ΚΛΕΦΤΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ

Αγαπητοί μας ασφαλισμένοι,

την μεθεπομένη των εκλογικών αποτελεσμάτων Τετάρτη 20 Ιουνίου (σύμπτωση άραγε) η περίφημη τράπεζα της ελλάδος έβγαλε στη δημοσιότητα την διαπιστωτική πράξη που λίγο πολύ τι μας λέει? Ότι οδηγούμαστε σε ασφαλιστική εκκαθάριση βάση του νόμου 400/1970. Κύριοι εσείς στη τράπεζα της ελλάδος μπορείτε να μας πείτε τη μετοχική σας σύνθεση, τους βασικούς μετόχους σας και κατ' επέκταση τα συμφέροντα που υπηρετείτε? Γιατί σίγουρα οι στρατηγικές σας είναι αντίθετες από των Ελλήνων πολιτών και κατ' επέκταση του Ελληνικού κράτους. Η διαπιστωτική πράξη βρίσκεται στο κάτωθι σύνδεσμο:


Περιμέναμε 3 ολόκληρα χρόνια από την ανάκληση της αδείας κατά τη διάρκεια των οποίων τουλάχιστον 4 εταιρίες (KPMG, Ernst&Young, Baker Tilly, Hewwit) εργάστηκαν με το αζημίωτο και με λεφτά των ασφαλισμένων για να μας πείτε τελικά ανεκδιήγητοι κύριοι βογιατζή και παυλόπουλε ότι δεν καθίσταται δυνατή η επιβεβαίωση του ανοίγματος. Επειδή σας γνωρίσαμε από κοντά δεν περιμέναμε και κάτι καλύτερο από εσάς. Εσείς κύριε παυλόπουλε μήπως ξέρετε κάτι σχετικά με τη λέξη ΕΠΕΙΑ και την ανάκληση της άδειας που η προηγούμενη υπηρεσία σας επέβαλε?

Κύριε Σαμαρά, προεκλογικά είχατε εκδώσει επίσημο δελτίο τύπου στις 12/06/2012 που είχαμε προβάλει σε παλαιότερη ανάρτηση με τίτλο "Συνάντηση του Σωματείου με τη ΝΔ". Μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:

"Έχοντας υπόψη το κοινωνικό και συστημικό ζήτημα που έχει ανακύψει στην αγορά από την πτώχευση αυτού του ομίλου, θα στοχεύσουμε στην πλήρη κάλυψη και με χρονικό ορίζοντα το ταχύτερο δυνατό, για να μην απομειώνεται η αξία του ασφαλιστικού χαρτοφυλακίου."

Το δελτίο τύπου βρίσκεται στο επίσημο site του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, ανακούφισε των Έλληνα ψηφοφόρο και αποτελεί προεκλογική δέσμευση για εξεύρεση λύσης στο καυτό θέμα το οποίο όσο παραμένει άλυτο τόσο πιο έντονο γίνεται.

Πιο αναλυτικά ο σύνδεσμος είναι: Δελτίο Νέας Δημοκρατίας υπόθεση Ασπίς

Εξάλλου κ. Σαμαρά η ανάκληση της αδείας έγινε πρίν 3 χρόνια περίπου στις 21/9/2009 επί κυβερνήσεως του κόμματος σας με πρωτοβουλία του τότε πρωτοκλασάτου στελέχους σας κ. παπαθανασίου υπουργού οικονομικών και του διοικητή της επεια κ.πέτσα κουμπάρου του τότε πρωθυπουργού κ. καραμανλή. Έχετε ιερό καθήκον, υποχρέωση, και δυνατότητα ως Πρωθυπουργός και αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας κ. Σαμαρά να δώσετε την πολυπόθητη λύση που υποσχεθήκατε προεκλογικά και να αλλάξετε με μια κίνηση την άποψη στο πανελλήνιο για το πολιτικό σύστημα με μια δίκαιη απόφαση σας. Αναμένουμε τις πρωτοβουλίες σας.

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΣ ΤτΕ & ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ


Αγαπητοί μας ασφαλισμένοι,

Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνοντας εμπράκτως το ενδιαφέρον του για το θέμα μας (Ασπίς Πρόνοια & Commercial Value) έστειλε την παρακάτω επιστολή προς το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας μέσω του κυρίου Δημήτρη Βίτσα, γραμματέα της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ για το ενδιαφέρον του, για τη μεγάλη και ταυτόχρονα πραγματική προσπάθεια που καταβάλει προς την επίλυση του προβλήματος. Προσπάθεια που ξεκίνησε πρώτο και παραδειγμάτισε/κινητοποίησε πολλούς... Η επιστολή αναφέρει τα εξής:


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΒΙΤΣΑ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΙΑ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ COMMERCIAL VALUE


«Προς  τον
κ. Γ. Προβόπουλο
Διοικητή Τράπεζας της Ελλάδας

Αξιότιμε κύριε,

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ν. 3867/2010 όπως αυτός τροποποιήθηκε με τους ν. 4002/2011 και 4063/2012, την 31/5/2012 έληξε η περίοδος κατά την οποία θα ολοκληρωνόταν η προσπάθεια εξεύρεσης αναδόχου/ων εταιρίας/ών για τα χαρτοφυλάκια κλάδων Ζωής των εταιριών ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ και COMMERCIAL VALUE. Όπως ενημερωθήκαμε η προσπάθεια αυτή απέβη  άκαρπη.

Σημειώνουμε βέβαια ότι μετά από περίπου 2 χρόνια και οκτώ μήνες διαδικασιών διαχείρισης των εν λόγω χαρτοφυλακίων, το ελάχιστο διάστημα που διήρκησε η προσπάθεια εξεύρεσης αναδόχου (λιγότερο και από 1 μήνα) καθώς και οι ιδιαίτερες συνθήκες (προεκλογική περίοδος , δυσμενής οικονομική κατάσταση, αβεβαιότητα για τις εξελίξεις και κυρίως μειωμένο ενδιαφέρον από την πολιτεία για την ουσιαστική λύση του προβλήματος) δεν δημιούργησαν τις καλύτερες προϋποθέσεις για την επιτυχή έκβασή της προσπάθειας αυτής.

Η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι μετά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης η Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΔΕΙΑ) της ΤτΕ θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία έτσι ώστε,  σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας (ΕΑΕΕ), τους επόπτες εκκαθάρισης και διαχείρισης χαρτοφυλακίου Ζωής καθώς και με την συνδρομή των ασφαλισμένων στις δύο εταιρίες, σε σύντομο χρονικό διάστημα να εξετασθεί διεξοδικά κάθε πιθανή δυνατότητα εξεύρεσης αναδόχων.
 
Με δεδομένα την ιδιαίτερη οικονομική κοινωνική και πολιτική διάσταση του θέματος και τον χρόνο που ήδη έχει παρέλθει εκτιμούμε ότι θα πρέπει να εξαντληθεί και το ελάχιστο χρονικό περιθώριο για λύση σε μια θετική κατεύθυνση.

Για τον λόγο αυτό παρακαλούμε να μεριμνήσετε τόσο  εσείς όσο και ο αρμόδιος υποδιοικητής κ. Ι. Παπαδάκης, ο οποίος προΐσταται της ΔΕΙΑ,  ώστε να αναβληθεί για βραχύ χρονικό διάστημα η λήψη σχετικής απόφασης της ΔΕΙΑ περί έναρξης της διαδικασίας εκκαθάρισης του χαρτοφυλακίου Ζωής. Έτσι θα δοθεί ο κατάλληλος χρόνος για τις προτεινόμενες ενέργειες που αποβλέπουν στην ολοκλήρωση μιας ουσιαστικής προσπάθειας.

Με εκτίμηση

Δημήτρης  Βίτσας, Γραμματέας  ΚΠΕ του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας

Κοινοποίηση:
Υποδ/τη κ. Ι. Παπαδάκη»



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Αγαπητοί μας ασφαλισμένοι,

παραθέτουμε το επίσημο δελτίο τύπου του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Είναι το τρίτο κόμμα έπειτα από το ΣΥΡΙΖΑ αρχικά και έπειτα από τη ΝΔ το οποίο δεσμέυεται προεκλογικά να ενδιαφερθεί και να βοηθήσει.  Το Σωματείο κατάφερε με τα πενιχρά μέσα που διαθέτει αλλά με μεγάλη προσπάθεια και πίστη να αποτανθεί σε όλα τα κόμματα, να εκθέσει το θέμα και να πείσει τα 3 μεγάλα αυτά κόμματα να ενδιαφερθούν και να δεσμευτούν. Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

"Η διαχρονική πλημμελής εποπτεία των εταιρειών του Ομίλου «ΑΣΠΙΣ» από τις κατά περίοδο αρμόδιες Εποπτικές Αρχές, το Υπουργείο Ανάπτυξης, το Υπουργείο Οικονομικών και την ΕΠΕΙΑ, καθώς και οι αδιαμφισβήτητες ευθύνες του τότε αρμόδιου Υπουργού Γιάννη Παπαθανασίου, υπήρξαν η βασική αιτία για την κατάρρευση των εταιρειών του Ομίλου, την απώλεια των αποταμιεύσεων, των συντάξεων και της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων, οδηγώντας τους κυριολεκτικά σε απόγνωση.

Για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος και για την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον, οι «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» έχουν συμπεριλάβει στην «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ» συγκεκριμένα μέτρα για την τόνωση και εξυγίανση της ασφαλιστικής αγοράς και, επιπλέον, δεσμεύονται στα εξής:

• Ανασυγκρότηση και εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου για τον τρόπο λειτουργίας της νέας εποπτικής Αρχής υπό την Τράπεζα της Ελλάδος (ΔΕΙΑ), η οποία κατ’ ουσίαν αποτελεί συνέχεια της καταργηθείσης ως «αποτυχημένης» ΕΠΕΙΑ.

• Άμεση και ουσιαστική χρηματοδότηση του Εγγυητικού Ταμείου Ζωής, ακόμη και με εναλλακτικούς τρόπους, προκειμένου αυτό να μπορεί να ανταποκριθεί στην αποστολή του, που είναι η διασφάλιση των συμφερόντων των ασφαλισμένων και η καταβολή των αποζημιώσεων, δεδομένου ότι σήμερα παραμένει ακόμη ανεφάρμοστη η σχετική διάταξη του Ν. 3867/2010.

• Στελέχωσή του Εγγυητικού Ταμείου Ζωής με εξειδικευμένα στελέχη της αγοράς.

• Ποινική διερεύνηση και τιμωρία όλων ανεξαιρέτως των εμπλεκομένων (άμεσα ή έμμεσα) στο σκάνδαλο «ΑΣΠΙΣ», συμπεριλαμβανομένης και της ευθυνόμενης για την κατάρρευση του Ομίλου Πολιτικής Ηγεσίας.

• Έρευνα στο εξωτερικό για την ανακάλυψη και διεκδίκηση χρημάτων των ασφαλισμένων που υπεξαιρέθηκαν από τα ταμεία του Ομίλου.

• Άμεση νομοθετική παρέμβαση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της εκκαθάρισης, τα οποία είναι επί το πλείστον νομικά, με σκοπό την επιτάχυνσή της.

• Πλήρης και επωφελής για τους ασφαλισμένους αξιοποίηση όλων των περιουσιακών στοιχείων του Ομίλου και των δεσμευθέντων περιουσιακών στοιχείων μετόχων και διευθυνόντων."

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΝΔ

Αγαπητοί μας ασφαλισμένοι,

στα πλαίσια των συναντήσεων που διενεργεί το σωματείο με τις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων, λάβαμε πρόσκληση και συναντηθήκαμε κατόπιν εντολής του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με τον υποψήφιο βουλευτή Α’ Αθήνας της Ν.Δ. Αλ. Μωραΐτάκη, τον Αναπλ. Γενικό Διευθυντή της Ν.Δ. Θ. Δραβίλλα και τον Προϊστάμενο Νομικής Υπηρεσίας του κόμματος Στ. Στάικο.

Στη συνάντηση εξετάστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι ήταν ασφαλισμένοι στην «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ».

Η Νέα Δημοκρατία διαβεβαίωσε το Σύλλογο Ζημιωθέντων Επενδυτών και Ασφαλισμένων του Ομίλου «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ» ότι έχει την πολιτική βούληση να δώσει λύση στο πρόβλημα. Έχει συγκεκριμένη πρόταση, την οποία θα συζητήσει με την Τράπεζα της Ελλάδος ως εποπτική αρχή. Θα προτείνει νομοθετικά, διαπραγματευόμενη ειδική χρηματοδότηση, όχι μόνο για το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά και για την ενίσχυση της ασφαλιστικής αγοράς και τη θωράκισή της έναντι παρόμοιων περιπτώσεων στο μέλλον.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία προτείνει τη μετατροπή του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής σε ασφαλιστική επιχείρηση, που θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο όλων των ασφαλιστικών επιχειρήσεων ζωής, που έχουν πτωχεύσει ή τελούν σε ασφαλιστική εκκαθάριση. Μία λύση που ακολουθείται και στη Γερμανία.

Θα αναζητήσει ειδική χρηματοδότηση των ανοιγμάτων, στο μέτρο που το ανοίγματα αυτά δεν θα μπορούν να καλυφθούν από τις σημερινές εισφορές των ασφαλιστικών επιχειρήσεων προς το Εγγυητικό Κεφάλαιο. Έτσι τα χαρτοφυλάκια δεν θα ρευστοποιούνται –γεγονός που θα απαιτούσε άμεσα τεράστια ποσά- αλλά θα συνεχίζεται η ασφάλιση και τα κεφάλαια θα απαιτούνται μόνο για κάλυψη τυχόν ελλείψεων σε τεχνικά αποθέματα, τα οποία -καθώς θα εντατικοποιείται η εποπτεία- θα είναι ολοένα και λιγότερα. Επιπλέον, θα δίδεται πρώτη προτεραιότητα, σε περίπτωση χρεοκοπίας, στην κάλυψη των περιουσιακών στοιχείων των ασφαλισμένων. Το επίσημο δελτίο τύπου βρίσκεται στο σύνδεσμο:

Επίσημο Δελτίο Νέας Δημοκρατίας

Αναμένουμε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για οριστική λύση του προβλήματος μετά τις εκλογές. Ενημερώνουμε επίσης ότι η πολιτική ηγεσία του κόμματος πασοκ παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας για συνάντηση δεν καταδέχτηκε να μας συναντήσει. Προφανώς οι πολιτικές του προτεραιότητες του ήταν και είναι άλλες. Ο κόσμος καταλαβαίνει και τα συμπεράσματα δικά σας.