ΚΛΕΦΤΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Δελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ - 23.05.2014

Αγαπητοί μας Ασφαλισμένοι,

σας παραθέτουμε το επίσημο σημερινό δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο συνετάχθει έπειτα από συνάντηση του σωματείου μας με το οικονομικό επιτελείο του κόμματος σχετικά με το καυτό κοινωνικό θέμα μας. Η ανακοίνωση έχει αναρτηθεί και στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ στον κάτωθι σύνδεσμο:


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 
 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ» και «COMMERCIAL VALUE Α.Α.Ε.» 

"Η παρατεταμένη, σχεδόν πεντάχρονη πλέον, εκκρεμότητα επίλυσης των προβλημάτων που προέκυψαν από τις ανακλήσεις των αδειών των ασφαλιστικών εταιρείων "Ασπίς Πρόνοια" και "Commercial Value" έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκονται σε ομηρία 250.000 ασφαλισμένοι των δυο εταιρείων από το 2009.

Οι συνέπειες είναι καταστροφικές για τους χιλιάδες κατόχους ασφαλιστικών συμβολαίων λόγω της διακοπής της καταβολής συντάξεων γήρατος ή αναπηρίας, και της αδυναμίας πρόσβασής τους σε νοσηλευτικά ιδρύματα, αλλά και της απώλειας των μελλοντικών προσδοκιών τους για συντάξεις ή εφάπαξ. Χωρίς  καμιά δική τους υπαιτιότητα οι συνθήκες ζωής χιλιάδων συνανθρώπων μας έχουν επιδεινωθεί δραστικά.

Πέρα απ’ την εγκληματική συμπεριφορά των πρώην βασικών μετόχων των εταιρειών, οι ευθύνες βαραίνουν πριν απ’ όλα τους κρατικούς μηχανισμούς ελέγχου και εποπτείας της ασφαλιστικής αγοράς, καθώς η πλημμελής άσκηση των καθηκόντων τους είχε ως συνέπεια την αδυναμία συνέχισης της λειτουργίας των δυο εταιρειών. Παράλληλα προκλήθηκε μείωση της εμπιστοσύνης στην ασφαλιστική αγορά.

Οι εκάστοτε κυβερνήσεις, παρά τις κατά καιρούς επίσημες διαβεβαιώσεις των αρμόδιων Υπουργών, δεν έχουν παρουσιάσει μέχρι σήμερα οποιοδήποτε ολοκληρωμένο πρόγραμμα οριστικής επίλυσης του προβλήματος.

Ενδεικτικό του κυβερνητικού εμπαιγμού είναι το γεγονός ότι ο σημερινός Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ.Σταϊκούρας ως βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εγκαλούσε την τότε κυβέρνηση για την μη επίλυση του σημαντικού προβλήματος και δεσμεύονταν για την διευθέτηση του σε μέλλοντα χρόνο. Στη συνέχεια ως υπουργός το ξέχασε.

Σε αντίστοιχες δηλώσεις και δεσμεύσεις είχε προχωρήσει και ο σημερινός Πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς το 2012 κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Κι αυτός επίσης στη συνέχεια το ξέχασε.

Ωστόσο, ακόμη και μετά από τέσσερα και πλέον  χρόνια, ο εμπαιγμός των εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων  της "Ασπίς Πρόνοια" και της "Commercial Value" από την κυβέρνηση συνεχίζεται: Ούτε η εκκαθάριση των δυο εταιρειών φαίνεται να ολοκληρώνεται, ούτε έχουν ενεργοποιηθεί οι προβλέψεις των νομοθετικών ρυθμίσεων των Νόμων 3867/2010 και 4002/2011.

Είναι προφανές ότι, παρά την δύσκολη κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει τα οικονομικά της χώρας, υπάρχουν λύσεις, πολλές από τις οποίες έχουν προταθεί κατά καιρούς από τους ενδιαφερόμενους, που μπορούν να εξασφαλίσουν σε σημαντικό βαθμό τα συμφέροντά τους μειώνοντας αντίστοιχα τις δυσμενείς επιπτώσεις για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό των ασφαλισμένων της Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value, φέρνοντας το ζήτημα στη Βουλή και  στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις τους. Θα συνεχίσει να στηρίζει με όλους τους τρόπους τις προσπάθειες για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης, πάντα σε συνεργασία με τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους.

Και βέβαια μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας ΣΥΡΙΖΑ/Αριστεράς θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα μετά από διαβούλευση με τους ίδιους τους ασφαλισμένους, για να βρεθούν λύσεις και να δοθεί τέρμα στην επί τόσα χρόνια παρατεταμένη αβεβαιότητα και αγωνία τους."

Ευχαριστούμε πολύ το τμήμα οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για την πολύ ουσιώδη συνάντηση που είχαμε, για το χρόνο που διέθεσαν προκειμένου να ακούσουν τις θέσεις μας και να σκύψουν στο πρόβλημα. Ελπίζουμε πως όταν έρθουν στην εξουσία δεν θα μείνουν μόνο στις προγραμματικές ανακοινώσεις αλλά με ήθος, σοβαρότητα και ευθύνη θα καταφέρουν να λύσουν το πρόβλημα προς όφελος όλων. 

Καλή επιτυχία στις Ευρωεκλογές.

18 σχόλια:

  1. ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ...ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατερίνα...υπάρχει κανένα ευχάριστο νέο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.makeleio.gr/?p=97361&utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://www.bankingnews.gr/bank-insider/item/145664-%CE%BF%CE%B7%CE%B5-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CF%87%CE%BF%CE%B9-%CE%B7-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BD%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BD%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%B4%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CE%BB%CF%8D%CF%83%CE%B7.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παρακαλουμε να αναρτησετε ολοκληρο το δημοσιευμα.
      ειναι σκοπιμο να δοθει δημοσιοτητα σε ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΕΙΑ και με το σκανδαλο ΑΣΠΙΣ, για την εξαπατηση που υποστηκαμε.
      ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣτΕ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ, ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ. ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΣΠΙΣ.
      ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!

      Διαγραφή
  5. na anaferete parakalw kai to komma tou virwn polydwra pou ekane episis anaphora se emas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΡΗΤΟΡΑ-ΓΝΩΣΤΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΕΝΤΙΜΟΥ Κ. ΒΥΡΩΝΑ ΠΟΛΥΔΩΡΑ
    {ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ), ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ 2ΛΕΠΤΗ {ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ) ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ, ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΙ Ο ΣΤΑΙΚΟΥΡ.ΑΣ...ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ...ΑΠΟ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ!!!.
    ΜΕ ΤΟΝ ΒΥΡΩΝΑ ΠΟΛΥΔΩΡΑ ΗΘΡΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΚΛΗΣΕΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΟΛΤΙΚΟΣ ΑΥΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΝΟΗΜΑΤΑ .
    ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΝΑ ΞΕΤΥΛΙΓΕΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟ ΘΕΜΑ.
    ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΔΑΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΘΕΙ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑΣΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ ΣΤΗΝ ΝΕΡΙΤ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ.
    Ν.Δ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΣΑΣ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ 800.000 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ....ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ
    ΚΥΡΙΑΚΗ ΗΡΘΑ Η ΩΡΑ
    25Η ΜΑΙΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ
    ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΑ Μ.Μ.Ε Ή ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΣΩΣΤΕΣ...ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ...ΠΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΟΧΛΑΚΟ.
    ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΙ ΑΥΡΙΑΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΩΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΘΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ , ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ,ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ!
    ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ.
    ΘΑ ΕΥΧΟΜΑΣΤΑΝ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΠΟΛΥΔΩΡΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ,ΑΛΛΑ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.
    ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΕ, ΣΑΧΙΝΙΔΗ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ,
    ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΜΑΣ
    ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΛΑΒΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΡΜΟΖΕΙ!
    ΤΟ ΧΛΕΥΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΑΤΕ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΜΕ, ΔΙΑΔΙΔΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΣΑΣ, 5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ!
    ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΣΑΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΣΥΓΚΑΤΑΛΕΓΟΜΑΣΤΑΝ Σ ΑΥΤΟΥΣ.
    ΚΑΝΤΕ ΚΑΔΡΟ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΑ ΓΚΑΛΑ ΤΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ, ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΠΟΙΟΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ ΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΜΙΛΑΤΕ..ΟΤΑΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΔΑΤΕ ΨΕΥΔΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΗΕ - Παραπλανήθηκαν οι Έλληνες ομολογιούχοι - Η κυβέρνηση να διερευνήσει τις καταγγελίες και να δώσει λύση
    23/05/2014 - 15:57 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς Εκτύπωση E-mail 2 σχόλια
    ΟΗΕ - Παραπλανήθηκαν οι Έλληνες ομολογιούχοι - Η κυβέρνηση να διερευνήσει τις καταγγελίες και να δώσει λύση
    Ο ΟΗΕ αναφέρεται σε καταγγελίες περί παραπλάνησης των Ελλήνων επενδυτών από υπαλλήλους τραπεζών και καλεί την ελληνική κυβέρνηση να τις διερευνήσει και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα
    Στη δημοσιότητα έδωσε ο Σύλλογος Ομολογιούχων Φυσικών Προσώπων απόσπασμα έκθεσης του ΟΗΕ σχετικά με το «κούρεμα» που υπέστησαν.
    Σύμφωνα με το απόσπασμα, ο ΟΗΕ αναφέρεται σε καταγγελίες περί παραπλάνησης των Ελλήνων επενδυτών από υπαλλήλους τραπεζών και καλεί την ελληνική κυβέρνηση να διερευνήσει τις καταγγελίες και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

    Ειδικότερα το απόσπασμα αναφέρει:
    Τον Μάιο του 2010, η Ελλάδα συμφώνησε σε ένα δανείο 110 δις € με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή , την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ.Το δάνειο είχε ως προϋπόθεση για την Ελλάδα, την εφαρμογή ενός προγράμματος οικονομικής προσαρμογής που συνεπάγεται € 30 δισεκατομμύρια περικοπών των κρατικών δαπανών κατά την περίοδο 2010-2014 . Το πρόγραμμα , το οποίο είχε δύο ευρείς στόχους, τη βιωσιμότητα της δημοσιονομικής κατάστασης και του χρέους , και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας , αποτελούντο από τρία κύρια στοιχεία: την εφαρμογή των μέτρων λιτότητας για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας ,την ιδιωτικοποίηση των κρατικών περιουσιακών στοιχείων αξίας 50 € δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2015 , για να γίνει το χρέος βιώσιμο, και την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και των προοπτικών ανάπτυξης.
    Το δάνειο επρόκειτο να εκταμιευθεί σε πολλές δόσεις από τον Μάιο του 2010 έως τον Ιούνιο του 2013. Λόγω της επιδείνωσης της ύφεσης , ωστόσο , τον Οκτώβριο του 2011 , οι Ευρωπαίοι εταίροι συμφώνησαν να παράσχουν ένα δεύτερο δάνειο, ύψους 130 δις €. Αυτό είχε ως προϋπόθεση, όχι μόνο για την εφαρμογή ενός άλλου πακέτου λιτότητας ( μαζί με την ιδιωτικοποίηση και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που περιγράφονται στο αρχικό πρόγραμμα ) , αλλά και μια αναδιάρθρωση του συνόλου ελληνικού δημοσίου χρέους που κατέχουν οι ιδιώτες πιστωτές (περίπου 58% του συνολικού δημόσιου χρέους ) έτσι ώστε να μειωθεί η συνολική επιβάρυνση του δημόσιου χρέους κατά περίπου € 110 δισεκατομμύρια . Στο πλαίσιο αυτής της αναδιάρθρωσης του χρέους ( γνωστή ως " πρωτοβουλία του ιδιωτικού τομέα " , ή PSI + ), οι πιστωτές κλήθηκαν να αποδεχθούν χαμηλότερα επιτόκια και μια απώλεια 53,5%της ονομαστικής αξίας .
    Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του ο Ανεξάρτητος Εμπειρογνώμονας,περίπου 15.000 ελληνικές οικογένειες που κατέχουν κρατικά ομόλογα είχαν συμπεριληφθεί στην πρωτοβουλία του ιδιωτικού τομέα , χωρίς τη συγκατάθεσή τους.Σε τρέχουσες τιμές αγοράς , τα ομόλογα τους έχουν πλέον λιγότερο από το 30% της αρχικής ονομαστικής τους αξίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας ανησυχεί για τις καταγγελίες ότι , όταν αγόραζαν τα ομόλογά τους , κάποιοι Έλληνες επενδυτές παραπλανήθηκαν από προσωπικό των τραπεζών, που απέτυχε να τηρήσουν την Οδηγία για τις Αγορές Χρηματοπιστωτικών Μέσων ( MiFID οδηγία 2004/39/ΕΚ ). Έλαβε επίσης πληροφορίες ότι άλλοι ομολογιούχοι στηρίχθηκαν σε παρουσιάσεις που περιέχονται σε επίσημα έγγραφα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας , καθώς και δηλώσεις που έγιναν από τα δημόσια ιδρύματα , δηλαδή την Τράπεζα της Ελλάδας και του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ,για την οικονομική υγεία του κράτους .
    Ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας επίσης ανησυχεί, ότι η νέα περίοδος ωρίμανσης για τα ομόλογα (30 ετών) μπορεί να είναι πολύ μεγάλο για ορισμένους παλαιότερους ομολογιούχους , οι οποίοι δεν περιμένουν να ζήσουν αρκετά για να απολαύσουν την απόδοση της επένδυσής τους . Επιπλέον , μερικοί από τους ομολογιούχους , οι οποίοι επένδυσαν ένα σημαντικό ποσό της αποταμίευσης σε ομόλογα που κατάλαβαν ότι είναι σχετικά ασφαλείς επενδύσεις για τη συνταξιοδότησή τους , ή είχαν προγραμματίσει να χρηματοδοτήσουν τις δικές τους ανάγκες και των μελών της οικογένειας τους, για περίθαλψη και φροντίδα ατόμων με αναπηρία από αυτές τις οικονομίες , αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες , ιδιαίτερα με φόντο τις σοβαρές περικοπές στις συντάξεις και άλλες κοινωνικές παροχές .
    Ως εκ τούτου, καλεί την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει επειγόντως τα δεινά αυτών των επενδυτών , κυρίως των ηλικιωμένων , να διερευνήσει πλήρως τους ισχυρισμούς ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι παραπλάνησαν τους ομολογιούχους , και να λάβει τα κατάλληλα μέτρα εναντίον εκείνων που βρέθηκαν να έχουν πράξει παραπλάνηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΚΕΦΤΟΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ24 Μαΐου 2014 στις 3:03 μ.μ.

    ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε?
    ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Ο.ΤΙ ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ? ΓΡΑΦΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΠΟΤΑΚΙ ΤΟΥ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΛΕΒΕΝΤΗ Η <> ΠΟΥ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ.ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΜΙΑΣ
    ΕΣΤΩ ΚΑΙ Ο ΟΧΛΟΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ????ΠΟΛΥΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΠΕΘΑΝΕ Ο ΜΟΝΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ.
    ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΘΟΥΜΕ ΑΝ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ.
    ΕΥΚΑΙΡΕΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ.
    ΑΛΛΑ Ο ΟΧΛΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ?????Ή ΚΑΘΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΖΩΗ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231321455

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/107753.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ, Κ ΣΙΔΕΡΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΝΑΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΣΠΕΥΔΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΟΙ ΜΗΝΥΤΗΡΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΣΤΟ ΦΩΣ ΟΛΑ.
    ΤΩΡΑ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗ, ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΜΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΛΙΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΛΥΣΗ, ΜΕ ΔΑΝΕΙΟΔΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΓΓΥΗΤΙΚΟΥ, ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΝΑΔΟΧΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΧΣ.
    ΚΑΛΗ ΨΗΦΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. .ΣΤΟ YUTUBE...// www.youtube.com/watch?v=eXB_loO-yi4
    ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΑΚΗ ΣΤΟΝ ΤΡΑΓΚΑ ΠΡΟΧΘΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΜΑ ΠΟΣΟ ΩΡΑΙΑ ΑΝΕΦΕΡΘΗ ΚΑΙ ΑΦΙΕΡΩΣΕ ΑΡΚΕΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΠΥΔΑΙΟΣ ΣΩΦΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΒΩΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙΣ ΣΤΗΝ ΝΕΡΙΤ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΣΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ.
    ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΑΤΡΟΜΗΤΕ.
    ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΥΣ...
    ΑΞΙΖΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΟΣΩΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑΧΘΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΣΟΥ.
    ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΣΤΟ:
    <<
    ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ Ο ΣΟΦΟΣ ΑΥΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙ ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΜΑΣ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. πίστεψα και ψήφισα ΖΥΡΙΖΑ. από σήμερα περιμένω μία θετική εξέλιξη για το θέμα μας, θέλουμε τα λεφτά μας πίσω. Αυτά που μας έκλεψαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μυαλό δεν θα βάλετε ποτέ! Δυστυχώς το πάθημα δεν σας έβαλε και συνεχίζει να μη σας βάζει μυαλό. Αυτό δεν ισχύει για όλους, υπάρχουν και εξαιρέσεις. Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ είναι εκείνος που έκλεψε και συνεχίζει να κλέβει τις περιουσίες μας, τον μόχθο μας, να πυρπολεί τα όνειρά μας, να καταστρέφει τις ζωές μας (Το επόμενο, αφού μας πάρουν ότι μπορούν, μιά και μείς δεν αντιδράμε, είναι να μας ρίξουν στο πόλεμο. Λέγετε ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ, το τελευταίο στάδιο του Καπιταλισμού) και σεις συνεχίζεται και μιλάτε για Κυβερνήσεις εθνικής ενότητας, για εκπροσώπους του συστήματος, που υπηρέτησαν χρόνια ολόκληρα την συγκεκριμένη πολιτική η οποία μας έφερε σ'αυτά τα χάλια, που φτιάξαν νέα κόμματα και το παίζουν αθώες περιστερές που ήρθαν να μας σώσουν. Με τα πόσα ψέματα θα πάρετε μπρος επιτέλους; Πότε θα καταλάβουν οι λαοί του κόσμου ότι η πολιτική που εφαρμόζεται είναι αυτή που φταίει και ότι θα πρέπει να την ανατρέψουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή