ΚΛΕΦΤΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΕ

Αγαπητοί μας Ασφαλισμένοι,

σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιεύσεις στα site και blog του διαδικτύου διαφαίνεται ότι οι αποφάσεις για την ενεργοποίηση της καταστροφικής και προδοτικής νομοθετικής ρύθμισης για ένταξη των ασφαλισμένων στο περιβόητο No Money Fund (NMF) του φωστήρα σταϊκούρα έχουν παγώσει μέχρι λήψης της τελικής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣΤΕ) περί ευθύνης του Δημοσίου για ελλειπή εποπτεία (εμείς θα το λέγαμε εγκληματικά σκόπιμη και διεφθαρμένη εποπτεία). 

Πιθανότατα λοιπόν τα χέρια του φωστήρα σταϊκούρα είναι προς το παρόν δεμένα, καθώς θεωρούμε ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να συμμορφωθεί στην απόφαση και να προσαρμόσει την νομοθετική διάταξη ανάλογα με τον βαθμό ευθύνης που θα της καταλογίσει το ΣΤΕ. Όσο μεγαλύτερη η ευθύνη τόσο πιο ευνοϊκή θα είναι η νομοθετική ρύθμιση για εμάς τους ασφαλισμένους και αντίθετα.

Σας ενημερώνουμε ότι το Σωματείο ήταν παρόν και παρακολούθησε την ακροαματική διαδικασία κατά την οποία οι δικηγόροι του ελληνικού δημοσίου παραδέχτηκαν εξ αρχής την ελλειπή - κάνω τα στραβά μάτια στις παρανομίες γιατί τρώω κι εγώ - εποπτεία ωστόσο υποστήριξαν ότι στο Ευρωπαϊκό ασφαλιστικό σύστημα εγγύησης καταθέσεων δεν υπάρχει καθεστώς φερεγγυότητας των χρημάτων. 

Επίσης οι δικηγόροι του δημοσίου αναφέρθηκαν στα ασφαλιστικά προϊόντα unit link που συνδέονται με εταιρικά μερίδια και επενδύσεις υποστηρίζοντας ότι τα συγκεκριμένα αποτελούν προϊόντα επενδυτικά και υψηλού ρίσκου άνευ εγγυήσεων σε περίπτωση ανάκλησης της άδειας της ασφαλιστικής εταιρίας.

Τέλος υποστήριξαν ότι οι Ευρωπαϊκές οδηγίες οι οποίες ενσωματώνονται στο ημεδαπό δίκαιο της Ελλάδος μέσω των διατάξεων του νόμου 400/1970 ρυθμίζουν αποκλειστικά τις σχέσεις των ασφαλιστικών εταιριών με την εποπτική αρχή χωρίς να προβλέπουν δικαιώματα και υποχρεώσεις των ασφαλισμένων έναντι ελληνικού δημοσίου.  Όσες διατάξεις έχουν τεθεί αφορούν στην προστασία των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου μέσω της εποπτείας και των εποπτικών αρχών και όχι των Ελλήνων ασφαλισμένων.

Με λίγα λόγια εμείς οι ασφαλισμένοι, οι οποίοι είδαμε τις περιουσίες μας να κατακλέβονται από ένα σάπιο κύκλωμα μεταξύ ασπίδος και ελληνικών εποπτικών αρχών, δεν έχουμε καν το νόμιμο δικαίωμα να στρεφόμαστε με αγωγές κατά του ελληνικού δημοσίου για πλημμελή εποπτεία.

Κύριοι ασφα-ληστές τ' ακούτε αυτά??? Εσείς δεν μας λέγατε ότι τα λεφτά μας είναι εξασφαλισμένα και εγγυημένα από το ελληνικό δημόσιο. Εδώ το ελληνικό δημόσιο θεωρεί ότι δεν υπάρχει ούτε μία γραμμή νόμου που να αναφέρει υποχρέωση δημοσίου έναντι έλληνα ασφαλισμένου. Τα λέει καλά??? Εσείς τι λέτε κύριοι ασφα-ληστές??? Μήπως να ενημερωθούν και οι ασφαλισμένοι όλων των υπολοίπων ασφαλιστικών εταιριών ότι δεν υπάρχει ούτε εξασφάλιση, ούτε εγγύηση, ούτε πρόβλεψη, ούτε καν εποπτεία που να λογοδοτεί για ανεύθυνες και εγκληματικές πράξεις της??? Μήπως οι ασφαλισμένοι όλης της χώρας είναι εντελώς απροστάτευτοι???