ΚΛΕΦΤΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Δημοσίευμα από HBnews - Πόσο θα αντέξουμε?

Πλήρη ασάφεια υπάρχει για το τι θα συμβεί στην περίπτωση που δεν βρεθεί ανάδοχος για τις Aspis και Commercial, στον πρόσφατο νόμο για τις ασφαλιστικές που βάζουν λουκέτο και για τη δημιουργία του Εγγυητικού Κεφαλαίου στον κλάδο ζωής.

Σύμφωνα με το νόμο, ένα εξάμηνο από την δημοσίευσή του (σ.σ.: δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2011) η Τράπεζα της Ελλάδος οφείλει να προκηρύξει διαγωνισμό για την εύρεση αναδόχου, εταιρείας δηλαδή που θα αποκτήσει το χαρτοφυλάκιο της Aspis.

1. Εάν αυτός βρεθεί, τότε έχουμε το καλό «σενάριο»: για δύο χρόνια δεν θα μπορεί κανείς να εξαγοράσει συμβόλαια, αλλά τουλάχιστον θα ξέρει ότι θα πάρει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων του πίσω. Παράλληλα, θα συνεχίσουν να «δουλεύουν» τα νοσοκομειακά συμβόλαια και όλα τα συμβόλαια περιοδικών καταβολών.

Το πρόβλημα όμως είναι πού θα βρεθούν τα λεφτά για να καλυφθούν οι τρύπες της Aspis και να μπορέσει να μεταβιβάσει το χαρτοφυλάκιο. Ο νόμος προβλέπει τη δημιουργία του Εγγυητικού Κεφαλαίου, οι πόροι του οποίου θα προέρχονται από το 1,5% των ασφαλίστρων του κλάδου ζωής κάθε χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο, όμως, ίσως χρειαστεί να περάσουν δέκα χρόνια για να μαζευτούν τα χρήματα, με δεδομένο ότι η «τρύπα» στην Aspis εκτιμάται περί τα 350 εκατ. ευρώ και ότι η παραγωγή ασφαλίστρων του κλάδου ζωής είναι περί τα 2,4 δισ. ευρώ ετησίως.

Γι' αυτό, το Εγγυητικό για να καλύψει τις απαιτήσεις των ασφαλισμένων μπορεί να πάρει τραπεζικά δάνεια με εγγύηση του Δημοσίου (το ερώτημα είναι, όμως, ποια τράπεζα θα δεχτεί την εγγύηση του Δημοσίου, αν κρίνουμε από το τι έγινε με τα δάνεια του ΤΕΜΠΜΕ για την πληρωμή χρεών προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία).

Δύσκολα μαθηματικά

Εάν λοιπόν τα περιουσιακά στοιχεία των δύο εταιρειών αντιστοιχούν, για παράδειγμα, στο 30% των απαιτήσεων των πελατών, το μεγαλύτερο μέρος από το υπόλοιπο 70% θα καλυφθεί από τα παραπάνω κεφάλαια. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, δηλαδή, από το Εγγυητικό θα καλυφθεί το 70% του... 70% που είναι η διαφορά του αποθεματικού, δηλαδή επιπλέον 49%. Δηλαδή, τελικά θα επιστραφεί το 79% των απαιτήσεων των πελατών (30% από τα αποθεματικά της εταιρείας και 49% από το Εγγυητικό, σύμφωνα με το παράδειγμα).

2. Αυτά όλα, βέβαια, στην περίπτωση που βρεθεί ανάδοχος. Διαφορετικά, τα πράγματα μπερδεύονται πολύ, αφού ο νόμος προβλέπει ότι πρέπει να γίνει εκκαθάριση στην εταιρεία, χωρίς να διευκρινίζεται σε πόσα χρόνια πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και στη συνέχεια ότι το 70% της διαφοράς που θα προκύψει θα καλυφθεί από το Εγγυητικό... μετά την εκκαθάριση, όμως! Και βέβαια, ουδείς γνωρίζει τι θα γίνει με τα συμβόλαια που έχουν νοσοκομειακές καλύψεις και γενικότερα όλα τα συμβόλαια περιοδικών καταβολών, αφού δεν αναφέρεται τίποτα σχετικό στο νόμο σε περίπτωση που δεν βρεθεί ανάδοχος. Τέλος, στο νόμο δεν γίνεται αναφορά για τους διαμεσολαβούντες των εταιρειών που έχουν δικαιώματα από τα συμβόλαια. (ΠΗΓΗ HBnews http://www.hbnews.gr/permalink/38531.html)

13 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΠΟΙΟΝ ΡΩΤΑΤΕ ΠΟΣΟ Θ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ;AΦΟΥ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΝΑ ΔΕΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΑΙΜΕ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ.ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΑΝΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΛΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ KATΩ.ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΜΑΣ.ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ;ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΝ ΤΟΣΟΝ ΚΑΙΡΟ;ΔΕ Θ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΑΥΤΟ.ΚΑΝΟΝΙΣΤΕ ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΕ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΕΘ ΟΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΒΡΕΙΤΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΓΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ.ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΠΙΑ Ο ΚΟΜΠΟΣ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαμαρτυρία όλοι εν όψη ΔΕΘ. Αλλά όταν λέμε όλοι εννοούμε ΟΛΟΙ. ΟΧΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ.
    Και στις εκλογές ψηφοδέλτια ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ. 'Ολα τα άλλα είναι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κα Σιδέρη δεν ακούει προφανώς...
    Αλλιώς θα έπρεπε ήδη να είχε ετοιμαστεί και να μας ενημερώσει για τις κινήσεις στην ΔΕΘ.
    Μάλλον τα 50ευρα μας την διευκόλυναν στις καλοκαιρινές της διακοπές....
    Προς γνώση και συμμόρφωση μας...
    Μέσα σε ένα χρόνο δεύτερο χουνέρι.
    Καλά να πάθουμε γιατί ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΊΜΑΣΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ. Ας συνεχίσουμε έτσι. Τουλάχιστον θα έχουμε να διηγούμαστε στα εγγόνια μας παραμύθια με καλούς και κακούς, αποτρέποντας τα από τις κακοτοπιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ολοι το αντιληφθηκαμε πια οτι οι συλλογοι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ.
    Θελουν να ειμαστε γραφικοι.
    Αυτοι κρατουν τη δυναμη της ενημερωσης στα χερια τους, δυναμη που εμεις τους δωσαμε, να διαχειριζονται τη μοιρα μας.
    Προτιμουν να περιφερονται στα πολιτικα γραφεια παρα να ενημερωσουν ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ τους ασφαλισμενους και ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΝ.
    Η ΔΕΘ ειναι μπροστα μας ΑΜΕΣΑ.
    Τι κανανε αραγε?
    Η Βορεια Ελλαδα εχει τα περισσοτερα συμβολαια της Ασπις.
    Το εκμεταλλευτηκαν αυτο?
    Ιδεες παραγωγικες δεν εχουν επιτελους?
    Αφου ΤΙΠΟΤΑ δεν τους βγηκε απο τις πολιτικες κινησεις και τις φωνες απο τα μπλογκς.
    Επιτελους, δεν καταλαβαινουν οτι αυτος δεν ειναι ο χωρος για ενημερωση?
    Αντε και κατι παρεμβασεις μια φορα στους 2 μηνες παρεμπιπτοντως σε καμια εκπομπουλα..κ αυτη ηταν η ενημερωση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΙΣΩ ΑΠ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ.ΤΑΙΣΕ ΚΑΙ ΤΑΙΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ.ΑΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΠΟΙΑ ΛΥΣΗ ΘΑ ΔΩΘΕΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΚΙ ΕΤΣΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΑΣΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ.ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ Η ΩΡΑ. ΜΗ ΝΟΜΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΤΗ ΓΛΙΤΩΣΑΝ.ΝΑ ΦΡΟΝΤΙ8ΑΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΑΝ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΒΛΕΠΑΝ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΚΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΗΚΩΣΕΙ ΟΛΟΙ ΨΗΛΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ,ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ,ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ , ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ Ο,ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ.ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΑΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠ ΑΥΤΑ.ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΜΑΣΤΕ;ME ΤΟ ΠΕΣΕ ΠΙΤΑ ΝΑ ΣΕ ΦΑΩ ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΣΙΔΕΡΗ; ΤΙ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ; NA KΑΤΣΟΥΜΕ ΜΕ ΔΕΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΡΓΟ ΘΑΝΑΤΟ ΜΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΑ 150000 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΑΠ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΙΚΡΑ ΠΟΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ.ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΑ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΩΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ, ΕΚΤΟΣ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ.ΙΣΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ,ΟΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ.ΓΙΑ ΨΑΞΤΕ ΤΟ ΛΙΓΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Δ.Ε.Θ ΤΩΡΑ ...ΤΙΠΟΤΑ Ε?

    ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΕΚΤΟΣ ΛΙΣΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΤΙΠΟΤΑ?

    ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ?

    ΕΣΕΙΣ ΛΕΓΑΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΧΑΤΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΟΠΤΗ κλπ
    ΟΥΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΓΡΑΨΤΕ ΣΤΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ.ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΕΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝΕ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΑΒΟΥΛΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΠ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟ8ΗΜΙΩΘΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ Σ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑ ΑΠ ΟΛΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ.ΘΑ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ.ΚΑΙ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΞΑΝΑΠΙΑΣΤΟΥΜΕ ΚΟΡΟΙΔΑ.ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αρχικα πρεπει να εξετασουμε το θεμα της ακυρης ψηφου, με ψηφοδελτιο δικο μας που να αναγραφει ασπις προνοια.
    ζητουμενο ειναι να μην ευνοησει το ακυρο τα κομματα αυτα.

    κατ αρχην σωστη η τοποθετηση σας.υπαρχει χρονος να οργανωθουμε.
    οι περισσοτεροι ασφαλίσμενοι ειναι μεγαλυτεροι των 50 ετων και ετσι εχουν και μεγαλα παιδια που ψηφιζουν περαν του περιγυρου που συμπασχει μαζι τους.
    αρα δε μιλουμε για 300 χιλ.μονο

    αυτο να γινει γνωστο ευρυτερα αλλα πρωτο να διευρενησουμε το θεμα της ψηφου και ποιον ευνοει τι.

    περισσοτερο θα μας λαβουν υποψη ετσι παρα με αλλες κινησεις.

    θελει δουλεια..και θα το προσπαθησουμε..

    επιταγες στην ασπισ μπανκ πηγαιναμε με τα χρηματα μας.
    αν τα δωσαν απο την τραπεζα στον ψωμιαδη..ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ....
    ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΓΙ ΑΥΤΟ...

    ΜΑΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ Ο ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ..ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ..
    ΕΥΚΟΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ...
    ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΨΙΜΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΜΑΣ.
    ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΤΗΝΤΗΣΑΝ ΕΠΑΙΤΕΣ..

    ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή