπεια την αδυναμία συνέχισης της λειτουργίας των δυο εταιρειών. Παράλληλα προκλήθηκε μείωση της εμπιστοσύνης στην ασφαλιστική αγορά.

    Οι εκάστοτε κυβερνήσεις, παρά τις κατά καιρούς επίσημες διαβεβαιώσεις των αρμόδιων Υπουργών, δεν έχουν παρουσιάσει μέχρι σήμερα οποιοδήποτε ολοκληρωμένο πρόγραμμα οριστικής επίλυσης του προβλήματος.

    Ενδεικτικό του κυβερνητικού εμπαιγμού είναι το γεγονός ότι ο σημερινός Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας ως βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εγκαλούσε την τότε κυβέρνηση για την μη επίλυση του σημαντικού προβλήματος και δεσμεύονταν για την διευθέτηση του σε μέλλοντα χρόνο. Στη συνέχεια ως υπουργός το ξέχασε.

    Σε αντίστοιχες δηλώσεις και δεσμεύσεις είχε προχωρήσει και ο σημερινός Πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς το 2012 κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Κι αυτός επίσης στη συνέχεια το ξέχασε.

    Ωστόσο, ακόμη και μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια, ο εμπαιγμός των εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων της "Ασπίς Πρόνοια" και της "Commercial Value" από την κυβέρνηση συνεχίζεται: Ούτε η εκκαθάριση των δυο εταιρειών φαίνεται να ολοκληρώνεται, ούτε έχουν ενεργοποιηθεί οι προβλέψεις των νομοθετικών ρυθμίσεων των Νόμων 3867/2010 και 4002/2011.

    Είναι προφανές ότι, παρά την δύσκολη κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει τα οικονομικά της χώρας, υπάρχουν λύσεις, πολλές από τις οποίες έχουν προταθεί κατά καιρούς από τους ενδιαφερόμενους, που μπορούν να εξασφαλίσουν σε σημαντικό βαθμό τα συμφέροντά τους μειώνοντας αντίστοιχα τις δυσμενείς επιπτώσεις για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό των ασφαλισμένων της Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value, φέρνοντας το ζήτημα στη Βουλή και στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις τους. Θα συνεχίσει να στηρίζει με όλους τους τρόπους τις προσπάθειες για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης, πάντα σε συνεργασία με τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους.

    Και βέβαια μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας ΣΥΡΙΖΑ/Αριστεράς θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα μετά από διαβούλευση με τους ίδιους τους ασφαλισμένους, για να βρεθούν λύσεις και να δοθεί τέρμα στην επί τόσα χρόνια παρατεταμένη αβεβαιότητα και αγωνία τους."

    ΑπάντησηΔιαγραφή