ΚΛΕΦΤΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

ΠΡΑΚΤΙΚΑ 1ης ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Το Σωματείο δημοσιεύει τα αναλυτικά πρακτικά της 1ης συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Imperial στις 20/3/2010.

Περιέχονται εξαιρετικά χρήσιμες πληροφορίες τόσο για το αποθεματικό της εταιρίας από τους επόπτες (Παντελίδης, Βλαχογιάννης) όσο και για τις νομικές και λοιπές ενέργειες του Σωματείου από το νομικό επιτελείο του. Διαβάστε με προσοχή τα πρακτικά προκειμένου να ενημερωθείτε για τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλουμε προκειμένου να επιτύχουμε την πλήρη ικανοποίηση των καταστρατηγημένων δικαιωμάτων όλων των ασφαλισμένων.

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

1η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Το Σάββατο 20/03/2010 στις 18.00 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 1η γενική συνέλευση του υπό σύσταση Σωματείου στο ξενοδοχείο Imperial στην οποία υπήρξε μεγάλη συμμετοχή.

Ομιλίες πραγματοποίησαν οι δικηγόροι του Σωματείου κκ. Βερβεσός Δημήτριος Αντιπρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Παπαδόπουλος Ζαχαρίας και Ναυρίδης Ευθύμιος όπου ενημέρωσαν τα 600 συγκεντρωμένα μέλη του Σωματείου για τις νομικές ενέργειες του Σωματείου. Επίσης μίλησαν οι επόπτες της Ασπίς Πρόνοια κκ. Παντελίδης Ιωάννης και Βλαχογιάννης Κωνσταντίνος όπου πληροφόρησαν αναλυτικά το κοινό για την πορεία της εκκαθάρισης και την κατάσταση των αποθεματικών. Στη συνέχεια απάντησαν σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων.

Τέλος έγινε εγγραφή νέων μελών και συγκεντρώθηκαν αντίγραφα συμβολαίων τα οποία θα κατηγοριοποιηθούν προκειμένου το συντομότερο δυνατόν να εκκινήσουν αγωγές ανά περίπτωση προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΑΙ E-MAIL ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Σας παραθέτουμε διαδικτυακή λίστα με όλα τα στοιχεία των πολιτικών που συμμετέχουν στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής.

Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων

Το καυτό νομοσχέδιο που θα αναφέρεται στην ίδρυση εγγυητικού κεφαλαίου ζωής και στην αντιμετώπιση των ασφαλιστηρίων μας θα περάσει πρώτα από αυτή την επιτροπή πριν πάει στη Βουλή για ψήφιση. Βομβαρδίστε τους καθημερινά με e-mails και τηλέφωνα και αναγκάστε τους ο καθένας με το τρόπο του να σκεφτούν σοβαρά το θέμα μας.

Τέλος παραθέτουμε τη λίστα των βουλευτών ανά εκλογική περιφέρεια. Ανάλογα με την εκλογική περιφέρεια που ψηφίζουμε πρέπει να επικοινωνούμε μαζί τους συνεχώς και να τονίσουμε ότι είμαστε έξαλλοι ψηφοφόροι τους.

Βουλευτές ανά εκλογική περιφέρεια

Όλα τα παραπάνω είναι ένας σημαντικός μοχλός πίεσης χωρίς να απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και έξοδα από πλευράς μας. Είναι ο πλέον επώνυμος τρόπος κοινοποίσης του προβλήματος μας στα πλεόν αρμόδια όργανα του κράτους.

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Το υπό σύσταση Σωματείο με ονομασία "ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ" δημιουργήθηκε στις 18/2/2010 με κύριο σκοπό την υπεράσπιση, διεκδίκηση και ανάκτηση των δικαιωμάτων των πελατών της Ασπίς Πρόνοια που απολέσθησαν έπειτα από την ξαφνική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της.

Το Σωματείο δεν έχει πολιτικό χαρακτήρα, δεν είναι κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δεν περιλαμβάνει στις τάξεις του ασφαλιστικούς συμβούλους, πράκτορες, εργαζομένους στην εταιρία παρά μόνο αδικημένους πελάτες. Λειτουργεί με βάση τον εθελοντισμό, την αλληλεγγύη και την φιλανθρωπία μέσα από πνεύμα ισότητας και αλληλοσεβασμού των μελών του.

Πιο αναλυτικά οι σκοποί του Σωματείου είναι οι εξής:
  1. Προώθηση συνεργασίας των ασφαλισμένων που υπέστησαν ζημιά λόγω της ανάκλησης λειτoυργίας και από κοινού αντιμετώπιση των πάσης φύσεως προβλημάτων που ανέκυψαν.
  2. Υπεράσπιση των απολεσθέντων δικαιωμάτων των ασφαλισμένων και νομική αντιμετώπιση των διεκδικήσεων που προέκυψαν έναντι των ασφαλιστών, της εταιρίας και του κράτους μετά την ανάκληση της αδείας της.
  3. Διατύπωση, επεξεργασία και υποβολή συγκεκριμένων, ουσιαστικών και ρεαλιστικών προτάσεων για την άμεση και αποτελεσματική επίλυση των προβλημάτων των ασφαλισμένων με κυρίαρχο ζήτημα την πλήρη επιστροφή των επενδεδυμενων ποσών εις έκαστο ασφαλισμένο.
  4. Συνεργασία με πάσης φύσεως σωματεία, συλλόγους, νόμιμους φορείς με σκοπό την προώθηση των συμφερόντων του Σωματείου όπως αυτά αναφέρονται παραπάνω.
  5. Οργάνωση εκδηλώσεων, έκδοση εντύπων και δελτίων τύπου και όλων των νόμιμων μέσων που συνεισφέρουν στην εκπλήρωση των σκοπών του Σωματείου.

Το επίσημο καταστατικό του Σωματείου που κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών στις 18/2/2010 μπορείτε να το διαβάζετε διαμέσου του συνδέσμου:

Καταστατικό Σωματείου Ασφαλισμένων Ομίλου Ασπίς

Προτρέπουμε όλους τους ζημιωθέντες πελάτες να συμμετάσχουν στην μεγάλη αυτή προσπάθεια που καταβάλει το Σωματείο κάτω από αντίξοες συνθήκες διαμέσου εγγραφής τους στο Σωματείο.

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΔΣΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑ TON ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ME ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ TOY ΟΜΙΛΟΥ «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ»

To Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αποφάσισε κατά τη συνεδρίασή του στις 10-3-2010 να αναδείξει αυτό το μεγάλο κοινωνικό θέμα, δια ποικίλων μορφών παρεμβάσεων με σκοπό να συμβάλει να μην υπάρξει επανάληψη του φαινομένου στο μέλλον, αλλά και να συμπαρασταθεί στους πληττόμενους σήμερα συμπολίτες μας, τόσο στην κατεύθυνση της διατήρησης των δικαιωμάτων του όσο και στην αναζήτηση ευθυνών.

Κατόπιν τούτων προτείνουμε να συσταθεί επιτροπή από νομικούς εξειδικευμένους επί του θέματος, χωρίς ν' αποκλείεται η συμμετοχή και άλλων έγκριτων επιστημόνων (όπως για παράδειγμα οικονομολόγοι και ιδίως αναλογιστές), ώστε να επανεκτιμηθεί το νομικό πλαίσιο της λειτουργίας των ασφαλιστικών εταιρειών.

Η ανωτέρω επιτροπή θα πρέπει να προηγηθεί της καταθέσεως προς ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου που επεξεργάζεται το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο από όσα διαβάζουμε από τα δημοσιεύματα του Τύπου μάλλον γίνεται υπό το βάρος των ανωτέρω εξελίξεων, εν θερμό και όχι για ν' αντιμετωπίσει το πρόβλημα στη ρίζα του. Λόγω της κοινωνικής διάστασης του θέματος πρέπει να προηγηθεί ουσιαστικός δημόσιος διάλογος, για τον οποίο ο Σύλλογος μπορεί να έχει σημαντική προσφορά.

Ο σκοπός πρέπει να είναι η όποια ελεγκτική αρχή να έχει αποτελεσματική προληπτική λειτουργία και όχι κατασταλτική, διά της διαπίστωσης της μη συμμόρφωσης της εταιρίας στις ελάχιστες προϋποθέσεις του νόμου και της συνεπαγόμενης ανάκλησης άδειας. Η δε ανάκληση αδείας πρέπει να συνοδεύεται με σοβαρή προσπάθεια για την εξασφάλιση διάδοχης κατάστασης. Σαφώς και μπορεί να υφίσταται αποζημιωτική αξίωση του πολίτη έναντι του Κράτους για μη προληπτικό αποτελεσματικό έλεγχο.

Περαιτέρω για τις υπό εκκαθάριση ασφαλιστικές εταιρίες, ο Σύλλογος θα επιστήσει την προσοχή στα μέλη του που τυγχάνουν επόπτες εκκαθάρισης, να διευκολύνουν όσο το δυνατόν τους ασφαλισμένους, όπως για παράδειγμα είναι η έγκαιρη ενημέρωση για την προσήκουσα άσκηση των δικαιωμάτων τους. Θα πρέπει να αναζητηθούν οι ποινικές και αστικές ευθύνες όπου δει, χωρίς ν' αποκλείεται ο ενδεχόμενος καταλογισμός ευθύνης σε Πιστωτικά Ιδρύματα που μεσολάβησαν ή προέτρεψαν τους πελάτες τους για σύναψη ασφαλιστικών συμβάσεων.

Για όλα τα ανωτέρω ο Σύλλογος σε υλοποίηση της ανωτέρω απόφασης, θα διοργανώσει επιστημονική ημερίδα προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα και οι τρόποι αντιμετώπισής τους, συμβάλλοντας εμπράκτως στο δημόσιο διάλογο.

ΑΠΟ TO ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ

O Σύλλογος των ασφαλισμένων και ζημιωθέντων του Ομίλου Ασπίς διοργανώνει το Σάββατο 20 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα μεγάλη συγκέντρωση των ζημιωθέντων του Ομίλου από ολόκληρη την Ελλάδα. H συγκέντρωση θα γίνει στο ξενοδοχείο Athens Imperial στην πλατεία Καραϊσκάκη στο κέντρο της Αθήνας (στάση Μεταξουργείο απέναντι από το Μετρό).

H Διοικούσα Επιτροπή και ομάδα νομικών θα ενημερώσουν για την πορεία της υπόθεσης μετά και την νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Οικονομικών. Θα παρουσιαστούν οι πρωτοβουλίες του Συλλόγου και συγκροτημένες προτάσεις για την δικαστική επιδίωξη των απαιτήσεων των ζημιωθέντων. Παρόντες θα είναι επίσης οι επόπτες ασφαλιστικής εκκαθάρισης και χαρτοφυλακίου ζωής κύριοι Βλαχογιάννης Κωνσταντίνος & Παντελίδης Ιωάννης οι οποίοι θα απαντήσουν σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων.

Η Διοικούσα Επιτροπή διευκρινίζει ότι στο Σύλλογο δεν συμμετέχουν επαγγελματίες του κλάδου των ασφαλειών , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις όπου αυτό είναι δυνατόν . Οι ζημιωθέντες μπορούν αναρτούν τις απόψεις και να επικοινωνήσουν με τον Σύλλογο στο +30697 3376716 & +306944 946636.

Να μην λείψει κανείς.

Πρόεδρος Κατερίνα Σιδέρη
Συμβολαιογράφος Χαλκίδας
email: katerinavoutsa@yahoo.gr