ΚΛΕΦΤΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΕ ΥΓΙΕΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

Αγαπητοί μας ασφαλισμένοι,

αναμένοντας την τελική οικονομική έκθεση όπως και την τελική λίστα των απαιτήσεων μας από τον επόπτη κ. Παντελίδη και την εξέλιξη της αναδοχής, το Σωματείο έλαβε σημαντικές αποφάσεις σχετικά με την στρατηγική που σκοπεύει να ακολουθήσει από εδώ και στο εξής. Τονίζουμε ότι η περίοδος αυτή τη στιγμή είναι μεταβατική καθώς η διαχείριση της τύχης μας μεταφέρεται από τον κ. Παντελίδη και το υπουργείο οικονομικών στην Τράπεζα της Ελλάδος και στο Εγγυητικό Ταμείο που έχει αναλάβει βάσει του πρόσφατου νόμου να μας αποζημιώσει.

Η αίσθηση που αποκομίζουμε από την προσπάθεια επικοινωνίας με τους προαναφερόμενους 2 φορείς είναι από αδιάφορη έως απαξιωτική. Λες και το πρόβλημα έπειτα από τις θεσμικές αλλαγές λύθηκε!!! Προτεραιότητα τους δε είναι ο έλεγχος των εν ενεργεία ασφαλιστικών και η διαχείριση της υπόθεσης VDV Leben. Εμείς πουθενά!!!!

Κάτω από τις εν εξελίξη θεσμικές αλλαγές η παρουσία του Σωματείου είναι πολύ σημαντική προκειμένου να μην αφήσουμε το θέμα να σβήσει. Σκοπός του Σωματείου είναι η συσπείρωση όλων των χιλιάδων ασφαλισμένων και η συνεχής όχληση των θεσμικών οργάνων μέχρι την στιγμή που θα αποφασίσουν να δώσουν λύση.

Το Σωματείο αφού απέβαλλε τα βαρίδια του παρελθόντος όπως ανθρώπους οι οποίοι στοχοποιήθηκαν από τις αρχές για παράνομες πράξεις, αφού έφερε στις τάξεις του δικηγόρο καταξιωμένο και γνώστη του εταιρικού δικαίου ο οποίος προσφέρει τις πολύτιμες γνώσεις του και θα μας καθοδηγήσει με γνώμονα το συμφέρον όλων, συνεχίζει τον αγώνα. Επίσης το Σωματείο έχει ανάγκη τις δικές σας προτάσεις με σκοπό να τις αξιολογήσει, αξιοποιήσει και μεταφέρει στις νέες εποπτικές αρχές και ταμεία.

Μπορεί να υπάρχει ο τελευταίος νόμος που ψηφίστηκε το περασμένο καλοκαίρι αλλά είναι ατελής, χρήζει πολλών διορθώσεων και δεν ξέρουμε αν αυτός τελικά θα λειτουργήσει και αν λειτουργήσει υπέρ μας. Μπορεί οι πόρτες που θα βρούμε μπροστά μας να είναι ερμητικά κλειστές αλλά θα προσπαθήσουμε να τις ανοίξουμε. Επίσης μεσοπρόθεσμος στόχος, και εφόσον το πρόβλημα μας παραμένει ανοικτό, είναι η επιθετική δυσφήμηση όλων των ασφαλιστικών εταιριών και διαμεσολαβούντων μέσω τύπου με σκοπό την πλήρη απαξίωση τους όπως πολλάκις έχει αναφερθεί στα σχόλια σας (αν και όλος ο κόσμος έχει καταλάβει πλέον).

Όσο για τους κυρίους διαμεσολαβούντες το Σωματείο έχει μαζέψει ντοκουμέντα που αποδεικνύουν την μεγάλη απάτη τους όπως πλαστογραφημένα έγγραφα και μάλιστα κατά συρροή, παράνομες αποδείξεις εισπράξεων, δίγραμμες επιταγές που δεν παρελήφθησαν ποτέ από πελάτες. Τα στοιχεία είναι στη διάθεσή όλων όσων ενδιαφέρονται και να είναι σίγουροι οι κύριοι διαμεσολαβούντες ότι είναι μπλεγμένοι άσχημα.

Για περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε στα πρώτα σχόλια αυτής της ανάρτησης τις απόψεις της Προέδρου μας κ. Σιδέρη. Το Σωματείο ήταν, είναι και θα παραμείνει ανοιχτό για όλους τους ζημιωμένους ασφαλισμένους.

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Στον ανακριτή η σύζυγος και η κόρη του Παύλου Ψωμιάδη

Για κατηγορίες που σχετίζονται με αυτές για τις οποίες προφυλακίστηκε ο ιδιοκτήτης της ΑΣΠΙΣ Παύλος Ψωμιάδης, απολογούνται από το πρωί στον 6ο τακτικό ανακριτή Αθηνών η σύζυγος και η κόρη του επιχειρηματία.

Οι, σε βάρος τους, κατηγορίες αφορούν στο γεγονός ότι ήταν μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας που φέρεται -κατά το κατηγορητήριο- να εξαπάτησε δεκάδες επενδυτές που ζητούν πίσω τα χρηματά τους.

Εκατοντάδες από αυτούς άλλωστε είχαν επιχειρήσει να λυντσάρουν τον επιχειρηματία κατά την προσαγωγή του στα δικαστήρια, όπου κρίθηκε και προσωρινά κρατούμενος μετά από καταγγελία πρώην συνεργάτη του ότι «προετοιμάζει το έδαφος για να διαφύγει στο εξωτερικό.

Ηδη πάντως υπέβαλε και αίτηση αποφυλάκισης, όμως ο αρμόδιος εισαγγελέας έχει προτείνει να παραμείνει στις φυλακές καθώς θεωρεί ότι είναι ύποπτος φυγής αλλά και τέλεσης νέων αδικημάτων, εάν αφεθεί ελεύθερος.

Ο Παύλος Ψωμιάδης, ζήτησε την έξοδό του από τις φυλακές, υποστηρίζοντας ότι οι καταγγελίες πως σχεδίαζε να εγκαταλείψει την χώρα είναι ψευδείς: «Έχω γνωστή διαμονή και ουδέποτε σκέφτηκα να εγκαταλείψω την πατρίδα μου. Οποτεδήποτε κλήθηκα, ακόμη και από πταισματοδίκη να εμφανιστώ ενώπιόν του, ήμουν πάντα παρών. Το ίδιο σκοπεύω να κάνω και τώρα, προκειμένου να σταθώ δίπλα στην οικογένειά μου και να αντιμετωπίσω κάθε ζήτημα της δικαιοσύνης που με αφορά», είπε στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή. Τον τελευταίο λόγο όμως θα έχει το δικαστικό συμβούλιο.

Πηγή:www.capital.gr http://www.capital.gr/News.asp?id=1115675