ΚΛΕΦΤΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΚΥΡΙΟΙ, ΣΑΣ ΠΑΡΑΣΥΡΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΤΟ

Αγαπητοί μας ασφαλισμένοι,

η 7η Μαϊου 2012 έφερε μεγάλες αλλαγές και δυσάρεστες εκπλήξεις για τα ΠΡΩΗΝ μεγάλα κόμματα που καταχράστηκαν και κατασπατάλησαν παράνομα το πλούτο της χώρας μας. ΒΟΥΛΙΑΞΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ, ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΑΤΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ. Δυσκολευόμαστε πολύ να πιστέψουμε ότι η καταστροφή περιουσιών απλών ανθρώπων και η ψυχική και σωματική εξαθλίωση τους έγινε από ανικανότητα και όχι από δόλο συγκεκριμένων πολιτικών με στόχο την υπεξαίρεση των περιουσιών μας.

Εμείς δεν θα περιμένουμε τον ιστορικό του μέλλοντος να περιγράψει τα πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν στην χώρα μας και μας οδήγησαν στην καταστροφή αλλά η κοινωνία ενωμένη θα πιέσει για να διερευνηθούν σε βάθος όλες οι μεγάλες κομπίνες της μεταπολίτευσης και να εξακριβωθούν οι ευθύνες ΠΡΟΣΩΠΩΝ. Κανένα σύστημα και κανένας πολιτικός δεν μπορεί να σταματήσει αυτή τη πορεία.

Κύριε σαχινίδη είσαστε ακόμη υπουργός οικονομικών? Δεν πληροφορηθήκατε φαίνεται ότι το κόμμα σας ανήκει πλέον στα μικρά. Το είπε και ο σύντροφό σας κύριος σκανδαλίδης. Πηγαίνετε σας παρακαλώ σπίτι σας επιτέλους και ξεπεράστε την ουτοπική εμμονή που έχετε να σώζετε τη χώρα. Τα γεγονότα δείχνουν ότι δεν είστε τίποτε άλλο από έναν πειθήνιο κλητήρα ξένων συμφερόντων.

Και εσείς κύριε χαρτοπετσετάκια παπαθανασίου πηγαίνετε σπίτι σας όπως πήγαν και οι φίλοι σας πέτσας και καραμανλής, αναπαυτείτε στο καναπέ σας και αφήστε τη χώρα να ανασάνει από το βάρος της παρουσίας σας. Ωστόσο μην εφησυχάζετε γιατί όλο και κάποιος μπορεί να σας χτυπήσει τη πόρτα.

Ως αναφορά τις τελευταίες εξελίξεις, όπως όλοι έχουμε πληροφορηθεί η προθεσμία εύρεσης αναδόχου έληξε χωρίς αποτέλεσμα, συνεπώς έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες ασφαλιστικής εκκαθάρισης του χαρτοφυλακίου ζωής. Καθώς πολλά πράγματα είναι ακόμη θολά, αναμένουμε εντός του μήνα διαπιστωτική πράξη του διοικητή της τράπεζας της ελλάδος στην οποία θα καθορίζονται μεταξύ άλλων η διαδικασία εκκαθάρισης και ο τρόπος αποζημίωσης μας από το εγγυητικό. Αναμένουμε και θεωρούμε ότι η τράπεζα της ελλάδος θα επιτελέσει το χρέος της αντιμετωπίζοντας με βάση τις νομικές διατάξεις με δίκαιο και σοβαρό τρόπο το πρόβλημα.

Το σωματείο έχει αποστείλει σχετικές προτάσεις που επιγραμματικά στοχεύουν:
α) στην άμεση επιτάχυνση και ακριβή καθορισμό χρόνου και τρόπου διαδικασιών ασφαλιστικής εκκαθάρισης του χαρτοφυλακίου ζωής και ανάληψης της από το εγγυητικό κεφάλαιο ζωής
β) άμεση καθορισμένη έναρξη καταβολής των αποζημιώσεων των ασφαλισμάτων ζωής σε τακτές ημερομηνίες (π.χ κατά το χρόνο λήξης κάθε συμβολαίου).

Βάσει του υφισταμένου νομικού πλαισίου και των κεκτημένων εξ' αυτού διακαιωμάτων μας προς αυτές τις 2 κατευθύνσεις αρχικώς αγωνιζόμαστε ενωμένοι να υλοποιηθούν από τα αρμόδια όργανα του κράτους όπως τράπεζα της ελλάδος, εγγυητικό κεφάλαιο και υπουργείο οικονομικών.

92 σχόλια:

  1. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΥΡΟ ΣΤΗ ΝΔ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗ Β ΑΘΗΝΑΣ

    ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ Ο ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΛΕΓΟΥΝ!

    ΑΣ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΓΑΜΗΣΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τους δικηγόρους του Ψωμιάδη, τους γαμημένους αυτούς καριόληδες πότε θα τους γαμήσουμε;

      Διαγραφή
  2. ο σαχινιδης πηρε πανω απο 10.000 ψηφους,εκει δεν υπηρχαν ασφαλισμενοι?
    τους προστατευε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ωραια η αναρτηση σας!
    συμφωνουμε και επαυξανουμε!
    ας φροντισουμε να τη δημοσιοποιησουμε!
    στα γραφεια σαμαρα,παπαθανασιου,μανου,μπακογιαννη,καρατζαφερη και ολων των υπολοιπων!!

    ο σαχινιδης μαλλον περιβαλλεται απο αφελεις και συγγενεις.
    στην επομενη φαση, δεν θα υπαρχει.

    ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΟΜΩΣ!
    Ο θεος να μας βοηθησει!
    Ας ειμαστε ομως επιθετικοι,μας δινεται κι αλλη ευκαιρια!
    Να μας ξαναθυμηθουν.
    Η ανω αναρτηση, ας παει στα γραφεια τους.
    ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ.
    ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΑΤΕ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΛΕΠΑΤΕ!
    ΒΛΕΠΑΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΟΤΟΝ, ΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΜΠΑΝΚ κλπ.
    ΤΩΡΑ ΜΗΠΩΣ ΑΚΟΥΣΑΤΕ?ΜΗΠΩΣ ΕΙΔΑΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ9 Μαΐου 2012 στις 2:28 μ.μ.

    ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΕ ΤΥΧΟΝ ΝΕΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΔΕΝ ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΛΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑΝ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΜΑΣ ΕΚ ΝΕΟΥ.
    ΟΜΩΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΛΟΓΩ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΘΕΙ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΚΑΣΤΟΥ ΤΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ KOMMATOΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ !! XAΡΙΣΤΙΚΑ!!.
    OΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ, AΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ MAZI MAΣ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ AMEΣΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΜΑΣ KAI ΔΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΙΜΕΣ EΠΙ ΧΑΡΤΟΥ KAI OXI ΣTA ΛΟΓΙΑ.
    ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ ΚΥΡΙΟΙ!!!
    MΠΟΥΧΤΗΣΑΜ ΕΠΛΕΟΝ, ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΠΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ, ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΤΠΝ ΝΟΜΟ, ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΠΙΗΣΕΤΕ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΜΑΣ.

    AΣ TO KANEI TΩΡΑ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ Ο ΚΜΠΟΣ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ!!!ΚAI OXI ....

    ΌΠΩΣ:
    Η αποζημίωση μπορεί να αρχίσει να καταβάλλεται από την επόμενη χρονιά, ΣΕ ΤΑΚΤΈΣ δόσεις. Έτσι η επιβάρυνση κάθε προϋπολογισμού δεν θα ξεπερνά τα 125 εκατ. ευρώ. Η ωφέλεια θα είναι σημαντικά μεγαλύτερη. Θα ανακτηθεί μέρος της χαμένης αξιοπιστίας, οι αποζημιωθέντες θα “επανενταχθούν” στην αγορά, θα στηρίξουν τη ρευστότητα, θα καταναλώσουν θα επενδύσουν και άρα το κράτος θα έχει έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές, φόρου εισοδήματος, ΦΠΑ κτλ. Όμως υπάρχουν και ισοδύναμα μέτρα. Σύμφωνα με την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής έχουν δοθεί χωρίς διαφάνεια πάνω από 100 εκατ. ευρώ για δήθεν βοήθεια σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) και το ποσό εκτιμάται πως είναι πολύ μεγαλύτερο. Τι είναι προτιμότερο: Να αποζημιωθούν αδικημένοι, που και το ίδιο το κράτος ευθύνεται για τη ζημιά που υπέστησαν ή να συνεχίσουν να παίρνουν χρήματα συντεχνίες, “φίλοι” και παιδιά του “κομματικού σωλήνα”;
    Ε!! ΚΕ ΑΞΙΟΤΙΜΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΜΑΣ???? ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ Ε??? ΑΝΑΡΡΩΤΩΜΕΘΑ????
    ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μαζεφτε την
      εκτος απο ηλιθια ειναι και επικυνδυνη

      Διαγραφή
    2. Ρε βλαχαντερό πήγαινε να τελειώσεις το δημοτικό μάθε ορθογραφία και μετά έλα να γράψεις στο blog. Ασφαλιστής είσαι?

      Διαγραφή
    3. poy το καταλαβες
      ε ρε βλαχαντερο
      ακου βλαχαντερο
      οπως λέμε ...αντερο
      αυτος που κάνει συστασεισ 'είναι και ο πιο βλακαντερο

      Διαγραφή
  5. ΤΟ ΕΓΓΥΗΤΙΚΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛ.ΔΗΜΟΣΙΟΥ ,ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ, ΚΑΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ?

    ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΤΥΣΑΝ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.
    ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΥΨΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΙΟΣ/ΟΙ ΜΑΣ ΑΓΝΟΟΥΝ,ΔΕΝ ΘΑ ΑΞΙΖΑΝ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ..ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΟΥΝ!
    ΑΣ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ,ΚΥΡΙΑ ΣΙΔΕΡΗ, ΑΣ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΜΩΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΧΑΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ!!!!
    ΙΣΩΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΙΜΑΣΤΕ 250.000 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.
    ΖΗΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ ΑΣΠΙΔΟΣ.
    Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ,ΠΗΡΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΨΗΦΟΥΣ.
    ΙΔΩΜΕΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έτοιμος να τους καλέσει ο εισαγγελέας..

    Σύμφωνα με πληροφορίες , σημαντικά στοιχεία τα οποία και ουσιαστικά «κλειδώνουν» κατηγορίες εναντίον 5 δημοσιογράφων (οι 3 εκ των οποίων εξαιρετικά γνωστοί).... έχουν στα χέρια τους οι αρχές, αναφορικά με την υπόθεση Τσοχατζόπουλου.
    Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι…

    έχουν βρεθεί στις κινήσεις των λογαριασμών του πρώην υπουργού στοιχεία για μεταφορές σημαντικών χρηματικών ποσών σε συγκεκριμένους δημοσιογράφους, οι οποίοι και εκτιμάτε ότι παρείχαν, επί χρόνια, δημοσιογραφική κάλυψη στον κ. Τσοχατζόπουλου. Μάλιστα, ειδικά στη μια περίπτωση τα ποσά είναι εξαιρετικά μεγάλα.

    Οι δημοσιογράφοι αναμένεται τις επόμενες ημέρες να κληθούν να καταθέσουν και να δικαιολογήσουν τα συγκεκριμένα ποσά, ενώ δεν αποκλείεται μετά τις απολογίες να ασκηθούν κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αλλά πιθανόν και άλλων.

    Πάντως, είναι αλήθεια ότι στη μια περίπτωση του δημοσιογράφου, βρήκαμε μετά από μια μικρή έρευνα, πλήθος δημοσιευμάτων, στα οποία υπήρχαν θετικά σχόλια, για να μην πούμε ύμνοι, υπέρ του πρώην υπουργού, φυσικά, όπως αναφέραμε και παραπάνω, με το αζημίωτο.

    ΜΕΤΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ?
    ΟΛΟΙ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ.. ΑΠ'ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΩΝ -ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ11 Μαΐου 2012 στις 2:11 μ.μ.

    08/05/2012|08:35
    Στον αέρα για άλλη μια φορά οι ασφαλισμένοι των Ασπίς και Commercial
    Η προσπάθεια εύρεσης αναδόχου δεν τελεσφόρησε και τώρα το Εγγυητικό καλείται να καλύψει το 70% των αποζημιώσεων

    Χάθηκε στην εκπνοή της περασμένης εβδομάδας
    -(4/5/2012)HMEΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΑΠΟ ΤΗΝ 27/4/2012 ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ!!! ΜΕΣΟΛΑΒΟΥΝΤΩΝ ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ: ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ, ΔΗΛ. 3 ΜΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΔΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ!!!Η ΕΚΠΝΟΗ ΤΗΣ ΔΟΘΕΙΣΗΣ ---ΠΟΛΚΥ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ!!!--- ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ ΗΤΟ 1 ΜΟΛΙΣ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟ ΤΗΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ!!!Η ΕΚΠΝΟΗ ΤΗΣ-ΛΗΞΗ ΤΗΣ!!!, ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΣΦ. ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΣΟΥΝ ΤΥΧΟΝ...ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ), ΘΑ ΣΚΕΦΘΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΟΠΤΗ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΖΩΗΣ, ΗΤΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΔΩΣΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙΒΟΗΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 2 ΠΡΑ. 2 ΣΤΗΝ ΤΑΡΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΥΧΟΝ ΑΝΑΔΟΧΟ, ΚΑΙ ΕΝ ΑΠΟΥΤΥΧΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ...ΚΑΙ ΟΥΔΕΝ ΚΑΙ ΕΞ ΑΥΤΟΥ ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ!!!!...ΓΙΑΤΙ Β Ρ Ω Μ Η Σ Ε -ΤΡΑΒΗΞΕ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΕΙΣ ΜΑΚΡΟΣ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΙΚΑ!!! ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ ΕΝ ΤΕΛΕΙ... Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΜΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!!!!-
    _και η τελευταία ελπίδα των εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων των Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ και Commercial Value να περάσουν υπό τη σκέπη αναδόχου ασφαλιστικής εταιρείας.

    Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, η προθεσμία που είχε ορίσει η αρμόδια υπηρεσία της για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τρίτες ασφαλιστικές εταιρείες να αναλάβουν το ρόλο του αναδόχου των χαρτοφυλακίων των δύο εταιρειών του ομίλου Ασπίς, εξέπνευσε χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

    Σε συνέχεια των ανωτέρω, ενεργό ρόλο καλείται τώρα να αναλάβει το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής, έχοντας ωστόσο το ταμείο του κυριολεκτικά άδειο. Από ιδρύσεώς του είχε συγκεντρώσει από τις εισφορές των ασφαλιστικών εταιρειών περί τα 17 εκατ. ευρώ, ποσό με το οποίο όμως θα καλύψει μέρος των υποχρεώσεων της επίσης ανακληθείσας ασφαλιστικής VDV Leben.

    Η θέση λοιπόν των ασφαλισμένων στις Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ και Commercial Value καθίσταται κάτι περισσότερο από δυσχερής.
    Οι δύο εταιρείες, βάσει των υπολογισμών που είχε κάνει ο Επόπτης Χαρτοφυλακίων Ζωής, εμφανίζονται με υποχρεώσεις κοντά στα 800 εκατ. ευρώ και με περιουσία που δεν ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ.

    Το Εγγυητικό Κεφάλαιο καλείται -βάσει νόμου- να καλύψει, άγνωστο πως, το 70% των όσων προβλέπουν ως αποζημιώσεις τα συμβόλαια των εταιρειών, οπότε είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η περιπέτεια των ασφαλισμένων θα συνεχιστεί για πολύ μεγάλο διάστημα και χωρίς κανείς να μπορεί να υπολογίσει αν και πότε τελικά θα αποζημιωθούν.

    Ήδη, οι ασφαλισμένοι της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα από το Σεπτέμβριο του 2009, οπότε η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (Επ.Ε.Ι.Α.) είχε ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας της.

    ΚΕ ΣΑΧΙΝΙΔΗ: ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ 270.000 ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ -ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΑΤΟΣ ΖΩΗΣ, ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ,
    ΕΠΕΒΑΛΕ: ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΓΓΥΗΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΖΩΗΣ, ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΟΜΟΛΟΓΩΝ, ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ: 3867/2010 ΑΡΘΡΟ 2 ΠΑΡ. 3 ΠΕΡ. θ, Ως ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 17 ΤΟΥ Ν. 4002/2011.
    ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ??? ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΑΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΜΕ...
    ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ.
    ΛΑΒΕ ΜΑΣ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠ΄' ΟΨΙΝ ΚΑΙ ΜΗ ΜΕΤΑΘΕΤΕΙΣ ΤΟ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΜΑΣ, ΤΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΜΑΣ ΔΗΛΑΔΗ.
    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΠΡΟΣ ΕΜΑΣ. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΤΕ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠ' ΟΨΙΝ ΣΑΣ ΚΑΝ.
    ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ.......
    ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΩΝ -ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΚΟΜΑ ΜΗΔΕΝ.
    ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΔΩΣΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΗΣ ΑΣΦ. ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΚΥΠΤΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΑ ΘΕΜΑΤΑ.
    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ 2012???
    ΓΙΑΤΙ ???ΓΙ9Α ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΤΙ ΑΚΟΜΑ??? ΕΞΟΔΑ???ΑΜΟΙΒΕΣ???? ΤΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ?????
    ΑΜΑΝ ΠΙΑ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ ΟΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΝΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΔΑΚΗ, ΣΤΟ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ,ΣΤΟ ΦΙΜΩΤΡΟ, ΤΡΟΚΤΙΚΟ κλπ.
    ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ.
    Ο ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ!
    ΑΡΚΕΙ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ..
    ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΠΑΠΑΔΗΜΟ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ, ΣΩΘΗΚΑΜΕ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. http://www.enikos.gr/ekloges-2012/42918,Aytoi_ftaine.html

    ΚΥΡΙΑ ΣΙΔΕΡΗ!
    ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτός είναι για "δέσιμο".Ποιες ασφάλειες? ακόμη και τις καταθέσεις θα μας πάρει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΆΙΝΤΑ!!!!!!
      ΘΡΙΑΜΒΟΣ!!!!
      ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΛΛΟΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΗΡΕ...! ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ..ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ!!!

      Διαγραφή
  14. ΠΟΛΛΟΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΜΑΣ ΤΙΣ ΜΟΝΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΣΠΙΣ, ΣΕ ΑΣΣΕΤ, ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΑΝ [ΟΙ ΑΣΦΑΛΗΣΤΕΣ] ΠΩΣ Η ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. μήπως να ασχοληθουμε λιγο με δημοσιευματα και αναρτησεις σε μπλογκς και ιστοσελιδες που διαβαζονται?
    μηπως ο καθενας μας ειναι καιρος κατι να κανει,τωρα που πρεπει να προχωρησει η δανειοδοτηση?
    γιατι τα λαμογια μας τα πηραν..μικρα-μεγαλα..αλλα εμεις μειναμε αποροι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΘΕΛΩ ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ;
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΄΄Η ΕΞΩΔΙΚΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΣΑΧΙΝΙΔΗ, ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ,ΝΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ,ΠΑΠΑΔΗΜΟ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ κλπ
    ΜΕ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ Α.Π. ΤΟΥ ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ κλπ
    ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ,
    ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΛΗΜΕΛΛΕΣΤΑΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΑΣΠΙΣ ,ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ!!!!!
    ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΑΠΟΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΛΟΓΩ ΚΑΚΗΣ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗΣ Ή ΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ,
    ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ΑΛΛΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ,(ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ)
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΗ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ..
    ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟΜΕΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΜΑΣ ( ΜΙΣΘΟΙ,ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ,ΑΜΟΙΒΕΣ, ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ,ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑ ,ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ,ΑΔΙΚΑΙΟΑΛΟΓΗΤΑ ΕΞΟΔΑ κλπ)

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ..
    ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΙΩΝΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ?
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑ'ΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ?
      ΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ???
      ΤΟ 70% ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 40 ΧΡΟΝΙΑ
      ΔΗΛ.ΚΑΛΑ ΤΑ ΧΑΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ...
      ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ
      ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΕΞΑΤΜΙΖΟΝΤΑΙ ...ΠΑΝΕ ΣΕ ΤΣΕΠΕΣ
      ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΚΑΘΕ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,ΚΑΙ ΑΝ ΧΑΘΟΥΝ ...ΧΑΘΗΚΑΝ!!!!!!
      ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ????????
      ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ....ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΝΑ ΤΑ ΦΑΜΕ!!!!!
      ΑΛΗΤΕΣ ...ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΨΗΦΟ....ΨΟΦΟ ΘΕΛΕΤΕ!!!!!!
      ΕΚΑΤΟ ΝΟΜΟΥΣ ΑΔΙΚΟΥΣ ...ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ...ΑΚΟΥΜΕ...ΣΤ'ΑΓΕΛΑΔΟΚΟΥΡΕΜΑ!!!!!
      ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ!!!!!!!!!
      ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ
      ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΩΝΕ ΠΑΡΕΑ!!!!!!
      ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΝ ΒΑΛΕΙΣ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ ΠΟΥ ΔΙΨΑΝΕ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!!!!
      ΘΑ ΣΕ Γ@#^(**)
      ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΑΝ??,ΤΙ ΣΚΑΤΟΧΟΥΝΤΑ ΝΑ ΣΕ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΟΙ ΒΡΩΜΟΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ[ΕΠΕΙΑ] ΚΑΙ ΜΕΤΑ ...ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!!

      Διαγραφή
  17. Η ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΤΕΩΝΩΝ.ΑΛΛΑ ΔΕ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ .ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΡΙΞΑΜΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΑΠ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΜΕ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ..............ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. φταίμε, γιατί τους ταίζουμε ακομα!
    κανένας δεν ΑΠΑΙΤΗΣΕ να τα μαζεύουν και να φεύγουν από εκεί, που κρατούν και τα γραφεία ΔΗΘΗΕΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ.
    απο τα λεφτα του κοσμάκη, που δεν είδε ούτε ένα ευρώ, μετά από 3 χρόνια.
    αλητες!
    και καμία διαμαρτυρία επίσημη, καμία καταγγελία δεν έγινε από τους εκπροσώπους.
    γιατί????
    πού ακούστηκε να τους πληρώνουμε κι από πάνω?
    γιατί τα χρήματα αυτά δεν τα δίνουμε σε κάποιο σωστό γραφείο ,σε δικαστικές ενέργειες για εξώσεις και αποζημιώσεις για κακή διαχείριση και για ζημία μας ,μετά την ανάκληση?
    γιατί τους αφήνετε κι εσείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. http://kourdistoportocali.com/articles/11360.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. κ.Σιδέρη πείτε μας επιτέλους,ο σύλλογος έχει δικό του δικηγόρο και ποιόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το τέλος της ΑΣΠΙΔΟΣ, Δείχνει ότι «τα οψώνια της αμαρτίας θάνατος»! Μέγεθος γραμματοσειράς
    μείωση μεγέθους γραμματοσειράς μεγένθυση γραμματοσειράς Συντάκτης / NextDeal Παρασκευή, 11 Μαϊου 2012 13:07 Tweet it

    Ήταν χαρούμενοι οι αντίπαλοι δικηγόροι μετά την ανακοίνωση της απόφασης για την εγγυητική επιστολή Π. Ψωμιάδη που τον καταδίκαζε σε οκτώ χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή, στις 30 Απριλίου 2012. Τους άκουσα να λένε «τελειώσαμε», «αυτό ήταν» από δω και πέρα είναι όλα εύκολα… Λίγα λεπτά πριν είχα δει από τις καρέκλες του ακροατηρίου τον Παύλο Ψωμιάδη, να ακούει την απόφαση και να του περνά τις χειροπέδες ο φρουρός που τον συνόδευε για τις φυλακές. Το δικαστήριο δεν δέχθηκε κανένα ελαφρυντικό. Λίγοι άνθρωποι ήταν παρόντες, πολλοί δικηγόροι και ο Αναγνωστόπουλος κάπου ανάμεσα σ’ αυτούς που παρακολουθούσαν…
    Εξήντα εννιά χρόνια πριν, το 1943, μέσα στην Γερμανική κατοχή είχαν δρομολογηθεί οι προτάσεις για ίδρυση της ΑΣΠΙΔΟΣ μέσα σε πλαίσια γεμάτα μαύρα ερωτηματικά. Η προϊστορία των ενεργειών τα πρόσωπα και τα παρασκήνια χάνονται μέσα στην μαυρίλα της υπόδουλης Ελλάδας μέσα στην πείνα και την φτώχεια των πολλών και την πλουτοκρατία των ολίγων σαφώς συνεργαζομένων με το ξένο κεφάλαιο και τους ξένους δυνάστες και άρπαγες του οικονομικού πλούτου και του Ελληνικού Έθνους. «Εξασφάλιση επιπλέον πόρων, εκτός των θεσμοθετημένων» εισηγείτο το 1943 ο Γενικός Διευθυντής του Μετοχικού Ταμείου Στρατού Θ. Μποζώνης στις διεργασίες για άλωση της ασφ. αγοράς από το ΜΤΣ και στελέχη Τραπεζών.

    Κάποιοι άλλοι εισηγούντο «μονοπωλιακή εκμετάλλευση των αντασφαλειών από το κράτος». Λίγο πριν, γι’ αυτό το σκοπό ο Ιωάννης Μεταξάς είχε ιδρύσει το Αντασφαλιστικό Ίδρυμα Ελλάδος. Το 1936 είχε ιδρυθεί η Γενική Τράπεζα από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού που ίδρυσε και την ΕΛΛΑΣ – (Αεροπορική εταιρία) που εξαγοράστηκε απ’ τον Ωνάση το 1957. Ο Π. Τσαλδάρης (πολύ πριν το PSI) είχε επιτρέψει το ΜΤΣ να τοποθετεί λεφτά του στρατού «παραγωγικώς» σε εταιρείες και οργανισμούς ιδιωτικής ασφάλισης. Από το 1936 είχε μετοχές ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Από το 1943 είχε δοσοληψίες με ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ. Το 1940 στο αντασφαλιστικό ίδρυμα Ελλάδος μπαίνει και ο Α. Ταμπουράς ως τμηματάρχης μέχρι το 1941 που μπαίνουν στην Ελλάδα οι Γερμανοί και από τότε ο «φιλόδοξος νέος» αρχίζει πιεστικές προτάσεις ίδρυσης της ΑΣΠΙΔΟΣ με μέτοχο κατά 50% το ΜΤΣ και συμμέτοχους μια ομάδα ασφαλιστών κυρίως από τον τραπεζικό χώρο. Μέσα στην «θανατίλα» της κατοχής και «πιέσεις» 2 χρόνων τον Οκτώβριο του 1943, ένα χρόνο πριν φύγουν οι κατακτητές, βγαίνει μια μελέτη για ίδρυση ασφ. εταιρείας από το Μ.Τ.Σ. Από τις 20 Μαρτίου 1943 η «ΕΘΝΙΚΗ» ήθελε να είναι συνιδρύτρια στη νέα εταιρία. Η νομική οδός θα ήταν η ίδια με την ίδρυση της Γενικής Τράπεζας. Τον Νοέμβριο 1943 οι εκπρόσωποι του ΜΤΣ, της Εθνικής τράπεζας, της «Ελληνικής» (θυγατρικής ΕΘΝΙΚΗΣ) της Εμπορικής και Ιονικής συνυπογράφουν να γίνει η νέα εταιρεία «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ». Αυτά στις 8-11-43. Στις 12-11-43 ζητάει το ΜΤΣ χορήγηση άδειας αλλά ο Υπουργός Οικονομικών Έκτωρ Τσιρονίκος αρνείται. Ο Ταμπουράς έλεγε ότι δεν τον άφησε ο Κ. Ηλιασκος που ήλεγχε την Τράπεζα Αθηνών και Ασφαλιστική «ΑΣΤΗΡ».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Έτσι κυκλοφόρησε πολύ αργότερα για το εμπόδιο Τσιρονίκος – υπουργό Γερμανών κατακτητών. Μετά από διάφορες ΑΓΝΩΣΤΕΣ διεργασίες στο εξάμηνο ΑΠΡΙΛΙΟΣ – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ο Τσιρονίκος ανακαλεί την αναστολή παροχής άδειας σύστασης Ασφαλειών Τραπεζών στις 11 Σεπτεμβρίου 1944 (ένα μήνα πριν φύγουν οι Γερμανοί) και επιτρέπει μόνο στην ΑΣΠΙΔΑ να συσταθεί και ιδρυθεί. Στις 12 Οκτωβρίου γίνεται η απελευθέρωση και στις 23-11-1944 αρχίζει η ζωή της ΑΣΠΙΔΟΣ που έκλεισε στις 21 Σεπτεμβρίου 2009. Και στο κλείσιμό της η ΑΣΠΙΣ είχε τις ίδιες συνθήκες: παρασκήνια, παρανομίες, επεμβάσεις, βρώμικη πολιτική, όπως και στο ξεκίνημα.
    Παράλληλα να πούμε ότι «έσβησε» και το όνομα της Γενικής Τράπεζας που «την έχασαν» οι στρατιωτικοί μετά την πώλησή της στην εποχή Τσοχατζόπουλου και που κατέληξε σε «ξένα χέρια».
    Λίγοι θα ενθυμούνται και το λογότυπο «Μέγας Αλέξανδρος».
    Η αρχή και το τέλος της ΑΣΠΙΔΟΣ είναι μέσα σε σκοτεινό φόντο άξιο λόγου για την έρευνα από ειδικούς ιστορικούς των Πανεπιστημίων μας και η παρουσία πολλών προσώπων στα δρώμενα γύρω από τα χρήματα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού μάλλον είναι γεμάτη ερωτηματικά όχι κολακευτικά για όλους.
    Τώρα που η ιστορία φαίνεται να της αρέσει να «παίζει» παιγνίδια με Γερμανούς, δοσίλογους, άρπαγες, συνεργάτες και εχθρούς του λαού είναι πολύ χρήσιμη για διδαχές.
    Μάλλον ένα πολύ καλό δίδαγμα μας δίνει το γραφόμενο από τον Απ. Παύλο ότι «τα οψώνια της αμαρτίας θάνατος» (Ρωμ. στ. 23). «Ο μισθός με τον οποίο πληρώνονται όσοι σφάλουν είναι ο θάνατος». Ισχύει για ανθρώπους και ανθρώπινα και εταιρίες.Η ιστορία της Ασπίδος είναι χρήσιμη και στους ανθρώπους της Τραπεζικής Εποπτείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΑΥΤΟΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ?
    Ή ΕΜΕΙΣ?
    ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ?
    ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ, ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ..

    ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΕΥΚΟΛΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ, ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στην πργματικοτητα αυτο χρειαζεται,αλλα εχουμε καθεστως δημοκρατιας για μας,και χουντας γι'αυτους
      που αποφασιζουν για τα λεφτα και την ζωη μας.

      Διαγραφή
    2. Ειχα προτεινει εδω και πολυ καιρο να παμε να κατεδαφισουμε το σπιτι του Ψωμιαδη αφου το αδειασουμε και τα παρουμε ολα. ετσι για αρχη. Συμβολικα..Αλλά...τιποτε

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ απόλυτα και με τους τρεις σας!!! Ξύλο θέλουν όλοι τους. Να φοβούνται και το ίσκιο τους οι αληταράδες.

      Διαγραφή
  25. 20.000 ευρω αμοιβή για την κορη του Ψωμιαδη. (νεκρη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. μπρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Tα λεφτά μας χάθηκαν.
    Τώρα πια,μόνο το αίμα των ενόχων θα μας δώσει ικανοποίηση!
    Ο καιρός πλησιάζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΔΕ ΧΑΘΗΚΑΝ.ΘΑ ΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ.ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΜΕΝΟΙ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΜΑΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕ ΤΟΤΕ!!!ΣΤΙΣ 22/7/2010, Ο ....ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ!!!!Κ. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ!!!!???? ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ:
    ΚΑΤΑ ΤΗΝ Ομιλία του Υφυπουργού Οικονομικών στην ολομέλεια της Βουλής για το Σχέδιο Νόμου «Μεταρρύθμιση Ασφαλιστικού Συστήματος του Δημοσίου», ΤΑ ΚΑΤΩΤΕΡΩ ΑΝΑΓΡΑΦΟΜΕΝΑ...
    **************
    ΛΑΒΕ ΚΥΡΙΕ ΘΕΣΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ...ΠΩς ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ!!??? Ε?????

    ********22 | 07 | 2010
    Ομιλητής

    Φίλιππος Σαχινίδης

    Σας ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε.

    Άκουσα προσεκτικά όλους τους συναδέλφους τόσο κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή όσο και κατά τις σημερινές συζητήσεις. Μάλιστα έχω συγκρατήσει την αρχική θέση των εισηγητών των κομμάτων, οι οποίοι κατά την ανάπτυξη των απόψεών τους είχαν πει ότι θα τοποθετηθούν αφού δουν και τις προσθήκες, βελτιώσεις που θα καταθέσει η Κυβέρνηση.

    Θέλω να υπενθυμίσω σε όσους είναι παρόντες στην Αίθουσα σήμερα ότι ένα μεγάλο μέρος από τις προτάσεις που κατατέθηκαν από συναδέλφους, είτε αυτές αφορούσαν στο ρόλο της Τράπεζας της Ελλάδος και αναφέρομαι συγκεκριμένα στο ρόλο των αρμοδιοτήτων της είτε της λογοδοσίας και της ενίσχυσης της διαφάνειας, άκουσα, λοιπόν, το επιχείρημα: «η Κυβέρνηση πήρε την απόφαση να δώσει τη δυνατότητα της εποπτείας του χώρου των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στην Τράπεζα της Ελλάδας. Δεν θα λογοδοτεί η Τράπεζα της Ελλάδας;» Και απάντησε η Κυβέρνηση. Βάλαμε στο νομοσχέδιο μία θέση που ορίζει ότι η Τράπεζα της Ελλάδας έχει υποχρέωση να καταθέτει έκθεση, σε ετήσια βάση, για την πορεία της ιδιωτικής ασφαλιστικής αγοράς.

    Επίσης κάποιος συνάδελφος αναφερόμενος στο άρθρο 7 για το ζήτημα της κάλυψης που θα παρέχει το εγγυητικό κεφάλαιο ζωής, είπε: «Το ποσό αυτό, το οποίο παρέχετε, ενδεχομένως να είναι μικρό. Πρέπει να το επανεξετάσετε». Και η Κυβέρνηση προχώρησε σε αύξηση από 25.000 σε 30.000 για τα ασφαλιστήρια συμβόλαια και από 50.000 σε 60.000 ευρώ για τις περιπτώσεις θανάτου ή ολικής αναπηρίας.

    Όταν τέθηκε το ερώτημα: «Δεν μπορεί η Κυβέρνηση να εξετάσει την αύξηση του ποσοστού κάλυψης που θα πάρουν οι ασφαλισμένοι της Ασπίς Πρόνοια, για όσους θα πάνε στο εγγυητικό κεφάλαιο και να το αυξήσετε από το 65 στο 70;» και εδώ η Κυβέρνηση τοποθετήθηκε θετικά. Τα λέω αυτά γιατί έχουν ιδιαίτερη σημασία.

    Όταν επίσης πολλοί συνάδελφοι εξεδήλωσαν ενδιαφέρον για τους νομικούς της ΕΠΕΙΑ και είπαν: «Δεν πρέπει η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει επί ίσοις όροις και τους δικηγόρους της ΕΠΕΙΑ;» και σε αυτό η Κυβέρνηση ανταποκρίθηκε θετικά.

    Όμως και σήμερα, κατά τη διάρκεια της πρωινής συζήτησης, η Κυβέρνηση δέχθηκε αρκετές από τις προτάσεις που έγιναν από τους Βουλευτές τόσο της Συμπολίτευσης όσο και της Αντιπολίτευσης, οι οποίοι επεσήμαναν ότι στο νομοσχέδιο υπήρχε μία αδυναμία. Έλεγαν για παράδειγμα πως εάν βρεθεί ανάδοχος ασφαλιστική εταιρεία για το χαρτοφυλάκιο της Ασπίς Πρόνοια, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα, διότι θα υπάρχει η κάλυψη που θα δοθεί από τον ανάδοχο και ταυτόχρονα θα υπάρχει και η δυνατότητα να πάνε στο εγγυητικό κεφάλαιο. Όμως, σε περίπτωση που δεν βρεθεί ανάδοχος τι θα γίνει; Αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα να καλυφθούν παρά μόνο από τα αποθεματικά, τα οποία θα ρευστοποιηθούν. Και εδώ ανταποκριθήκαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΣΥΝΕΧΕΙΑ:
    Μάλιστα, μέχρι και αυτήν την ύστατη στιγμή, έχοντας ακούσει όλους τους συναδέλφους από όλες τις πτέρυγες, οι οποίοι έχουν θέσει –και το καταλαβαίνω- ένα θέμα για τους υπαλλήλους του Υπουργείου Εξωτερικών, η Κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να ανταποκριθεί στο αίτημα. Η Κυβέρνηση, λοιπόν, και πάλι ανταποκρίνεται σε αυτό που ζήτησαν οι συνάδελφοι. Καταθέτω προσθήκη που κάνει η Κυβέρνηση ως προς το ζήτημα αυτό.

    Θα περίμενε, λοιπόν, κανείς να τοποθετηθούν οι συνάδελφοι πάνω σε όλες αυτές τις πρωτοβουλίες που πήρε η Κυβέρνηση. Όμως, αντί γι’ αυτό εισπράττω από το πρωί μία άρνηση και μία απαξίωση στις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης. Άκουσα και προηγουμένως τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας να μου βάζει μία σειρά από ερωτήματα και ακόμα περιμένω απάντηση στα ερωτήματα τα οποία εγώ έθεσα.

    Για να διευκολύνω τη συζήτηση να δεχθώ την άποψή σας: ότι “αυτή είναι μία κακή ρύθμιση που κάνει η Κυβέρνηση” και το κάνω αυτό απλώς για να αξιολογήσω τι υπήρχε μέχρι τώρα. Λέω, λοιπόν, η δική μας η ρύθμιση, η οποία απαντά ουσιαστικά όχι μόνο στο μεγαλύτερο μέρος των προβλημάτων, αλλά αποσαφηνίζει και τις διαδικασίες απέναντι σε όλα τα ενδεχόμενα, είναι κακή και ότι η δική σας ρύθμιση η οποία έγινε παραμονές των εκλογών και επέτρεπε στην Κυβέρνηση να κρυφτεί πίσω από μία διατύπωση, η οποία έλεγε ότι η Κυβέρνηση δύναται υπό προϋποθέσεις να καλύψει τους ασφαλισμένους της Ασπίς Πρόνοια, όταν η ΕΠΕΙΑ ενημερώσει για το ποιο είναι το άνοιγμα του χαρτοφυλακίου, είναι καλή!

    Ξέρετε κάτι, κύριοι συνάδελφοι; Εάν η πολιτεία θέλει πραγματικά να προστατεύσει κάποιον που έχει να ζημιωθεί, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσει μέσα στο νομοσχέδιο ούτε το «μπορεί» η Κυβέρνηση, ούτε το «υπό προϋποθέσεις». Βγαίνει και λέει καθαρά «Η Κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη να καλύψει με αυτό το ποσό αυτούς οι οποίοι ζημιώθηκαν». Όλα τα άλλα είναι προσχήματα. Όλα τα άλλα είναι μηχανισμοί που χρησιμοποιεί κανείς παραμονές των εκλογών για να κοροϊδέψει το εκλογικό κοινό, για να διασφαλίσει ότι δεν θα τον τιμωρήσουν οι πολίτες στις εκλογές.

    Επιπρόσθετα έβαλα και ένα άλλο ζήτημα απέναντι στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και του είπα κάτι πολύ απλό. «Καλά, εμείς κάνουμε κακές ρυθμίσεις. Εσείς που κάνατε καλές ρυθμίσεις, διαβάσατε να δείτε τι έλεγε η δική σας η ρύθμιση και να ελέγξετε μετά την Κυβέρνηση εάν παραβιάσαμε στο ελάχιστο αυτά τα οποία προέβλεπε ο δικός σας ο νόμος;». Τι έλεγε ο νόμος της Νέας Δημοκρατίας στη ρύθμιση του καλοκαιριού; Όταν ο επόπτης χαρτοφυλακίου εντοπίσει ποιο είναι το άνοιγμα πηγαίνει στην ΕΠΕΙΑ και η ΕΠΕΙΑ εισηγείται στον Υπουργό Οικονομικών. Και ερωτώ όσους έχουν ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη υπόθεση: «Ήρθε η ΕΠΕΙΑ στον Υπουργό Οικονομικών και είπε, κύριε Υπουργέ, αυτό είναι το άνοιγμα 500, 600 εκατομμύρια ευρώ και αυτό πρέπει να καλύψετε;» Βεβαίως και όχι. «Μήπως ήρθε ο επόπτης χαρτοφυλακίου ζωής να πει στην ΕΠΕΙΑ ποιο είναι το άνοιγμα;» Όχι. Αναρωτήθηκε κανείς γιατί συνέβησαν αυτά τα πράγματα; Αναρωτήθηκε κανείς γιατί ο επόπτης χαρτοφυλακίου δεν μπορούσε να προσδιορίσει το άνοιγμα; Μήπως γιατί έτσι όπως έγινε εκείνη η ρύθμιση δεν επέτρεπε στον επόπτη χαρτοφυλακίου ζωής να κάνει τη δουλειά του; Και ποιος τον εμπόδισε; Μα, τον εμπόδιζε εκείνη η νομοθετική ρύθμιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΣΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ!!!

    Λέω, λοιπόν, ότι θα πρέπει κάποια στιγμή, όταν συζητούμε μέσα στη Βουλή, όταν έχουμε ανθρώπους οι οποίοι πραγματικά βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα τεράστιο πρόβλημα, να είμαστε ειλικρινείς. Και λέω, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι κάποτε μέσα σε αυτήν την Αίθουσα θα πρέπει να πάψει αυτός ο πλειοδοτικός μαξιμαλισμός, όπου όλοι προσφέρονται να τοποθετηθούν υπέρ της αναγνώρισης δικαιωμάτων πολιτών, καταναλωτών και κατά της επιβολής φόρων και επιβαρύνσεων. Διότι τι άκουσα σήμερα; Άκουσα να μην βάζουμε επιβαρύνσεις πάνω στα ασφάλιστρα, να μην βάζουμε φόρους, αλλά σε ό,τι αφορά τις δαπάνες να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερες δαπάνες και μέσα σε συνθήκες δημοσιονομικής κρίσης!

    Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αυτές οι συμπεριφορές είναι που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο που βρισκόμαστε σήμερα. Αν μη τι άλλο, αν κάτι έχει η χώρα αυτήν τη στιγμή ανάγκη, στις παρούσες συνθήκες, είναι μία στάση ευθύνης. Και η αναζήτηση υπεύθυνων λύσεων απαντούν στα κοινωνικά προβλήματα. Και με τα δεδομένα όπως έχουν σήμερα, όπως έχουν διαμορφωθεί, οι απαντήσεις που δίνουμε εμείς θα πρέπει να είναι κοινωνικά υπεύθυνες, να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, αλλά ταυτόχρονα να λαμβάνουν υπόψη και τα δημοσιονομικά δεδομένα. Και το λέω αυτό γιατί η Κυβέρνηση, όχι μόνο έχει αποδείξει με τις ρυθμίσεις τις οποίες προτείνατε και τις έκανε αποδεκτές, ότι σπεύδει να αντιμετωπίσει υφιστάμενα προβλήματα, αλλά ταυτόχρονα παίρνει και άλλες πρωτοβουλίες που δεν αφορούν πλέον το παρελθόν αλλά το μέλλον και πολύ πριν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταθέσει τη λευκή βίβλο για τα συστήματα εγγύησης ασφαλίσεων.

    Θέλω εδώ να ενημερώσω το Σώμα ότι μόνο δώδεκα χώρες σήμερα, από τις τριάντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κα του ευρωπαϊκού οικονομικού χώρου έχουν συστήματα εγγύησης ασφαλίσεων, η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες που παίρνει την πρωτοβουλία ακριβώς επειδή είδε από αυτήν την εμπειρία ποια είναι τα προβλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΣΥΝΕΧΕΙΑ....ΑΝΑΦΕΡΕΙ...
    Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το νομοσχέδιο το οποίο φέραμε σήμερα προς συζήτηση, απαντά σε πολλά προβλήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του χρηματοοικονομικού χώρου. Απαντά σε πολλά προβλήματα που σχετίζονται με το συντονισμό που υπήρχε μεταξύ των εποπτικών αρχών και της Κυβέρνησης, διότι ένα από τα ερωτήματα που τέθηκαν μετά το ξέσπασμα της κρίσης είναι αν η Τράπεζα της Ελλάδος, αν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και αν η Κυβέρνηση συντονίστηκαν, έτσι ώστε να υπάρχει μία έγκαιρη και υπεύθυνη απάντηση στα προβλήματα κυρίως, τουλάχιστον, σε ό,τι αφορά το θέμα της διάχυσης της πληροφόρησης που η κάθε μία από τις αρχές είχε στη διάθεσή της. Γι’ αυτό και προχωρούμε στη συγκρότηση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας.

    Θέλω να δώσω ορισμένες απαντήσεις σε μία σειρά από ερωτήματα που τέθηκαν από συναδέλφους.

    Άκουσα προηγουμένως τον κ. Λαφαζάνη, για δεύτερη φορά, παρά το γεγονός ότι του είχα απαντήσει και κατά τη διάρκεια της πρωινής συνεδρίασης, να εγκαλεί την Κυβέρνηση, γιατί πήρε την πρωτοβουλία στο θέμα της αποτίμησης των ομολόγων που διατηρούν στο χαρτοφυλάκιό τους οι ασφαλιστικές εταιρείες.

    Κύριε Λαφαζάνη, θα σας απαντήσω ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, με τον οποίο σας απάντησα και το πρωί, διότι η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως. Σας είπα, λοιπόν, ότι αυτή τη στιγμή εάν οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν αυτό, τότε θα πάνε να πουλήσουν τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και θα βάλουν στα αποθεματικά τους ομόλογα του γερμανικού και του γαλλικού δημοσίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Εσείς αυτό επιθυμείτε; Αν ναι, να βγείτε υπεύθυνα στη Βουλή και να πείτε: «Εμείς δεν θέλουμε το ελληνικό δημόσιο που είναι ο εκδότης αυτών των ομολόγων να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου, αλλά θα πρέπει να κάνει εκείνες τις ενέργειες, που θα διευκολύνουν στις ασφαλιστικές εταιρείες και ειδικά αυτές που είναι θυγατρικές ξένων ασφαλιστικών εταιρειών, να αντικαταστήσουν τα ελληνικά ομόλογα που έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους, με ομόλογα άλλων χωρών που έχουν μικρότερη μεταβλητότητα, μικρότερη, αν θέλετε, διακύμανση».

    Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, πριν κλείσω, θα ήθελα να αναφερθώ, σε ορισμένα άρθρα που υπάρχουν μέσα σ' αυτό το νομοσχέδιο και ειδικότερα στο άρθρο 23 με το οποίο φροντίζουμε οι τακτικοί υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι, πρώην τακτικοί υπάλληλοι της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων να υπάγονται στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του ΟΠΑΔ, χωρίς ωστόσο να επιβαρύνεται οικονομικά ο Οργανισμός. Οι εν λόγω υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι, παρά το γεγονός ότι έχουν από το νόμο τα ίδια δικαιώματα ως προς την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όπως και οι δημόσιοι υπάλληλοι, μέχρι στιγμής δεν υπάγονται στον ΟΠΑΔ, λόγω του ότι δεν περιλήφθησαν στην κωδικοποίηση των ασφαλισμένων.

    Επίσης, μία άλλη ρύθμιση που κάνουμε μ' αυτό το νομοσχέδιο, αφορά τη δυνατότητα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, να υλοποιεί ρυθμίσεις και αλλαγές των όρων δανείων που έχουν χορηγηθεί προς δημοσίους υπαλλήλους και λοιπούς δικαιούχους του Ταμείου, με σκοπό την ανακούφιση των δανειοληπτών, που αντιμετωπίζουν αντικειμενικές δυσκολίες στην αποπληρωμή των δανείων τους. Είχαμε πει, όπως θυμόσαστε, όταν πήραμε τα μέτρα το Μαϊο ότι επειδή είναι πάρα πολλοί οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι έχουν πάρει δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και βρίσκονται σε δυσκολία εξαιτίας της περικοπής των μισθών τους, θα φροντίσουμε μέσα από μία νομοθετική παρέμβαση που θα κάνουμε, να δοθεί η δυνατότητα να επιμηκυνθεί ο χρόνος αποπληρωμής του δανείου, έτσι ώστε η μηνιαία δόση να είναι μικρότερη.

    Επειδή κάποιος συνάδελφος έθεσε το ερώτημα για το τι ακριβώς σημαίνει μία αναφορά, εκείνο το οποίο λέει η συγκεκριμένη αναφορά είναι το εξής: «Δίνεται η δυνατότητα στον Πρόεδρο, να μπορεί να κινηθεί με μεγαλύτερη ευελιξία, όταν προσπαθεί να εξασφαλίσει καταθέσεις για το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων», διότι όπως ξέρετε σε συνθήκες περιορισμένης ρευστότητας υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ των πιστωτικών ιδρυμάτων, με αποτέλεσμα το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων να μην έχει τη δυνατότητα να έχει την αναγκαία ρευστότητα με την οποία θα προχωρήσει στην υλοποίηση της πολιτικής χορήγησης νέων στεγαστικών δανείων, τα οποία όλοι εμείς θέλουμε να συνεχίσει να δίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΣΥΝΕΧΕΙΑ
    Με το άρθρο 27, για το οποίο έγινε πάρα πολύ μεγάλη συζήτηση η Κυβέρνηση έρχεται να ρυθμίσει τα χρέη των νοσοκομείων -και νομίζω ότι έχει τη σημασία του να το αναφέρω- της περιόδου από 1η Ιανουαρίου του 2005 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2009. Είναι μία υποχρέωση με την οποία βρεθήκαμε αντιμέτωποι στις 5 Οκτωβρίου, όταν αναλάβαμε. Διαπιστώσαμε ότι τελικά τα χρέη με τα οποία ήταν χρεωμένα τα νοσοκομεία, δεν ήταν της τάξης των 2 δισεκατομμυρίων, όπως έλεγε μία επιστολή που έφυγε από την Ελλάδα και πήγε στην Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, από ένα στέλεχος του Υπουργείου Υγείας, που όπως μάθαμε εκ των υστέρων ήταν και μέλος 31 επιτροπών. Διότι, αυτή ήταν η πρακτική που είχε ακολουθηθεί πριν από τις εκλογές. Και από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, ενημερωθήκαμε επισήμως ότι τελικά το χρέος που έχουν τα δημόσια νοσοκομεία δεν είναι της τάξης των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, αλλά της τάξης των 6,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Και ερωτώ: Αυτή είναι υπεύθυνη στάση;

    Εμείς, λοιπόν, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι τα νοσοκομεία θα μπορούν να λειτουργούν, είπαμε να αναλάβουμε την ευθύνη αποπληρωμής αυτών των χρεών, που είχαν συσσωρευθεί. Και μάλιστα σε ένδειξη καλής διάθεσης καλέσαμε όλους αυτούς, οι οποίοι είχαν απαιτήσεις και τους είπαμε ότι η Κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να πληρώσει. Δώσαμε 1,2 δισεκατομμύρια το Δεκέμβριο, που αφορούσαν χρέη του 2005, του 2006 και μερικώς του 2007 και θα προχωρούσαμε και στο διακανονισμό του υπόλοιπου ποσού, εάν δεν μεσολαβούσαν οι συνθήκες δυσκολίας πρόσβασης στην αγορά κεφαλαίων.

    Τελικά ήρθαμε σε μία συμφωνία, όταν καταφέραμε να αποκαταστήσουμε την ισορροπία στη λειτουργία της χώρας, και όταν καταφέραμε μετά τη συμφωνία των 110 δισεκατομμυρίων, να ξέρουμε ότι έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε αποπληρωμή χρεών, τα οποία κληρονομήσαμε. Και τι είπαμε; Είπαμε ότι εμείς θα εξασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή έκπτωση που μπορεί να εξασφαλίσει η χώρα. Και είχαμε μία συζήτηση για το θέμα αυτό και κατά τη διάρκεια της πρωινής συζήτησης, όταν κάποια στιγμή σε μία αποστροφή του λόγου του ο συνάδελφος του Κ.Κ.Ε. κ. Τζέκης, είπε «μην υπερηφανεύεστε που πετύχατε έκπτωση της τάξης του 15%».

    Βεβαίως, ο κ. Τζέκης μπορεί να έχει δίκιο. Μπορεί η έκπτωση της τάξης του 15%, 16%, 17% -γιατί πιστεύω ότι μπορεί να πάει και εκεί πέρα, κύριε Τζέκη- μπορεί να μην είναι αυτή την οποία θα θέλαμε, μπορεί να θέλαμε και 25%. Αλλά θέλω να σας υπενθυμίσω, κύριε συνάδελφε, ότι αυτή τη στιγμή ιστορικά είναι η μεγαλύτερη έκπτωση που έχει πετύχει ποτέ Κυβέρνηση. Και με αυτόν τον τρόπο πέτυχε να διασφαλίσει τα δημόσια συμφέροντα.

    Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, με αυτό το νομοσχέδιο η Κυβέρνηση, όπως είπα και στην πρωινή μου τοποθέτηση, απαντά σε τέσσερα σημαντικά ερωτήματα. Απαντά στο ερώτημα της νέας αρχιτεκτονικής για την εποπτεία του χρηματοοικονομικού χώρου. Απαντά στο ερώτημα, τι θα γίνει στο μέλλον, αν έχουμε ανάκληση μιας άδειας ασφαλιστικής εταιρείας. Απαντά στο ερώτημα πώς διασφαλίζουμε και προστατεύουμε τα συμφέροντα όλων αυτών οι οποίοι ήταν ασφαλισμένοι στις εταιρείες «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ» και «COMMERCIAL VALUE». Και τέλος, απαντά στο ερώτημα πώς διασφαλίζουμε ότι υπάρχει ένας άριστος συντονισμός ανάμεσα στις ανεξάρτητες εποπτικές αρχές του χρηματοοικονομικού χώρου και στην Κυβέρνηση. Πιστεύω ότι με αυτές τις παρεμβάσεις, με αυτές τις πρωτοβουλίες απαντάμε σε μεγάλα προβλήματα, απαντάμε σε ζητήματα τα οποία σε ένα μεγάλο βαθμό ευθύνονται για το γεγονός ότι η χώρα μας έχει φτάσει σ’ αυτό το σημείο.

    Πιστεύω ότι είναι προβλήματα τα οποία δεν απαντούν μόνο για το παρόν, αλλά δίνουν και προοπτική για το μέλλον, γιατί θα βοηθήσουν τη χώρα πραγματικά να καταφέρει να βγει από την ύφεση το ταχύτερο δυνατό, γι’ αυτό και σας καλώ όλους να ψηφίσετε το νομοσχέδιο αυτό.

    Σας ευχαριστώ πολύ.

    ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΥΒΟΣΟΥΝΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙΑΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΛΙΚΙ....ΤΩΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕ ΜΑΣ ΑΡΧΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΛΕΝΑ ΜΗΝΑ,..ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ.....ΟΤΑΝ ΣΕ ΣΥΝΑΤΗΣΟΥΜΕ???? ΑΡΑΓΕ????ΘΑ ΚΡΥΒΕΣΑΙ ΠΑΛΙ>?????
    ΛΑΒΕ ΘΕΣΗ ΜΩΡΕ....ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΤΟΛΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θεση ελαβε και μας είπε να προσέχαμε

      Γιατι το ξαναρωτας?

      Ειναι λαμογια σκατοταισμενα απο το Ψωμιαδη το συνετερακι τους.

      μαζι τα φαγανε

      ολοι λαμογια ειναι μη περιμενουμε προκοπη αν δεν τουσ γαμσουμε στη σφαλιαρα

      Διαγραφή
  35. Πολύ καλό
    αλλά ποιός διαβάζει
    και το κυριώτερο
    ποιός εφαρμόζει
    Είμαστε χώρα ΜΠΑΝΑΝΙΑ
    όχι μόνο για την Ασπίς
    για όλαααααααααααααααα
    Τώρα όλοι Τσίπρα
    θα μας κρατικοποιήσει τις ζημίες μας
    και θα τα πάρουμε σε Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου
    λήξεως 2045
    όπως και οι άλλοι Ομολογιούχοι
    Ε ρε Ελλαδάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΟΛΟΙ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ
    ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ
    ΜΟΝΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΥΝΗΓΟΥΝ
    ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ,ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ...
    ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΣΑΧΙΝΙΔΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Συμφωνώ απόλυτα!!!! Έχουν μπουκώσει τα στόματά τους από τις μίζες και το τάισμα για το σκάνδαλο της ΑΣΠΙΣ. Ενοοώ ΠΑΣΟΚ καί ΝΔ. Μαύρο και στις επομενες εκλογές γιαυτά τα καθάρματα!!!!! Να εξαφανισθούν σαν κόμματα από την Πατρίδα μας. Στηρίζουμε όλους τους υπόλοιπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Το μέρος της απαίτησης από ασφάλιση ζωής που
    δεν αναλαμβάνεται από τον ανάδοχο σύμφωνα με την
    περίπτωση β΄ της παραγράφου αυτής, ικανοποιείται από
    το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής κατά το χρόνο λήξης του
    αρχικού ασφαλιστηρίου συμβολαίου, ατόκως, κατά πο-
    σοστό 70%.
    Αν γνωρίζει κανείς ας μου απαντησει...Ποιός είναι ο χρόνος λήξης το ασφαλιστηρίου.Ειχα ασφαλιστηριο ζωης στην ασπίς ασσετ για επτά χρόνια με δικαιώμα να το σπάσω στα τρία χρόνια. Ποιός είναι ο χρόνος λήξης του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφόσον είχες ασκήσει το δικαίωμα αυτός είναι ο χρόνος λήξης (εξαγορά)
      Αλλιώς....

      Διαγραφή
    2. ΕΓΩ ΞΕΡΩ ,ΑΝ ΚΑΠΟΤΕ... ΠΑΡΩ ΚΑΤΙ....
      ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑ ,ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ
      ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΣΑ
      ΤΟΥ ΑΡΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ,ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ ΠΡΙΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ.
      ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΑΝ ΟΛΟΙ!!!!!!
      ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!!!!
      ΑΔΙΚΗ,ΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ!!!!

      Διαγραφή
  39. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΙΑ:
    ΠΡΙΝ ΟΜΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΙ:
    ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΩΣ Ή ΚΑΚΩΣ ΔΥΟ ΣΥΛΛΟΓΟΙ!
    ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ/ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΕΣ, ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ, ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ,
    ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ, ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΞΟΔΩΝ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ,ΤΗΣΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΟΧΗ.

    ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΙΔΙΚΟΙ. Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΝΑΘΕΤΕΤΕ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΛΕΠΕΤΕ.
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ. ΓΙΑΤΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ, ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΔΑΕΙΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ,
    ΟΜΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΣΙΡΙΔΕΣ, ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΑΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΝΑ ΜΑΣ ΘΕΩΡΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΩΝ ΛΟΓΟΥ ΑΚΡΩΣ ΑΚΙΝΔΥΝΩΝ!


    Ενίσχυση περίπου 680 εκατ. για την απόκτηση της Τ Bank από το Τ.Τ,. ενέκρινε η Κομισιόν
    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, βάσει των κανόνων της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις, ενέκρινε σήμερα για περίοδο έξι μηνών κρατική ενίσχυση ύψους περίπου 680 εκατ. ευρώ, η οποία χορηγήθηκε από το ελληνικό Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων («ΤΕΚΕ»), για τη διευκόλυνση της απόκτησης των οικονομικών δραστηριοτήτων της ελληνικής τράπεζας T Bank από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος στο πλαίσιο της εξυγίανσης της T Bank. Η Επιτροπή ενέκρινε το μέτρο για να διατηρηθεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα, πριν λάβει οριστική απόφαση για την αναδιάρθρωση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Ελλάδος.

    Σχολιάζοντας την απόφαση ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής και αρμόδιος για την πολιτική ανταγωνισμού επίτροπος Χοακίν Αλμούνια δήλωσε τα εξής: «Όταν μια μικρή τράπεζα αντιμετωπίζει δυσκολίες, η πώληση των υγιών στοιχείων του ενεργητικού και του παθητικού της σε μεγαλύτερη τράπεζα αποτελεί συχνά την καλύτερη λύση. Η Επιτροπή βεβαιώθηκε ότι η χορηγηθείσα στο εν λόγω πλαίσιο ενίσχυση είχε περιοριστεί στο απολύτως απαραίτητο ώστε να αποζημιωθεί ο αγοραστής για τη χαμηλότερη αξία των μεταβιβασθέντων στοιχείων του ενεργητικού σε σύγκριση με τα μεταβιβασθέντα στοιχεία του παθητικού.»

    Στις 17 Δεκεμβρίου 2011, η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) προχώρησε σε εξυγίανση της T Bank μέσω της διαδικασίας διαγωνισμού, η οποία οδήγησε στη μεταβίβαση των στοιχείων του ενεργητικού και του παθητικού της στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος και στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας της T Bank, σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο περί εξυγίανσης εταιρειών. Η T Bank τέθηκε σε εκκαθάριση. Σύμφωνα με την ΤτΕ, η εύλογη αξία των στοιχείων του παθητικού που μεταβιβάστηκαν από την T Bank στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος ανερχόταν σε περίπου 2,16 δισ. ευρώ και η εύλογη αξία των στοιχείων του ενεργητικού ανερχόταν σε περίπου 1,48 δισ. ευρώ. Η διαφορά μεταξύ των δύο ποσών ύψους περίπου 680 εκατ. ευρώ καλύφθηκε από το Σκέλος Εξυγίανσης του ΤΕΚΕ. Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η παρέμβαση αυτή συνιστά κρατική ενίσχυση κατά την έννοια του άρθρου 107 παράγραφος 1 της ΣΛΕΕ.

    Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι η παρέμβαση του ΤΕΚΕ ήταν αναγκαία για να διατηρηθεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα στις ελληνικές τραπεζικές αγορές, σύμφωνα με το άρθρο 107 παράγραφος 3 στοιχείο β) της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης , που επιτρέπει τη χορήγηση ενισχύσεων για την άρση σοβαρής διαταραχής της οικονομίας κράτους μέλους. Επομένως, η Επιτροπή ενέκρινε το μέτρο για περίοδο έξι μηνών. Αν οι ελληνικές αρχές υποβάλουν στην Επιτροπή, εντός αυτής της εξάμηνης περιόδου, επικαιροποιημένο σχέδιο αναδιάρθρωσης για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος, το οποίο θα λαμβάνει υπόψη την ενσωμάτωση των δραστηριοτήτων της T Bank στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος, αυτή η προσωρινή έγκριση θα παραταθεί αυτόματα μέχρι η Επιτροπή να καταλήξει σε οριστική απόφαση για το σχέδιο αναδιάρθρωσης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Ελλάδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΣΑΧΙΝΙΔΗ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΘΙΚΙ. ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΠΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΚΥΛΟΛΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΕ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΣΑΣ ΜΟΝΟΨΗΦΙΑ ΝΟΥΜΕΡΑ.

    ΣΑΧΙΝΙΔΗ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ, Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ!!!!

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΗΚΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΟΥ ΚΑΘΑΡΜΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. STO KALO KAI NA MAS GRAFEIS:

    http://www.capital.gr/News.asp?id=1502924

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΤΟ ΚΑΚΟ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ ΚΑΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ.
    ΑΣ ΜΟΥ ΔΙΝΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ Ν ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.ΑΝ ΗΘΕΛΑΝ ΑΛΛΑΖΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ.ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΛΠΑΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΣΤΡΑΦΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗ 200 ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΥΡΩ, ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΗΔΗ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ κ. ΠΕΠΟΝΗΣ.

    ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ,ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ,ΣΑΧΙΝΙΔΗ,ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ,ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΠΟΠΤΕΥΑΝ ,ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟΥ,
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΕΤΕ!!! ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΔΙΚΟ ΜΕΣΟ,ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ??????????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΣΑΧΙΝΙΔΗ ΑΛΗΤΗ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΚΑΘΙΚΙ. ΦΥΓΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥ ΚΑΘΑΡΜΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΕ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ. ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΑΝΔΡΙΚΑΙΛΟ, ΕΝΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΤΟΜΑΡΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΣ 200.000 ΨΥΧΕΣ. ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ ΣΕ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ. ΣΑΧΙΝΙΔΗ ΑΛΗΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΝΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙΣ ΕΝΑ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ. ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Εν όψει εκλογών, ο κ.Βενιζέλος είπε ότι θα προσπαθήσει το κόμμα του, να προσεγγίσει θιγμένες κοινωνικές ομάδες.
    Ας το λάβουν αυτό υπ'οψιν τους οι σύλλογοι και ας προσπαθήσουν,μήπως κάτι προκύψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. 250000 ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΜΑΣ ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ.ΑΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΚΑΛΑ.ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΠΟΛΥ 2-3 ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΘΕΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΛΑΙΤΕ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΣΑΣ
      ΑΛΛΟΙ ΤΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ BLOG ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ

      ΠΑΤΕ ΜΕ ΒΓΟΤΖΑ ΣΕΛΕΚΟ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΟ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΑΣ

      Διαγραφή
  48. BEBAIA! ΦΡΟΝΤΙΣΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ!
    ΑΣ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΝΑ ΤΑ ΜΕΤΡΟΥΣΑΝ.
    ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΒΛΕΠΑΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΓΚΩΝΙΖΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ...ΣΩΤΗΡΑΣ!
    ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΤΑΞΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ, ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΣΥΝΟΙΚΙΑΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ..ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΜΠΕΚΑΤΣΑΣ.
    ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΨΙΜΑΧΙΕΣ..ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑ ΤΕΛΙΚΑ?
    ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Κοιτάξτε να πατε να ψηφίσετε 1.το ΠΑΣΟΚ -Σαχινίδη κλπ και 2.την Νεα Δημοκρατία -Παπαθανασίου κλπ και μετά να έρχεστε εδώ να κλαίγεστε! Ετσι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. http://prezatv.blogspot.com/2012/05/blog-post_9775.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΟΥΣ.
    ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΑΣΠΙΣ. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ?
    ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΑΥΤΙΑ.
    ΕΜΕΙΣ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΜΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ...
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ. ΕΓΩ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΑ ΓΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ.
    ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ.
    ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ.
    ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ?
    210-4800170-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. http://anti-ntp.blogspot.com/2012/05/blog-post_3638.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. http://fimotro.blogspot.com/2012/05/extrait-pay-roll-off-shore.html


    αντε ρε ψωμιαδη, βγαλτα κι εσυ, μπας και δουμε θεου προσωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. τραγκασ, κουρησ, σακελλαριου, χαροντακησ, τσουλοσ, ντιγριντακησ, δημοπουλοσ, τζουμασ, μιχαλοπουλοσ, ζουρνατζησ, πολυζοσ, λεωτσακοσ, ρουχωτασ, σπυρου, μωρακησ, δρακατοσ, ουζουνησ, δολ, αλαφουζοσ, πηγασοσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
    ΑΚΟΥΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΗΓΑΔΙ ΤΗΣ Ν.Δ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΙΜΑΣΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ


    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ??????????????????//
    ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΒΑΝΔΑΛΙΣΑΝ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ?
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ?
    ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΡΩΝΕ..

    ΣΑΧΙΝΙΔΗ, ΤΡΩΝΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ΕΙΜΑΣΤΕ 1.000.000 ΨΗΦΟΙ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ Η ΝΔ ΣΑ ΚΟΛΑΣΜΕΝΗ. ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ? ΤΩΡΑ ΚΑΙΓΟΝΤΕ . ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΙΣΑΜΕ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ Η ΣΤΟΥΣ ΜΠΛΕ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΜΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ.....ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ. ΕΜΠΡΟΣ ΚΥΡΙΑ ΣΙΔΕΡΗ ΕΧΕΙΣ ΧΩΡΟ ΠΟΛΥ , ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΛΕΜΕ ΝΑ ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΘΕΙΣ. ΞΥΠΝΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΟΙΜΗΘΗΚΑΜΕ ΑΛΛΑ ΠΕΘΑΝΑΜΕ ΚΙΟΛΑΣ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. ο αλλος συλλογος ,στην επιστολη του προς τους βουλευτες εθαψε παλι τους κατοχους ασσετ,σαν μεγαλοκαταθετες τοκογλυφους[κοινως λαμογια],μα ειναι λογικοι?,αυτοι που μας εψηναν να κανουμε συμβολαια και να παρουν το ζεστο μας χρημα,τωρα το κατηγορουν? τοσο ελεινοι????δεν εχουν το θεο τους!!!!!!
    μεχρι και στοιχεια απο εφημεριδες μασ εδειχναν, απολυτη ασφαλεια με εγγυηση του κρατους μας ελεγαν, για να μας τ'αρπαξουν,και τωρα μας κατηγορουν????
    θελουν πολυ ξυλο!!!!μα πολυ!!!!!
    γιατι ειναι θρασυτατοι,και λαμογοασφαλησταρες!!!!
    θαρρεις και με την αποτιμηση του εποπτη ,παιρνουμε τα λεφτα μας!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. ΚΥΡΙΑ ΣΙΔΕΡΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΤΟΥ Δ.Σ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ!

    απολυτο δικιο εχει ο σχολιαστης, σχετικα με τη Ν.Δ και την αναγκη της σε ψηφους.
    αν και τωρα δεν καταφερετε τιποτα, με ηδη ψηφισμενους νομους,,δεν θα καταφερουμε ποτε ..και ολα θα καταληξουν στη μεγαλυτερη πανωλεθρια.
    να χρηματοδοτηθει αμεσα το εγγυητικο, οπως προβλεπει ο νομος και το υπολοιπο των απαιτησεων μας, ας το αναλαβουν με εκπτωσεις απο φορους και υποχρεωσεις και ας παρουν ΧΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥΣ το αποθεματικο το δημοσιο..αντι να το 'ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ' καποιοι..

    απλα και καθαρα..
    αυτα ειναι.
    οι ασφαλιστες ειναι ανεκδιηγητοι.
    συνεχιζουν τις προκλησεις για τα συμβολαια τυπου ΑΣΣΕΤ.απιστευτοι!αδιορθωτοι,προκλητικοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Πρέπει ο καθένας από εμάς τα θύματα να κάνει μήνυση και αγωγή στον ασφαλιστή που τον εξαπάτησε.
    Οι ασφαλιστές είναι ο πιο εύκολος στόχος στην υπόθεση μας.
    Το Δημόσιο και ο Ψωμιάδης είναι δύσκολοι στόχοι για λόγους γνωστούς σε όλους μας.
    Πρέπει μάλιστα οι αγωγές και οι μηνύσεις να κοινοποιηθούν στο επαγγελματικό τους επιμελητήριο για να τους μπλοκάρουμε την ανανέωση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. ΑΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ:
    Ο ΤΡΑΓΚΑΣ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ. ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ.
    ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΥΝΑΨΕΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ.


    ΤΟΟΟΟΟΟΣΣΣΟΟΟΟΟ!! ΔΥΣΚΟΛΟ ΗΤΑΝ ΣΕ ΜΑΣ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΕΜΦΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ, ΙΣΧΥΡΟ ΧΑΡΤΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΠΑΦΗ ΣΑΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΑΥΤΕΣ?

    ΤΕΛΙΚΑ ΘΕΛΕΤΕ Ή ΔΕ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μολις πάρει αυτή την επιστολή το Υπουργείο θα κλάσει μεντες και εσύ θα πάρεις τα λεφτα σου
      Μα ποσο ποσο ηλιθιοι είναι μερικοί

      Διαγραφή
  62. https://www.dropbox.com/s/l4heji1jj2dfbsm/diakirixi.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΙΑ, ΩΣ ΣΥΛΛΟΓΟΙ , ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!

    ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΒΓΑΙΝΕΙ! ΤΙ ΓΑΡΓΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΑΥΤΙΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ.ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΟΥΓΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. ΠΟΥ ΜΠΛΕΞΑΜΕ?ΣΕ ΤΙ ΟΧΕΤΟ ?
    ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ?
    ΑΚΟΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. O αναλογιστής της Ασπίδος,στο τέλος του βιβλίου του,δημοσιεύει τα πρακτικά της βουλής από την συζήτηση για το σκάνδαλο της Ασπίδος.
    Από τις τοποθετήσεις των πολιτικών τεκμηριώνεται απόλυτα η ευθύνη πολιτικών προσώπων(ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ κ.ά) και βέβαια η ευθύνη του δημοσίου.
    Ας το έχουν υπ΄οψιν τους όσοι έχουν κάνει αγωγή κατά του δημοσίου,ως ένα επιπλέον στοιχείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Ο ΑΥΤΙΑΣ ΔΕΝ ΕΒΓΑΖΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ.
    ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΠΑΙΡΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Ο ΑΥΤΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ,ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ,ΣΧΕΔΟΝ ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ,ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΑΣΠΙΣ ΠΗΡΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΔΑΚΗ,ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ????
      ΤΩΡΑ .... ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ!!!!!

      Διαγραφή
  68. ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΥΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΩΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ
    ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ?
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ..ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΙΨΟΥΝ ΓΙΑ ΑΙΜΑ..
    ΤΙ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΘΙΓΜΕΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. ρε παιδιά, παθαίνω πλάκα.
    στον σκάι κάθονται πολιτικοι,ειδικοί, υποψήφιοι, άπειροι ειδήμονεςκλπ.
    και ασχολούνται με το θέμα των πανελληνίων στη φυσική.
    καλά μέχρι εδώ.
    εμείς, δεν μπορούμε να προκαλέσουμε μέσω των κομμάτων εκτός ν.δ και πασοκ, που μας προκοψαν,
    να γίνει μια συζήτηση τέτοια, για να καταλογίσουν ευθύνες και να δεσμευτούν?
    δεν είναι καιρός να γίνει μια συζήτηση, ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ !
    ΔΗΜΟΣΙΑ, προεκλογικά τωρα?
    ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ.
    ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ,ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. ΔΕ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΛΙΑ. ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ.ΜΟΝΟ ΑΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΕΙΛΗΣΟΥΜΕ, ΙΣΩΣ ΙΔΡΩΣΕΙ ΤΟ ΑΦΤΙ ΤΟΥΣ.ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ....ΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. 2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ,ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ,ΚΑΙ ΦΑΝΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ,ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ.ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ-ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ ΟΥΤΕ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ,ΝΑ ΦΑΝΕΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΑΣ.Η ΜΟΝΗ ΔΥΝΑΜΗ-ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΨΗΦΟΣ ΜΑΣ,ΑΛΛΑ ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ,ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΧΑΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ,ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ.
    ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ?
    ΑΛΛΟΙ ΛΕΓΑΝΕ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ Ο ΤΙ ΘΕΛΕΙ (ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΑ ΠΕΡΙ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΦΤΩΧΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ)..

    ΑΛΛΟΙ ΕΛΕΓΑΝ ΝΑ ΑΝΑΘΕΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΛΥΣΕΙΣ./ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΛΑΝΕ ΟΛΟΙ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΚΛΑΙΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ ΑΥΤΗ.

    ΛΕΜΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ.
    ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ, ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ.
    ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ..ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

    ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΒΛΑΠΤΕΤΑΙ,ΧΑΝΕΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΩΦΕΛΕΙΤΑΙ.
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΣΕ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ, ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ.
    ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟ?

    ΑΛΗΘΕΙΑ. ΟΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ ΕΠΟΠΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ, ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ? ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ? ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ?
    ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΡΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΛΛΟΙ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ?
    ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΚΑΤΙ?
    ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ?
    ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΕ Ο ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΛΑΚΑ ΑΙΩΝΙΩΣ?
    ΠΟΙΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟΥ?
    ΠΟΙΑ ΣΩΣΤΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ?
    ΠΟΙΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ?
    ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ?
    ΑΣ ΑΚΟΥΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΩΣ.
    ΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΠΟΙΟΝ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Aν κάποιος έχει κάποια πρόσβαση σε κάποιο πολιτικό κόμμα που δεσμεύεται να μας βοηθήσει, ας το γράψει εδώ και εμείς θα φροντίσουμε να το διαδώσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. έγιναν επαφές με το ΣΥΡΙΖΑ. Θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. http://www.enikos.gr/society/48024,To_KKE_gia_th_Fysikh_.html

    ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΑΚΡΑΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ, ΟΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΒΥΘΙΖΟΝΤΑΙ ,
    ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ,
    ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ,
    ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΜΠΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ ΠΙΣΩ.
    ΟΠΩΣ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, Ο κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΡΤΟΝ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ ΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΟΝ ΜΠΑΝΚ, ΟΠΩΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΑΠΕΙΡΑ ΔΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

    ΕΣΕΙΣ, ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ .
    ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΠΕΜΨΑΤΕ ΣΤΙΣ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΣΑΣ.
    ΑΡΚΕΤΑ ΠΑΙΧΤΗΚΑΝ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ, ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ κλπ, ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ,ΟΤΑΝ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΤΑΧΤΕΙ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ, ΟΤΑΝ ΧΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΙΣ.

    ΠΟΙΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΑΧΙΝΙΔΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΣΚΟΠΟ, ΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ, ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΣΩΝ ΛΗΣΤΕΥΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

    ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΩΝ,Η ΜΙΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΤΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΟΧΙ ΕΓΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ, ΟΧΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΑΖΕΥΕΤΑΙ. ΕΠΙΝΟΗΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΜΕ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ.

    ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ, ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ,ΚΑΜΙΑ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ..
    ΑΡΑΓΕ ΠΟΣΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΣΠΙΣ?

    ΚΑΙ ...ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΨΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ.

    1.000.000 ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝ?

    ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ...ΟΤΑΝ..ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ..ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΛΥΣΗ.
    ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ.
    ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ.
    ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΘΕΙ ΛΥΣΗ.
    ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. ΣΗΜΕΡΑ 4 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΗΡΑΝ 18 ΔΙΣ!!!!
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ 300 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΑΝΕΙΟ!!!
    ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΓΥΗΤΙΚΟ!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΚΑΘΙΣΤΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΑΥΤΙΑΣ , Ο ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΠΙΣ.

    ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΟΤΙ ΤΑΡΠΑΞΑΝ κλπ..ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΤΑ ΛΕΤΕ.
    ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ .
    ΧΩΡΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΝΑ ΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ, ΓΙΝΑΜΕ ΕΡΜΑΙΑ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή