ΚΛΕΦΤΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

ΣΚΙΖΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Αγαπητοί μας Ασφαλισμένοι,

με αφορμή την ομιλία του κ. σαμαρά στο σύνταγμα το σωματείο θα σταθεί στο κομμάτι της ομιλίας του όπου ο κύριος δήλωσε με σθένος και αποφασιστικότητα ότι σκίζει καθημερινά τα μνημόνια. Κύριε σαμαρά ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΠΡΩΤΑ ΜΗ ΣΚΙΣΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΣΟΝ κατά την περίφημη λαϊκή ρήση και μετά σκίζετε και κανένα μνημόνιο. 450 εφαρμοστικοί νόμοι, 40 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου μάλλον έχουν λησμονηθεί και διαγραφεί από την φτωχή μνήμη του καλοπροαίρετου πρωθυπουργού μας. 

Για περισσότερες καυτές πληροφορίες τόσο για το σκίσιμο των μνημονίων όσο και για τα θέματα Ασπίς και μικρο-ομολογιούχοι δείτε μέσω του παρακάτω συνδέσμου φοβερές αποκαλύψεις του κυρίου Χατζημαρκάκη σε συνέντευξη που έδωσε στις 23.05.2014 στην εκπομπή "Χωρίς Αναισθητικό" του κυρίου Τράγκα. Μην τη χάσετε!!


Τέλος δεν θα θέλαμε να ξεχάσουμε να αναφερθούμε στο κόμμα του ρήτορα γνώστη δικηγόρου πολιτικού και έντιμου κ. Βύρωνα Πολύδωρα. Ο κύριος Πολύδωρας είναι πρόεδρος του κόμματος "Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό" και ήταν ο μοναδικός που ευθαρσώς έκανε 2λεπτη αναφορά στο θέμα μας τονίζοντας την απαράδεκτη πρωτοβουλία της κυβέρνησης να μας αναγορεύσει από ασφαλισμένους σε επενδυτές. Το σωματείο μας ήρθε σε επαφή με τον κύριο Πολύδωρα, κατάλαβε αμέσως το θέμα και μέσα σε λίγα λεπτά κατά την διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης του κατακεράυνωσε τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ. 

Το κόμμα "Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό" ιδρύθηκε από τον πρώην πρόεδρο της Βουλής κ. Πολύδωρα, τους βουλευτές Γιάννη Κουράκο και Νίκο Σταυρογιάννη, τον πρώην βουλευτή και πρόεδρο της Νέας Μεταρρυθμιστικής Ριζοσπαστικής Ανασυγκρότησης (ΝΕΑ ΜΕΡΑ) Χρήστο Ζώη και τον πρώην βουλευτή και γραμματέα της Νέας Μέρας Μιχάλη Γιαννάκη. Επίσης στο κόμμα προσχώρησε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

Αγαπητοί μας ασφαλισμένοι διαδώστε το παντού. Αύριο 25 Μαΐου σκεφτόμαστε πρώτα και μετά ψηφίζουμε. Θα κάνουμε ότι μας λένε οι δημοσκοπήσεις? Όχι βέβαια. Το σωματείο έχει επιτύχει όπως διαβάζετε πολλές συμμαχίες οι οποίες είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος αρκεί να ψηφίσουμε σωστά και με σύνεση.

Κύριοι ασφαλιστές του άλλου σωματείου δεν σας ξεχνάμε βεβαίως βεβαίως. Ο τελευταίος καλός λόγος πάντα για εσάς. Δεν σας έχουμε ακούσει καθόλου τελευταία και έχουμε ανησυχίες... Μήπως σκίζετε και εσείς μνημόνια παρέα με τον αγαπημένο σας κ. σαμαρά? 

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Δελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ - 23.05.2014

Αγαπητοί μας Ασφαλισμένοι,

σας παραθέτουμε το επίσημο σημερινό δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο συνετάχθει έπειτα από συνάντηση του σωματείου μας με το οικονομικό επιτελείο του κόμματος σχετικά με το καυτό κοινωνικό θέμα μας. Η ανακοίνωση έχει αναρτηθεί και στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ στον κάτωθι σύνδεσμο:


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 
 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ» και «COMMERCIAL VALUE Α.Α.Ε.» 

"Η παρατεταμένη, σχεδόν πεντάχρονη πλέον, εκκρεμότητα επίλυσης των προβλημάτων που προέκυψαν από τις ανακλήσεις των αδειών των ασφαλιστικών εταιρείων "Ασπίς Πρόνοια" και "Commercial Value" έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκονται σε ομηρία 250.000 ασφαλισμένοι των δυο εταιρείων από το 2009.

Οι συνέπειες είναι καταστροφικές για τους χιλιάδες κατόχους ασφαλιστικών συμβολαίων λόγω της διακοπής της καταβολής συντάξεων γήρατος ή αναπηρίας, και της αδυναμίας πρόσβασής τους σε νοσηλευτικά ιδρύματα, αλλά και της απώλειας των μελλοντικών προσδοκιών τους για συντάξεις ή εφάπαξ. Χωρίς  καμιά δική τους υπαιτιότητα οι συνθήκες ζωής χιλιάδων συνανθρώπων μας έχουν επιδεινωθεί δραστικά.

Πέρα απ’ την εγκληματική συμπεριφορά των πρώην βασικών μετόχων των εταιρειών, οι ευθύνες βαραίνουν πριν απ’ όλα τους κρατικούς μηχανισμούς ελέγχου και εποπτείας της ασφαλιστικής αγοράς, καθώς η πλημμελής άσκηση των καθηκόντων τους είχε ως συνέπεια την αδυναμία συνέχισης της λειτουργίας των δυο εταιρειών. Παράλληλα προκλήθηκε μείωση της εμπιστοσύνης στην ασφαλιστική αγορά.

Οι εκάστοτε κυβερνήσεις, παρά τις κατά καιρούς επίσημες διαβεβαιώσεις των αρμόδιων Υπουργών, δεν έχουν παρουσιάσει μέχρι σήμερα οποιοδήποτε ολοκληρωμένο πρόγραμμα οριστικής επίλυσης του προβλήματος.

Ενδεικτικό του κυβερνητικού εμπαιγμού είναι το γεγονός ότι ο σημερινός Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ.Σταϊκούρας ως βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εγκαλούσε την τότε κυβέρνηση για την μη επίλυση του σημαντικού προβλήματος και δεσμεύονταν για την διευθέτηση του σε μέλλοντα χρόνο. Στη συνέχεια ως υπουργός το ξέχασε.

Σε αντίστοιχες δηλώσεις και δεσμεύσεις είχε προχωρήσει και ο σημερινός Πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς το 2012 κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Κι αυτός επίσης στη συνέχεια το ξέχασε.

Ωστόσο, ακόμη και μετά από τέσσερα και πλέον  χρόνια, ο εμπαιγμός των εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων  της "Ασπίς Πρόνοια" και της "Commercial Value" από την κυβέρνηση συνεχίζεται: Ούτε η εκκαθάριση των δυο εταιρειών φαίνεται να ολοκληρώνεται, ούτε έχουν ενεργοποιηθεί οι προβλέψεις των νομοθετικών ρυθμίσεων των Νόμων 3867/2010 και 4002/2011.

Είναι προφανές ότι, παρά την δύσκολη κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει τα οικονομικά της χώρας, υπάρχουν λύσεις, πολλές από τις οποίες έχουν προταθεί κατά καιρούς από τους ενδιαφερόμενους, που μπορούν να εξασφαλίσουν σε σημαντικό βαθμό τα συμφέροντά τους μειώνοντας αντίστοιχα τις δυσμενείς επιπτώσεις για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό των ασφαλισμένων της Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value, φέρνοντας το ζήτημα στη Βουλή και  στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις τους. Θα συνεχίσει να στηρίζει με όλους τους τρόπους τις προσπάθειες για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης, πάντα σε συνεργασία με τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους.

Και βέβαια μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας ΣΥΡΙΖΑ/Αριστεράς θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα μετά από διαβούλευση με τους ίδιους τους ασφαλισμένους, για να βρεθούν λύσεις και να δοθεί τέρμα στην επί τόσα χρόνια παρατεταμένη αβεβαιότητα και αγωνία τους."

Ευχαριστούμε πολύ το τμήμα οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για την πολύ ουσιώδη συνάντηση που είχαμε, για το χρόνο που διέθεσαν προκειμένου να ακούσουν τις θέσεις μας και να σκύψουν στο πρόβλημα. Ελπίζουμε πως όταν έρθουν στην εξουσία δεν θα μείνουν μόνο στις προγραμματικές ανακοινώσεις αλλά με ήθος, σοβαρότητα και ευθύνη θα καταφέρουν να λύσουν το πρόβλημα προς όφελος όλων. 

Καλή επιτυχία στις Ευρωεκλογές.

Δελτίο τύπου Ανεξαρτήτων Ελλήνων - 23.05.2014

Αγαπητοί μας ασφαλισμένοι,

το σωματείο με υπεράνθρωπες προσπάθειες φροντίζει έτσι ώστε το θέμα Ασπίς να βρίσκεται συνεχώς στην επικαιρότητα. Να ξέρει o κύριος Σαμαράς ότι όσα χρόνια και αν περάσουν εμείς δεν θα ξεχάσουμε την καταστροφή που μας προξένησαν οι πρόχειροι και επιπόλαιοι χειρισμοί του. Επιπλέον μας εξαπατήσατε κύριε Σαμαρά και μας κοροϊδέψατε καθώς είχατε δεσμευτεί με προεκλογικά δελτία τύπου του 2012 ότι θα αναγνωρίζατε τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων σας και θα δίνατε λύση στο θέμα. Μήπως κατά τον ίδιο τρόπο διοικήσατε όλη τη χώρα κύριε Σαμαρά με προχειρότητα, επιπολαιότητα και ψεύδη? 

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο Πρόεδρος τους Πάνος Καμμένος βρίσκονται ενεργά στο πλευρό μας καταθέτοντας σε συνεργασία με το σωματείο μας μηνυτήρια αναφορά προκειμένου να ξεσκεπαστούν οι κομπίνες των λαμόγιων πολιτικών, των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων και απατεώνων επιχειρηματιών σε βάρος των ελλήνων πολιτών. Σήμερα εξέδωσαν το κάτωθι επίσημο δελτίο τύπου το οποίο αναφέρει τα εξής: 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΠΟ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ»

"Η ανάκληση της άδειας λειτουργίας και το κλείσιμο της ασφαλιστικής εταιρείας «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ» συμφερόντων Π. Ψωμιάδη το έτος 2009, ανέδειξαν ένα μεγάλο οικονομικό και προεχόντως πολιτικό σκάνδαλο, με τεράστιες προεκτάσεις.

Χιλιάδες ασφαλισμένοι, απλοί πολίτες αποτελούν «θύματα» της εξαπάτησης του μεγαλομετόχου, αλλά και των εγκληματικών παραλείψεων των κρατικών εποπτικών αρχών της χώρας να λάβουν τα αναγκαία εκείνα μέτρα, που ο νόμος ορίζει, ώστε να προστατευθούν οι ασφαλισμένοι. Ομοίως σοβαρότατο πλήγμα υπέστη και η ασφαλιστική αγορά εν γένει.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, πιστοί στις δεσμεύσεις τους και ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των ασφαλισμένων - θυμάτων, δηλώνουν εμπράκτως τη συμπαράστασή τους. Με τη νομική τους ομάδα υποστήριξαν την σύνταξη και την κατάθεση ενώπιον του κ. Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου μηνυτήριας αναφοράς, προκειμένου να διερευνηθούν οι ενέργειες και παραλείψεις των κρατικών οργάνων σχετικά με τον τρόπο και τις προϋποθέσεις λειτουργίας της συγκεκριμένης ασφαλιστικής εταιρείας."

Η παραπάνω ανακοίνωση είναι αναρτημένη στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και μπορεί να διαβαστεί μέσα του παρακάτω συνδέσμου:


Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους Ανεξάρτητοι Έλληνες στις επερχόμενες ευρωεκλογές και τους ευχαριστούμε πολύ για την σημαντική βοήθεια τους και την αμέριστη συμπαράστασή τους.

Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες - Γιώργος Χατζημαρκάκης

Αγαπητοί μας Ασφαλισμένοι,

το σωματείο ήρθε σε επαφή με τον κύριο Γιώργο Χατζημαρκάκη έναν γνήσιο Έλληνα με σθένος και δύναμη να αλλάξει πράγματα στη χώρα μας μέσω του νεοϊδρυθέντος κόμματος του "Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες".

Η καταγωγή του κύριου Χατζημαρκάκη είναι από την Ιεράπετρα Κρήτης, ζει μόνιμα στη Γερμανία μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον, και την Κυριακή διεκδικεί την ψήφο των Ελλήνων πολιτών για να ακουστεί δυνατά η φωνή της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο. 

Ο κύριος Χατζημαρκάκης είναι άριστος γνώστης των ευρωπαϊκών θεμάτων ως Ευρωβουλευτής από το 2004 μέχρι σήμερα ως εκπρόσωπος του γερμανικού Ελεύθερου Δημοκρατικού κόμματος. Διακρίνεται για το ήθος του, την μαχητικότητα του, τον πατριωτισμό του, την απλότητα του, απαλλαγμένος ωστόσο από τις εγγενείς αδυναμίες και νοοτροπίες της ελληνικής κοινωνίας είναι αποφασισμένος να δώσει μάχες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την χώρα μας.  

Όταν του μεταφέραμε το καυτό θέμα της Ασπίδος, έδειξε την επιθυμία του αλλά και την πρόθεση του να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις για μια δραστική λύση. Τόνισε ότι η Ιδιωτική Ασφάλιση μπορεί να προσφέρει στην ελληνική οικονομία και επέρριψε ευθύνες στο κράτος για το γεγονός ότι δεν έχει αποζημιώσει ακόμα τα "θύματα" όπως είπε της "Ασπίς".

Το σωματείο ενθαρρύνει όλους τους ασφαλισμένους να ενισχύσουν με την ψήφο τους στις επερχόμενες ευρωεκλογές τον κ. Χατζημαρκάκη  και το κόμμα των "Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών" αφού πρώτα διαβάσουν τις θέσεις του στην φωτογραφία και αφού ακούσουν με προσοχή την διακαναλική συνέντευξή του μέσω του παρακάτω συνδέσμου:


Καλή επιτυχία κύριε Χατζημαρκάκη!!

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΕΛ ΚΑΤΑ ΕΠΟΠΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ

Αγαπητοί μας ασφαλισμένοι,

Το σωματείο μας συνεχίζει με την ίδια ένταση και την ίδια μαχητικότητα τον αγώνα για την τελική μας δικαίωση. Το σωματείο στις 14.5.2014 κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε συνεργασία με ομάδα νομικών του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων προς την αρμόδια εισαγγελία του Αρείου Πάγου. 

Υπήρξε σκληρή και επίπονη προσπάθεια για την προετοιμασία της μηνυτήριας αναφοράς με σκοπό να εξεταστούν επιτέλους οι ενέργειες και παραλείψεις των Εποπτικών Οργάνων των αρμόδιων Διευθύνσεων και  Αρχών του Δημοσίου για το χρονικό διάστημα μέχρι την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της δεύτερης σε παραγωγή στην Ελλάδα ασφαλιστικής εταιρείας γίγαντα του Ομίλου ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ.

Να διερευνήσουν και να μας απαντήσουν σε ερωτήματα που ταλανίζουν επί τόσα έτη τους ασφαλισμένους συμπολίτες μας, όπως: Γιατί δεν έλαβαν κανένα μέτρο προστασίας μας αλλά επέτρεπαν στον Π. Ψωμιάδη να μας εξαπατά και να ληστεύει τις περιουσίες, μέχρι τελικής καταστροφής 800.000 συμπολιτών μας? Γιατί του έδιναν πιστοποιητικά φερεγγυότητας? Γιατί ανέχονταν τα «κατασκευασμένα» οικονομικά στοιχεία? Γιατί άφησαν να γιγαντωθεί το έλλειμμα, που οδήγησε σε δυστυχία εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου? 

Δυστυχώς παρά τις αντίθετες προεκλογικές εξαγγελίες του 2012, αυτή η κυβέρνηση δεν θέλησε να δώσει υπεύθυνη λύση, παρά μόνο αόριστη μετάθεση στο χρόνο αναθέτωντας ένα τόσο σοβαρό και τεράστιο θέμα σε ανίκανους μικρούς σε ανάστημα πολιτικούς και άσχετους με ασφαλιστικό δίκαιο συμβούλους την διαχείριση του.

Επειδή εμείς κουραστήκαμε να ακούμε υποσχέσεις από πολιτικούς μαριονέτες, από πολιτικούς υποκριτές, από πολιτικούς ψεύτες, από πολιτικάντηδες ευχόμαστε την γρήγορη απομάκρυνση τους από την εξουσία που δεν την αξίζουν. Γιατί οι πολιτικοί εκλέγονται για να δίνουν λύσεις και όχι μόνο ψεύτικες υποσχέσεις. 

Κλείνοντας, θεωρούμε χρέος μας να ευχαριστήσουμε δημόσια τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και προσωπικά τον Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Καμμένο, γιατί μόνο αυτός με θάρρος και αποφασιστικότητα μας παρείχε την ουσιαστική του βοήθεια μέσω του νομικού επιτελείου του και την αμέριστη συμπαράστασή για την διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης.