ΚΛΕΦΤΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ

Αγαπητοί μας ασφαλισμένοι,

Έπειτα από διάστημα 10 μηνών περίπου η κυβέρνηση κατάφερε!! να ολοκληρώσει και να ψηφίσει το νομοσχέδιο περί ιδιωτικής ασφάλισης.

Βεβαιώνουμε ότι το Σωματείο ήταν παρόν σε όλες τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με τρόπο πολύ δυναμικό που μας κάνει να πιστεύουμε ότι διαδραματίσαμε πολύ σημαντικό ρόλο στη τελική διαμόρφωση του νόμου υπέρ των ασφαλισμένων.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλα τα κόμματα που τάχτηκαν υπέρ του δίκαιου υπέρ πάντων αγώνα για την ανάκτηση των κλεμμένων περιουσιών μας, και ιδιαίτερα το κόμμα του ΛΑΟΣ και τον κύριο Καρατζαφέρη τόσο για την παρουσία του αλλά και για την καταλυτική του συμμετοχή στην διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου. Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα στελέχη κκ. Βορίδη, Πλεύρη για την τόσο πολύτιμη συνεισφορά τους μέσω των εμπεριστατωμένων απόψεων τους.


Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τον κύριο Λαφαζάνη από το Συνασπισμό για την αδιάλειπτη συμπαράσταση του. Τέλος ευχαριστούμε τον κύριο Μαρκόπουλο από την ΝΔ, κυρίως για την πύρρεια ρητορική του κατά την διάρκεια συζήτησης δικής του επερώτησης επί του νομοσχεδίου στη βουλή στις 10 Μαϊου που άλλαξε πιστεύουμε την άποψη της κυβέρνησης για τους ασφαλισμένους.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να κατεβάζεται το τελικό νομοσχέδιο το οποίο είναι βελτιωμένο στο σημείο της αποζημίωσης μας από το εγγυητικό κατά 70% χωρίς να είναι απαραίτητη η μεταβίβαση και αναδοχή του χαρτοφυλακίου από κάποιες ασφαλιστικές. Μεγάλο ερώτημα αποτελεί ο χρόνος κυρίως που απαιτείται και η διαδικασία αποζημίωσης μας. Εκφράζονται απόψεις ότι σε περίπτωση μη εύρεσης αναδόχου η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει πάνω από 1 δεκαετία!!!

Τελικό Νομοσχέδιο περί Ιδιωτικής Ασφάλισης

Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι τέλους για την πλήρη αποκατάσταση 100% της τιμής και των χαμένων περιουσιών γι' αυτό να είναι σίγουροι όλοι όσοι νομίζουν ότι θα σταματήσουμε εδώ. Ο πρώτος γύρος έχει λήξει αλλά θα επακολουθήσουν και άλλοι ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟΙ!!!!

Κλείνοντας να υπενθυμίσουμε ότι το Σωματείο δεν δεσμεύει κανένα ασφαλισμένο για θέματα νομικής εκπροσώπησης΄και γενικότερα στάσης ή στρατηγικής στο καυτό θέμα της Ασπίς Πρόνοια. Ο καθένας είναι ελεύθερος να ακολουθήσει τον καταλληλότερο δρόμο που πιστεύει για την επίλυση του προβλήματος του.

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

ΤΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ

Τελικά κύριε σαχινίδη τα καταφέρατε προς το παρόν. Πάτε να περάσετε τελικά ένα νομοσχέδιο σκάνδαλο κατά ασφαλισμένων, καταθετών, ανθρώπων της βιοπάλης, αρρώστων που υποφέρουν. Από την άλλη δεν ντρέπεστε καθόλου, δεν αισχύνεστε να προστατεύεται τις ασφαλιστικές εταιρίες, λαμόγια που λήστεψαν περιουσίες, και το σπάταλο, αναποτελεσματικό με οσμές αποσύνθεσης κράτος σας. Μπράβο σας για άλλη μια φορά και ψάξτε να βρείτε ψήφους για τις ανδραγαθίες σας.


Αγαπητοί μας ασφαλισμένοι δυστυχώς οι βουλευτές θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο την ερχόμενη Πέμπτη 22 Ιουλίου, ένα νομοσχέδιο που δεν μας καλύπτει στο ελάχιστο καθώς δεν έχει αλλάξει τίποτα. Προϋποθέτει αναδοχή, εγχείρημα που δεν θα επιτύχει, προκειμένου να καλυφτεί ένα μέρος των κλεμμένων. Έτσι οδηγούμαστε με ακρίβεια και καθυστέρηση σε εκκαθάριση και μηδενικές αποζημιώσεις.

Ξεχάστε τις περιουσίες σας αγαπητοί μας ασφαλισμένοι καθώς και ο κύριος παπακωσταντίνου είπε την περίφημη πρόταση "Ας πρόσεχαν που ασφαλίζονται". 

Όμως πρώτα ας ξεχάσουν και εκείνοι την ψήφο μας καθώς δεσμευόμαστε ότι θα προτιμήσουμε το κόμμα εκείνο που θα δεσμευτεί για βοήθεια και επιστροφή των κλεμμένων περιουσιών μας. Κατά δεύτερο, ο αγώνας θα συνεχιστεί κατά παντός υπευθύνου μέχρι την τελική δικαίωση.

Αγαπητοί μας ασφαλισμένοι ο αγώνας τώρα ξεκινάει. Το Σωματείο έπειτα από απαίτηση εκατοντάδων μελών θα είναι παρόν στη κινητοποίηση της Πέμπτης 22 Ιουλίου 17.30 έξω από τη βουλή κατά τη διάρκεια ψήφισης του νομοσχεδίου. Καλούμε όλα μας τα μέλη να συμμετάσχουν ενεργά.

Κύριε παπανδρέου τα ψέματα σας περί θυσίας του ελληνικού λαού που θα πιάσει τόπο να τα λέτε αλλού και όχι στον ελληνικό λαό. Ούτε τα μικρά παιδία δεν σας πιστεύουν κύριε παπανδρέου. Ξυπνήστε κύριε παπανδρέου και παραιτηθείτε. Μην εκτίθεστε άλλο.  Σας παρακαλούμε φέρτε τα κλεμμένα πρώτα και απαλλάξτε μας έπειτα από την παρουσία σας. Είναι ότι καλύτερο μπορείτε να κάνετε για το τόπο. Μήπως δεν γνωρίζετε τι έχει γίνει τα τελευταία 30 χρόνια στην ελλάδα κύριε, μήπως είσαστε τυχαίος? Αλήθεια μπορείτε ακόμα και κοιτάζετε το πρόσωπό σας στο καθρέφτη? Είμαστε πολύ περίεργοι.

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ

Αγαπητοί μας Ασφαλισμένοι,

Σας πληροφορούμε ότι οι νομικοί συνεργάτες του Σωματείου είναι έτοιμοι να καταθέσουν τις ομαδικές αγωγές κατά παντός υπευθύνου. Κύριοι ασφαλιστές αρκετά παίξατε πόκερ με τους κόπους και τις θυσίες μεροκαματιάρηδων ανθρώπων. Έρχετε η σειρά σας.

Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε τόσο εναντίον σας όσο και κατά ανύπαρκτου ελληνικού δημοσίου και ασπίς τράπεζας. Ο αγώνας θα είναι λυσσαλέος σας προειδοποιούμε. Που είναι τα 21εκ. και βάλε που χρωστάτε στο αποθεματικό μας?

Για να βλέπουν και οι ασφαλισμένοι το άρθρο σχετικά με το τρόπο που θα πάρουμε τα λεφτά από εσάς κύριοι που κουβαλάτε ΝΕΡΟ ΜΕ ΚΟΣΚΙΝΟ. Γιατί όποιος απολαμβάνει οφέλη αναλαμβάνει και την ευθύνη ΚΥΡΙΟΙ σε αυτή τη ζωή!!!

Ασφαλιστές που κουβαλάνε νερό με το κόσκινο σε πηγάδια δίχως πάτο
  
Οι δικηγόροι του Σωματείου μας είναι οι Δικηγόροι Αθηνών:
1) κ. Θεμιστοκλής Σκούρας Καθηγητής Νομικής Σχολής Αθηνών με ειδικότητα στο Ασφαλιστικό Δίκαιο, κάτοικος Αθηνών, οδός Πατριάρχου Ιωακείμ αρ. 3,
2) κ. Δημήτρης Βερβεσός, κάτοικος Αθηνών, οδός Ασκληπιού αρ. 41,
3) κ. Ευθύμιος Ναυρίδης, κάτοικος Αθηνών, οδός Βουκουρεστίου αρ. 21,
4) κ. Παναγιώτης Σαρδελάς, κάτοικος Αθηνών, οδός Παπαδιαμαντοπούλου αρ. 8,
5) κ. ΄Ελενα Τζούλη Καμμένου, κάτοικος Αθηνών, οδός Αθ. Διάκου 20 & Λ. Συγγρού αρ. 1,
6) κ. Ζαχαρίας Παπαδόπουλος, κάτοικος Αθηνών, οδός Σόλωνος αρ. 7.

Καλούμε όλους εσάς τους ασφαλισμένους εξαπατιθέντες του ομίλου ασπίς πρόνοια που επιθυμείτε την δικαστική πρόοδο των απαιτήσεων σας να επικοινωνείτε με τον νομικό εκπρόσωπο των δικηγόρων του Σωματείου κ. Ευθύμιο Ναυρίδη και την συνεργάτιδά του κα Ελίνα Ζανιά - Δικηγόρο στο τηλέφωνο 2103601020, όπως και να επισκέπτεστε το γραφείο του στην οδό Βουκουρεστίου 21 Κολωνάκι - Αθήνα, προκειμένου να ενημερώνεστε απευθείας.

Δεν έχουμε επιλογή ούτε την πολυτέλεια να χάνουμε χρόνο. Μόνο δικαστικώς θα πιέσουμε πλέον και θα διεκδικήσουμε τους κόπους μας. Οι αγωγές ήδη είναι σχεδόν έτοιμες. Στο παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να διαβάζετε και εκτυπώνετε το εργολαβικό.


Τέλος σας ενημερώνουμε ότι η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ασφαλισμένων ασπίς πρόνοια εκδόσεως προσωρινής διαταγής περί μη κατάβολης αποζημειώσεων εργαζομένων ασπίς πρόνοια από το αποθεματικό μας εκδικάζεται στις 15/7/2010 (ερχόμενη Πέμπτη) στις 9.30πμ στα δικαστήρια Ευελπίδων. Παρακαλείστε να παρευρεθείτε όσοι μπορείτε εκ των ασφαλισμένων ασπίς.

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ

Αγαπητοί μας ασφαλισμένοι,

ενημερώνοντας σας για τις τελευταίες εξελίξεις θα θέλαμε να αναφέρουμε τα εξής:

Καταρχήν το Σωματείο μας συμμετείχε διαμέσου της Προέδρου μας Κατερίνας Σιδέρη στη διαβούλευση του νομοσχεδίου από την επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της βουλής. Οι εντυπώσεις που μας μετέφερε επικεντρώνονται κυρίως στην αδιαλλαξία και στενοκεφαλιά των υπευθύνων. Φτάσαμε στο σημείο να είμαστε απολογούμενοι που εμπιστευτήκαμε την συγκεκριμένη εταιρία. 

Ήτοι, υπάρχουν πολύ μικρά περιθώρια αλλαγών του υφιστάμενου προτεινόμενου νομοσχεδίου και οι πιο καίριες διατάξεις κατά των δικαιωμάτων μας παραμένουν.
  • Δεν υπάρχει περιθώριο της παραμικρής κρατικής κάλυψης,
  • Ενεργοποίηση αποζημιώσεων μέσω εγγυητικού μόνο σε περίπτωση αναδοχής αλλιώς εκκαθάριση
  • Αναστολή εξαγορών όλων των νομίμων συμβολαίων για 2 χρόνια τουλάχιστον 
  • Ανοικτό ενδεχόμενο υποχρέωσης των ασφαλισμένων για αποδοχή πλήρης ικανοποίησης της απαίτησης τους σε περίπτωση μεταβίβασης. Συνεπώς άρση της δυνατότητας διεκδίκησης των υπολοιπομένων οφειλομένων μέσω δικαστικής οδού
Ο σαχινίδης αναφέρθηκε ότι ανάλογα με τον τύπο του συμβολαίου και την εταιρία το ποσοστό κάλυψης από αποθεματικές αξίες θα κυμανθεί από 10% - 35% και από το εγγυητικό να φτάσει το 70% (από 65%) σε περίπτωση όμως εύρεσης αναδόχου. Επισημαίνουμε ότι το εγχείρημα εύρεσης αναδόχου είναι εξαιρετικά δύσκολο επίπονο και σκοτεινό. Προς απόδειξη των ανωτέρω υπάρχουν και τα γραπτά πρακτικά τα οποία είναι διαθέσιμα και μπορούν να αποστέλλονται.

Έχουν εκφραστεί κατά καιρούς παράπονα από συμπολίτες μας σχετικά με δήθεν εμμονή του Σωματείου προς την κατεύθυνση νομικής εκπροσώπησης. Επαναλαμβάνουμε ότι το Σωματείο προτείνει νομικές λύσεις χωρίς να υποχρεώνει κανέναν να τις ακολουθήσει. Οι λόγοι οργάνωσης του νομικού επιτελείου του Σωματείου είναι βασικά τρεις: 
  • Νομική εκπροσώπηση του Σωματείου ως αναφορά, θέσεις, προτάσεις, λοιπές νομικές ενέργειες.
  • Παροχή δυνατότητας και όχι υποχρέωσης στους ασφαλισμένους νομικής εκπροσώπησης από έγκριτους νομικούς καθώς βάσει του υφιστάμενου κλίματος δεν υπάρχει περίπτωση για πλήρη ικανοποίηση των απαιτήσεων τους.
  • Ύπαρξη περιπτώσεων ασφαλισμένων που χρήζουν άμεσης ανάγκης εκπροσώπησης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ασφαλισμένοι μπορούν να απευθύνονται στο μέλος του νομικού μας επιτελείου κο Ναυρίδη τηλ. +30 210 3601020.

Κλείνοντας θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού. Είμαστε σε κατάσταση συναγερμού έχοντας επαφές με όλους τους εμπλεκόμενους πολιτικούς, υποστηρίζοντας και καταθέτοντας τις προτάσεις σε όλους τους φορείς ελπίζοντας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 

Και μην ξεχνάτε ότι οι κύριοι υπεύθυνοι της αρρωστημένης κατάστασης που βιώνουμε είναι το παρηκμαζμένο, αναποτελεσματικό, αλαζονικό, βουλιμικό, καιροσκοπικό, παρασιτικό σινάφι των ασφαλιστών.