ΚΛΕΦΤΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΥΡΙΖΑ

  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΣΠΙΣ

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, συναντήθηκε με τον σύλλογο ασφαλισμένων του ομίλου ΑΣΠΙΣ αποτελούμενη από την πρόεδρο κα. Κ. Σιδέρη , την κα Κ. Σκενδέρη, τον κ. Π. Βουτσά.
Κατά την συνάντηση έγινε ουσιαστική και λεπτομερής συζήτηση, αντηλλάγησαν απόψεις και πληροφορίες και εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά  διαπιστώθηκε ότι μέχρι σήμερα η πολιτεία, είτε λόγω ασαφειών και αδυναμιών του νομικού πλαισίου είτε λόγω έλλειψης ουσιαστικού ενδιαφέροντος, είτε και κυρίως λόγω εξυπηρέτησης συμφερόντων, δεν βοήθησε προκειμένου να βρεθεί  λύση, τόσο στο θέμα της αναδοχής των συμβολαίων από άλλες ασφαλιστικές εταιρίες, όσο και στο θέμα της αποζημίωσης των δικαιούχων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ  μέχρι σήμερα έχει κάνει πολλές παρεμβάσεις  εντός και εκτός Βουλής και αντιμετωπίζει  πάντα με ουσιαστικό ενδιαφέρον τα αγωνιώδη προβλήματα των χιλιάδων  ασφαλισμένων του ομίλου ΑΣΠΙΣ. Στα πλαίσια αυτά οι εκπρόσωποι του συλλόγου ασφαλισμένων συμφώνησαν με προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, οι οποίες, μεταξύ άλλων και με βάση τη γενική κατεύθυνση για την ικανοποίηση των ασφαλισμένων, περιλαμβάνουν και τις παρακάτω ενέργειες:
1)    Να εξετασθεί το ενδεχόμενο παράτασης της ημερομηνίας λήξης της περιόδου εξεύρεσης αναδόχων για τα συμβόλαια και πέραν της 31/5/2012
2)    Σε αντίθετη περίπτωση αμέσως μετά τις εκλογές, η νέα κυβέρνηση να  εξετάσει την δυνατότητα αναστολής της περιόδου εκκαθάρισης που ξεκινά από 1/6/2012  με παράλληλη ουσιαστική  προσπάθεια για την επιτυχία της διαδικασίας αναδοχής.
3)    Εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό ή αποτύχει η διαδικασία αναδοχής να ληφθούν όλα τα απαραίτητα νομοθετικά μέτρα που θα επιταχύνουν τις διαδικασίες εκκαθάρισης προκειμένου σε εύλογο χρονικό διάστημα (και όχι μετά από πολυετείς διαδικασίες) να ικανοποιηθούν οι ασφαλισμένοι. Ενδεικτικά αναφέρονται μέτρα που πρέπει να αποβλέπουν στην ακύρωση των άσκοπων καθυστερήσεων, λόγω επανάληψης ελέγχων και συλλογής στοιχείων από τον εκκαθαριστή,  όταν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια τα στοιχεία και οι έλεγχοι που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από τους επόπτες εκκαθάρισης και χαρτοφυλακίου Ζωής. Επίσης μέτρα που θα προβλέπουν την ταχύτατη διεξαγωγή των δικαστικών διαδικασιών που επιλύουν διαφορές ασφαλισμένων-εκκαθάρισης κλπ.
4)    Να γίνουν οι ενδεικνυόμενες παρεμβάσεις από την πολιτεία για την εξασφάλιση της δανειοδότησης του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής  προκειμένου να έχει την δυνατότητα να ανταποκριθεί στο σκοπό για τον οποίο ιδρύθηκε. Ταυτόχρονα να διερευνηθούν και εναλλακτικοί  τρόποι χρηματοδότησής του ( π.χ. μέσω του Συνεγγυητικού ταμείου των τραπεζών κλπ)
5)     Να ληφθούν  οι αναγκαίες αποφάσεις και να γίνουν με ευθύνη του Δημοσίου οι απαραίτητοι σχεδιασμοί, προκειμένου να αξιοποιηθεί καλύτερα και αποδοτικότερα η περιουσία των υπό εκκαθάριση εταιριών, έτσι ώστε να μεγιστοποιηθεί η απόδοση από την εκμετάλλευσή τους και τα έσοδα να χρησιμοποιηθούν για την τμηματική ικανοποίηση των υποχρεώσεων προς τους ασφαλισμένους .
6)    Να γίνουν, εφόσον είναι αναγκαίες, οι απαραίτητες ρυθμίσεις προκειμένου να υλοποιηθεί από την εκκαθάριση η διαδικασία τμηματικών καταβολών των οφειλομένων προς τους δικαιούχους.

Σε κάθε περίπτωση και από οποιαδήποτε θέση και αν βρίσκεται στο Κοινοβούλιο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ,  πάντα σε συνεργασία με τους ενδιαφερόμενους, θα παλεύει για την εφαρμογή μέτρων και προτάσεων στην κατεύθυνση της δίκαιης και γρήγορης επίλυσης του προβλήματος. Ταυτόχρονα  θα αγωνιστεί  για την λήψη όλων εκείνων των μέτρων που δεν θα επιτρέψουν την επανάληψη τέτοιων φαινομένων στην ασφαλιστική αγορά.


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                                         30/5/2012

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΚΥΡΙΟΙ, ΣΑΣ ΠΑΡΑΣΥΡΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΤΟ

Αγαπητοί μας ασφαλισμένοι,

η 7η Μαϊου 2012 έφερε μεγάλες αλλαγές και δυσάρεστες εκπλήξεις για τα ΠΡΩΗΝ μεγάλα κόμματα που καταχράστηκαν και κατασπατάλησαν παράνομα το πλούτο της χώρας μας. ΒΟΥΛΙΑΞΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ, ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΑΤΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ. Δυσκολευόμαστε πολύ να πιστέψουμε ότι η καταστροφή περιουσιών απλών ανθρώπων και η ψυχική και σωματική εξαθλίωση τους έγινε από ανικανότητα και όχι από δόλο συγκεκριμένων πολιτικών με στόχο την υπεξαίρεση των περιουσιών μας.

Εμείς δεν θα περιμένουμε τον ιστορικό του μέλλοντος να περιγράψει τα πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν στην χώρα μας και μας οδήγησαν στην καταστροφή αλλά η κοινωνία ενωμένη θα πιέσει για να διερευνηθούν σε βάθος όλες οι μεγάλες κομπίνες της μεταπολίτευσης και να εξακριβωθούν οι ευθύνες ΠΡΟΣΩΠΩΝ. Κανένα σύστημα και κανένας πολιτικός δεν μπορεί να σταματήσει αυτή τη πορεία.

Κύριε σαχινίδη είσαστε ακόμη υπουργός οικονομικών? Δεν πληροφορηθήκατε φαίνεται ότι το κόμμα σας ανήκει πλέον στα μικρά. Το είπε και ο σύντροφό σας κύριος σκανδαλίδης. Πηγαίνετε σας παρακαλώ σπίτι σας επιτέλους και ξεπεράστε την ουτοπική εμμονή που έχετε να σώζετε τη χώρα. Τα γεγονότα δείχνουν ότι δεν είστε τίποτε άλλο από έναν πειθήνιο κλητήρα ξένων συμφερόντων.

Και εσείς κύριε χαρτοπετσετάκια παπαθανασίου πηγαίνετε σπίτι σας όπως πήγαν και οι φίλοι σας πέτσας και καραμανλής, αναπαυτείτε στο καναπέ σας και αφήστε τη χώρα να ανασάνει από το βάρος της παρουσίας σας. Ωστόσο μην εφησυχάζετε γιατί όλο και κάποιος μπορεί να σας χτυπήσει τη πόρτα.

Ως αναφορά τις τελευταίες εξελίξεις, όπως όλοι έχουμε πληροφορηθεί η προθεσμία εύρεσης αναδόχου έληξε χωρίς αποτέλεσμα, συνεπώς έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες ασφαλιστικής εκκαθάρισης του χαρτοφυλακίου ζωής. Καθώς πολλά πράγματα είναι ακόμη θολά, αναμένουμε εντός του μήνα διαπιστωτική πράξη του διοικητή της τράπεζας της ελλάδος στην οποία θα καθορίζονται μεταξύ άλλων η διαδικασία εκκαθάρισης και ο τρόπος αποζημίωσης μας από το εγγυητικό. Αναμένουμε και θεωρούμε ότι η τράπεζα της ελλάδος θα επιτελέσει το χρέος της αντιμετωπίζοντας με βάση τις νομικές διατάξεις με δίκαιο και σοβαρό τρόπο το πρόβλημα.

Το σωματείο έχει αποστείλει σχετικές προτάσεις που επιγραμματικά στοχεύουν:
α) στην άμεση επιτάχυνση και ακριβή καθορισμό χρόνου και τρόπου διαδικασιών ασφαλιστικής εκκαθάρισης του χαρτοφυλακίου ζωής και ανάληψης της από το εγγυητικό κεφάλαιο ζωής
β) άμεση καθορισμένη έναρξη καταβολής των αποζημιώσεων των ασφαλισμάτων ζωής σε τακτές ημερομηνίες (π.χ κατά το χρόνο λήξης κάθε συμβολαίου).

Βάσει του υφισταμένου νομικού πλαισίου και των κεκτημένων εξ' αυτού διακαιωμάτων μας προς αυτές τις 2 κατευθύνσεις αρχικώς αγωνιζόμαστε ενωμένοι να υλοποιηθούν από τα αρμόδια όργανα του κράτους όπως τράπεζα της ελλάδος, εγγυητικό κεφάλαιο και υπουργείο οικονομικών.

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΜΩΡΑΙΤΑΚΗ

Αγαπητοί μας ασφαλισμένοι,

σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης μας σας ενημερώνουμε ότι ο άνθρωπος που έχει προβλέψει και κοινοποιήσει σχέδιο για την επίλυση του προβλήματος μας είναι ο κ. Μωραϊτάκης Αλέξανδρος. Το Σωματείο είναι σε επαφή με τον ίδιο αλλά και με στενούς συνεργάτες του με αποτέλεσμα την προετοιμασία αποτελεσματικού και ρεαλιστικού σχεδίου αντιμετώπισης του τεράστιου και μακροχρόνιου προβλήματος μας. Ο κ. Μωραϊτάκης είναι υποψήφιος στην Α' περιφέρεια Αθηνών με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και καλούμαστε όλοι οι ασφαλισμένοι που ψηφίζουμε εκεί να τον στηρίξουμε. Ο κ. Μωραϊτάκης έχει πλούσιο βιογραφικό, είναι άνθρωπος με βαθιά γνώση της αγοράς και με πραγματικό προσανατολισμό σε μέτρα ανάπτυξης και αναθέρμανσης της ελληνικής οικονομίας.

Το σχέδιο που έχει εκπονηθεί δημοσιεύεται ήδη σε αρκετά sites και έχει γνωστοποιηθεί και στο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά όπου και αναμένεται να το αποδεχτεί επίσημα εφόσον και το εκλογικό αποτέλεσμα είναι θετικό. Πιο συγκεκριμένα το περιεχόμενο του σχεδίου μπορείτε να το διαβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:


Μεταξύ άλλων ο κ. Μωραϊτάκης βασίζει το σχέδιο του σε 4 λύσεις:

Α) Να υπάρξει φορολογική απαλλαγή για το ποσό της ζημιάς. Αυτή η απαλαγή θα πρέπει να είναι διαπραγματεύσιμη και μεταβιβάσιμη στο ελληνικό χρηματιστήριο. Μάλιστα επειδή δεν είναι μόνο φυσικά πρόσωπα που επλήγησαν, αλλά επιχειρηματίες και επιχειρήσεις εκτός από φορολογική απαλλαγή θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα συμψηφισμού υποχρεώσεων με όλα τα δημόσια ταμεία.
Β) Να λάβουν ομόλογα χωρίς λήξη με επιτόκιο ανάλογο με αυτό που ελάμβαναν πριν γίνει το κούρεμα. Η ημερομηνία λήξης των ομολόγων να καθοριστεί όταν βελτιωθεί η πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Γ) Μέσω ΕΣΠΑ να χρηματοδοτηθούν. Φυσικά πρόσωπα που επλήγησαν να μπορούν να δημιουργήσουν επιχειρήσεις και να επιδοτηθούν από το ΕΣΠΑ.
Δ) Να λάβουν μετοχές μειοψηφίας επιφανειών από εκτάσεις που ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο και να γίνουν οι εκτάσεις, ανώνυμη εταιρία.

Παρακαλούμε τους ασφαλισμένους της Α' Αθήνας να στηρίξουν τον κ. Μωραϊτάκη καθώς αποτελεί ζωντανή ελπίδα οριστικής επίλυσης του θέματος μας.